Η δυσκολία ακοής αφορά 1 στους 3 ανθρώπους άνω των 55 ετών ενώ στις ηλικίες άνω των 65 ετών το ποσοστό αυξάνεται σχεδόν σε ένα στους δύο ανθρώπους. Παγκόσμια υπολογίζεται ότι το 10% του πληθυσμού έχει δυσκολία ακοής και μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων κάνει κάτι για να την αντιμετωπίσει λόγω των ταμπού που υπάρχουν γύρω από την χρήση τους.
H Akoustica Medica δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της φροντίδας της ακοής και κάνει συνεχώς δράσεις για την έγκαιρη ενημέρωση των ανθρώπων σχετικά με τις σύγχρονες και αθέατες λύσεις που προσφέρουν πλέον τα ακουστικά βοηθήματα.
Η δυσκολία ακοής όταν παραμένει αβοήθητη οδηγεί τους ανθρώπους σταδιακά στην απόσυρση από τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους και στην αποξένωση από τους οικείους τους. Άλλωστε πρόσφατη μελέτη του νοσοκομείου John Hopkins διαπίστωσε πως υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο βαθμό βαρηκοΐας και τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας ή Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή του ανθρώπου.

B01_HappyCouple_f

Από Δευτέρα 28/9 περιμένουμε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν σύγχρονα ακουστικά βοηθήματα εφόσον χρειάζονται, δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση.
Καθημερινά από τις 9,00 το πρωί και ως τις 17,00 το απόγευμα θα πραγματοποιούνται:
• Έλεγχοι καλής λειτουργίας σε χρήστες ακουστικών
• Δωρεάν καθαρισμός ακουστικών από κερί / σκόνη
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα πραγματοποιούνται δωρεάν συμβουλευτικές συνεδρίες με τους ειδικούς ακοοπροθετιστές:
• Θα μπορέσετε να ρωτήσετε ότι σας απασχολεί σχετικά με την ακοή και τα βοηθήματα ακοής
• Θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς μπορείτε να ακούτε καλύτερα ακόμα και χωρίς ακουστικά
Τέλος, όσοι θέλουν, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν σύγχρονα ακουστικά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που αντικατοπτρίζει τις καθημερινές συνθήκες ακρόασης, όπως:
• Πώς θα ακούει στο κινητό και στο σταθερό τηλέφωνο
• Πώς θα ακούει στην τηλεόραση χωρίς να ανεβάζει την έντασή της σε ενοχλητικά για τους άλλους επίπεδα
• Πώς θα ακούει και θα ξεκαθαρίζει μέσα σε θόρυβο
Το ακοολογικό κέντρο της Akoustica Medica βρίσκεται στην Πλ. Ομονοίας 12 στον 2ο όροφο – έξοδος ΜΕΤΡΟ Πανεπιστημίου / Σταδίου.
Για προγραμματισμένα ραντεβού καλείται στο 800 11 65000 – χωρίς χρέωση από σταθερά τηλέφωνα – ή στο 210 3214463 από κινητά. Μην ξεχνάτε ότι η Akoustica Medica διαθέτει και την Δωρεάν Υπηρεσία Κατ’οίκον Εξυπηρέτησης για όλους όσους δυσκολεύονται να επισκεφθούν το ακοολογικό μας κέντρο.
www.akousticamedica.gr
AKOUSTICA MEDICA logo no back Oct 08