Categories: WELLNESSLIFE

Ορίστε γιατί δεν πρέπει να νιώθεις άσχημα που ονειροπολείς

Η κατάσταση έχει ως εξής: Βρίσκεσαι σε ένα βαρετό meeting στη δουλειά ή σε κάποια παρουσίαση ή συγκέντρωση των συναδέλφων και το μυαλό σου βρίσκεται παντού εκτός από εκεί. Τι να φας για μεσημεριανό, μήπως τελικά να φύγεις το σαββατοκύριακο, πώς θα γίνει να δεις τη νέα σειρά στο Netflix.

Να σου πω κάτι; Μην νιώθεις άσχημα γι αυτό. Η ονειροπόληση ή η περιπλάνηση του νου μπορεί να είναι σημάδι ευφυίας και δημιουργικότητας, σύμφωνα πάντα με μία νέα έρευνα του περιοδικού Neuropsychologia. Και από τη στιγμή που η απόδοσή σου στη δουλειά ή όπου αλλού βρίσκεσαι δεν επιβαρύνονται από το ότι το μυαλό σου είναι αλλού, τότε η ονειροπόληση δεν είναι κακό πράγμα.

Ερευνητές του Georgia Institute of Technology ήθελαν να μελετήσουν τι συμβαίνει στα ανθρώπινα εγκεφαλικά patterns όταν οι άνθρωποι είναι ξαπλωμένοι και ακίνητοι και δεν κάνουν τίποτα – μία τέλεια ευκαιρία για να αφήσει κανείς το μυαλό του να σκεφτεί ό,τι άλλο θέλει. Οπότε ζήτησαν από 112 συμμετέχοντες να κάνουν αυτό: να ξαπλώσουν σε έναν μαγνητικό τομογράφο ενώ αυτός ξεκινούσε για πέντε λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com

Lady Papaya

Share
Published by
Lady Papaya