ΜΟΔΑ

Be The Original experience ή πώς μια χούφτα skaters κατέκτησε στα 70s τον κόσμο…

Οι Λατέρνατιβ γράφουν τις εντυπώσεις τους από την προβολή του ντοκιμαντέρ Dogtown and Z-Boys που διοργάνωσε η Vans πριν λίγες μέρες.
Vans-104

Κοιτάχτε, ως Λατέρνατιβ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι όποιος κυκλοφορεί με σανίδα και είναι πάνω από 16, άντε 18, χρονών, πρέπει να συλλαμβάνεται. Ωστόσο τα δουλεύουμε τα Vans. Γιατί είναι ένα από τα πιο-cool-χωρίς-να-το-κάνει-θέμα brands εκεί έξω και γιατί τα πατούμενά τους είναι εξαιρετικά άνετα. Και πάνε με όλα. Και με skinny, και με hoodie, και χειμώνα, και καλοκαίρι, και βουνό και θάλασσα. Μέχρι και μονό μπασκετάκι έχουμε παίξει μια φορά, φορώντας τα.

Ανταποκριθήκαμε, λοιπόν, θερμά στην πρόσκληση να πάμε στο Nixon πριν λίγες μέρες για να ζήσουμε την «Be The Original εμπειρία», όπως μας υποσχόταν το mail που λάβαμε. Μπήκαμε λοιπόν, μετά το σούρουπο, στο bar που ιδρώνετε για να κλείσετε τραπέζι στο έξοχο κυριακάτικο brunch του, περάσαμε στη μέσα αίθουσα με τη μεγάλη οθόνη που έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές βλέποντα ματς σε προηγούμενα EURO και Μουντιάλ και είδαμε πολλές γνωστές φάτσες. Πολλά Vansάκια παντού, χαιρετούρες, ξάπλωμα στον καναπέ για φωτογραφία («στο μέλλον όλοι θα είναι κάποτε γνωστοί τουλάχιστον σε 15 ανθρώπους» – ποτέ μην ξεχνάτε το νόμο των social media) και κατευθείαν στη θέση μας για την προβολή.

Vans-205

Yours Truly, Λατέρνατιβ.

Γιατί η προβολή ήταν η ατραξιόν της βραδιάς. Ήταν το ντοκιμαντέρ Dogtown and Z-Boys, το πολυβραβευμένο φιλμ του Stacy Peralta (παραγωγής 2001) που περιγράφει πώς μια παρέα αλανιών από την Σάντα Μόνικα έφτιαξαν το περίφημο Zephyr crew και μετέτρεψαν το skateboard από μια περιθωριακή ασχολία σε ένα αστικό σπορ που ακόμα και σήμερα ρυθμίζει τη νεανική κουλτούρα (εμείς επιμείναμε βέβαια ότι όλα αυτά συνέβησαν επειδή στα 70s το ΝΒΑ βρέθηκε σε μεγάλη παρακμή). Όσο παιζόταν το doc και οι τύποι έκαναν απίστευτα πράγματα με τα σανίδια τους, έρχονταν και μερικά σνακ στο τραπέζι. Ο Σταύρος έκανε πώς δεν έβλεπε επειδή νηστεύει, ο Παναγιώτης χαιρόταν επειδή έτρωγε και του Σταύρου τις κεσαντίγιας και τα μπεργκεράκια, όλο και πιο πολλά Vansάκια έμπαιναν στην αίθουσα (Authentic, Old Skool, Slip-On, ακόμα και Sk8 Hi είδαμε πάνω στο βάθρο με τα μοντέλα) και φτάσαμε αισίως στο φινάλε.

Διαβάστε την ανταπόκρισή μας από τα εγκαίνια του House of Vans στο Λονδίνο τον περασμένο Αύγουστο.

Vans-211
Vans-354
Vans-253

Vans-308

Canadian Tuxedos

Οι Canadian Tuxedos άρχισαν, μάλλον με Growlers, το αφτερ ντι τζέι σετ. Εμεί ήπιαμε μια μπίρα ακόμα, μερικές χαιρετούρες ακόμα, καθώς η αίθουσα είχε γίνει άτυπο new media conference και πήγαμε για ύπνο. Γιατί ως γνωστόν ξυπνάμε νωρίς για να μας ακούτε στους 87.7.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.