Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
WELLNESS

Ο life coach Δημήτρης Τσέλιος μας αναλύει την παγίδα του Comfort Zone

Τι είναι το comfort zone ή αλλιώς ζώνη άνεσης;

Η ζώνη άνεσης  ή αλλιώς comfort zone, αποτελεί  το μεγαλύτερο εχθρό  της αλλαγής στη ζωή μας. Τι είναι όμως το comfort zone ή αλλιώς ζώνη άνεσης; Είναι ο εγκλωβισμός  μας  σε συνήθειες  και συμπεριφορές  που μας  κάνουν να νιώθουμε άνετα, ακόμα και αν δεν μας εξελίσσουν και μας παρέχουν μία εικονική ασφάλεια. Κάθε φορά που κάποιος θέλει να αλλάξει, τόσο το μυαλό όσο και το σώμα, αντιστέκονται σε αυτές τις αλλαγές. Είναι το λεγόμενο ‘’ξεβόλεμα’’ που νιώθουμε από ότι έχουμε συνηθίσει να κάνουμε για πάρα  πολλά χρόνια. Τι είναι όμως αυτό που μας κάνει να βολευόμαστε σε καταστάσεις που μας βαλτώνουν και εμποδίζουν την προσωπική μας εξέλιξη; Είναι ο τρόπος σκέψης μας, οι αξίες μας καθώς και οι αποδυναμωτικές μας πεποιθήσεις που έχουν καταγραφεί σε επίπεδο ασυνειδήτου. Ένας τρόπος σκέψης, που έχει μία μόνο οπτική θεώρησης των πραγμάτων και περιορίζει τις δυνατότητες μας για μεγάλα επιτεύγματα.

Εκτός από την ζώνη άνεσης, υπάρχουν άλλες δύο ζώνες στη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτές  είναι η ζώνη έντασης και η ζώνη πανικού. Η ζώνη έντασης είναι η ζώνη νέων συνηθειών και συμπεριφορών που επιλέγει συνειδητά ένας άνθρωπος που προκαλεί ο ίδιος τις αλλαγές στη ζωή του, με βάση ένα συγκεκριμένο Πλάνο Δράσης που έχει σχεδιάσει και περιλαμβάνουν στρατηγικές, ενέργειες και ξεκάθαρους στόχους με χρονοδιαγράμματα. Ο άνθρωπος αυτός με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί συνειδητά μία ‘’γέφυρα’’ ομαλής μετάβασης από την ζώνη άνεσης στην ζώνη έντασης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, πρώτα να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως την μοναδική πηγή όλων των αλλαγών στην ζωή του. 

Η Τρίτη ζώνη είναι η ζώνη πανικού. Σε αυτή τη ζώνη ‘’μπαίνουν’’ οι άνθρωποι που αναβάλουν συνεχώς και αντιστέκονται στις αλλαγές βαλτώνοντας ταυτόχρονα μέσα στο comfort zone τους. 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Jenny.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης – Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική.  Life Coaching by Dimitris Tselios

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.