ΑΓΟΡΑ

Ο Andy Warhol στο μπουκάλι της Absolut

Ο περίφημος πίνακας του πάπα της Pop Art στο νέο συλλεκτικό μπουκάλι της γνωστής βότκας.
cd413f76-12c3-4-cdca3104036-original

Με την Andy Warhol Edition της θα γιορτάσει τη δημιουργικότητα η βότκα Absolut. Το γνωστό μπουκάλι της Absolut θα αποτυπώνει τον πίνακα του Warhol που δημιουργήθηκε το 1984 από τον ίδιο προς τιμήν και μόνο του συγκεκριμένου προϊόντος. 

«Αγαπώ αυτό το μπουκάλι, θέλω να κάνω  κάτι…» ήταν τα λόγια του Andy Warhol για το αγαπημένο μας ποτό δημιουργώντας στη συνέχεια το έργο τέχνης “Absolut” που σήμερα εκτίθεται σε μουσείο. Δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο αφού ένα από τα πράγματα για τα οποία έμεινε γνωστός ήταν η ξέφρενη party animal ζωή του όπως αρμόζει σε έναν pop art καλλιτέχνη. 

Με τη συγκεκριμένη συνεργασία επισφραγίζεται ξανά η έντονη σχέση που έχει δημιουργήσει η Absolut με την τέχνη γενικότερα. Μία σχέση που επιβεβαιώνεται και μέσα από άλλες συνεργασίες όπως αυτή με τους Annie Leibovitz, Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois ακόμη και πιο πρόσφατες όπως οι Swedish House Mafia και Icona Pop.

Προασπίζοντας όλα τα παραπάνω η Absolut διοργανώνει το Andy Warhol – Art Exchange προσκαλώντας τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό έργο τέχνης από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία μέσα στο absolut.com/artexchange και στο τέλος κάθε μήνα να το ανταλλάξουν με κάποιον άλλο συμμετέχνοντα από όλο τον κόσμο.

Τέλος, όπως δήλωσε και ο  Michael Hermann από το ίδρυμα Andy Warhol ένα ποσό από τα έσοδα που θα φέρει το συλλεκτικό μπουκάλι θα δωθούν σε επιχορηγήσεις που στηρίζουν τις εικαστικές τέχνες.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.