Categories: ΜΟΔΑ

Μπλέκοντας τη Cher με την έκλειψη της Σελήνης, η Τόνια Μητρούδη σχεδίασε την πιο πολυτελή της συλλογή

Η Τόνια Μητρούδη γοητεύτηκε από τη μόδα αφού μέσω αυτής της δουλειάς μπορεί να να αποτυπώσει τις εικόνες της και να τις μοιραστεί δημιουργώντας συναισθήματα.

Η Τόνια Μητρούδη, η σχεδιάστρια και δημιουργός του brand Nidodileda

Όπως εξηγεί η σχεδιάστρια που τα τελευταία χρόνια μας έχει κάνει να περιμένουμε με αγωνία κάθε νέα συλλογή της «μου αρκεί που δημιουργώ στις γυναίκες χαμόγελα αυτοπεποίθησης και με βάζουν στην καθημερινότητα τους».

Φωτογραφημένη στην Καλιφόρνια, η φετινή χειμερινή συλλογή του brand Nidodileda αντλεί την έμπνευση της από την έκλειψη της Σελήνης, την απόλυτη συζυγία του ήλιου, σελήνης και γης εφικτή μοναχά σε μια νύχτα με πανσέληνο.

Οι δύο προηγούμενες συλλογές “Leda’s Nest SS’17” και “Leda’s Chest Capsule’17” μας παρέσυραν στη φωλιά της Λήδας, άνοιξαν διάπλατα μπροστά μας το «σεντούκι» με τους κρυμμένους θησαυρούς τους και μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή με τις υφές, τις γραμμές, τα υφάσματα και την πολυτέλεια τους.


Η καινούρια χειμερινή συλλογή Lunar Eclipse έχει τις πιο σκοτεινές αποχρώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε συλλογή της σχεδιάστριας. Φτάνοντας στη σημερινή εικόνα του brand σου η Τόνια Μητρούδη, ανατρέχει  στα προηγούμενα χρόνια λέγοντας πως «η εξέλιξη κάθε συλλογής συμβολίζει τη δική μου ωρίμανση. Χαμογελάω γιατί βλέπω εμένα πιο μικρή και άγουρη στα πράγματα και διακρίνω το “μεγάλωμα”».

Τα ρούχα της τονίζουν την θηλυκότητα και την λάμψη κάθε γυναίκας. Το παρελθόν είναι κύρια πηγή έμπνευσης της σχεδιάστριας καθώς έχει μια vintage αισθητική που δεν ακολουθει trends. «Από πρόσωπα έχω εμπνευστεί από την Cher και άλλα icons της εποχής, κύρια έμπνευση για μένα είναι και η μουσική, μου δημιουργεί πολλές και διαφορετικές εικόνες» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόλυτη αποθέωση του embroidered βελούδου, της δαντέλας, της παγιέτας χαρακτηρίζουν τη φετινή συλλογή. Θα βρείτε blazer σε αποχρώσεις μαύρου και χρυσού -το απόλυτο must του χειμώνα σε κοντό και μακρύ που μπορεί να φορεθεί και ως φόρεμα με ζώνη στην μέση- lux-sheer φορέματα, tops και top-dresses με turtle neck, bottoms φτιαγμένα από πολυτελή υφάσματα και με μπόλικη λάμψη. 

Ξεχωριστή θέση στην συλλογή αποτελούν -όπως κάθε φορά- τα signature outerwear pieces του brand ενώ φέτος επανακυκλοφορούν  best seller κωδικοί. Επιπλέον, embroidered αξεσουάρ πάντα προσαρμοσμένα στο ύφος της συλλογής με φεγγαρόπετρες αναδεικνύουν τις δημιουργίες στο σύνολο τους!

Όταν η Τόνια Μητρούδη δεν σχεδιάζει «έρχεται η πραγματικότητα να σου θυμήσει ότι πρέπει να ασχοληθείς και με έναν κύκλο καταστάσεων διόλου δημιουργικών. Την επαφή με τη μόδα στην καθημερινότητα τη δημιουργώ περισσότερο  μέσα από ταινίες και ιντερνετικές ατελείωτες  βόλτες που με κάνουν να χάνομαι και να ταξιδεύω, αρκετές φορές σε καφέ που παρακολουθώ τον κόσμο γύρω μου και παίρνω πληροφορίες για το πως κινούνται και τι διαλέγουν» .

Με τις συλλογές της, μας καλεί να βάλουμε πολυτέλεια και statement κομμάτια στην καθημερινότητα μας. Κι αν θέλουμε να «τολμήσουμε» κάτι στο στυλ μας, τι θα μας  πρότεινε; «Θα μπορούσα να σου περιγράψω ένα outfit αλλά δεν θα το κάνω γιατί για μένα τόλμη δεν είναι να προτείνω ένα ρούχο που δεν θα φορούσες. Τόλμη είναι να είσαι ανοιχτός στα ερεθίσματα  και να μην τα φοβάσαι σε γενικό πλαίσιο, να τολμάς τη διαφορετικότητα με σεβασμό στον εαυτό σου και στους άλλους». 

Περισσότερες πληροφορίες για το brand Nidodileda  θα βρείτε στο e-shop, στο facebook και στο instagram.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.