Categories: ΜΟΔΑ

Η καλοκαιρινή συλλογή του Nidodileda είναι μποέμ, πολυτελής και πιο φωτεινή από κάθε άλλη φορά

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας, το Nidodileda δεν χρειάζεται συστάσεις, κι όπως δείχνει η πορεία του, σίγουρα είσαστε πολλές εκείνες που θέλετε να μάθετε τα νέα του brand. Η φετινή καλοκαιρινή συλλογή Cameo είναι ποικιλόμορφη, ενώ τα σχέδια, η επιλογή υφασμάτων και των χρωμάτων χαρίζουν στο μποέμ ύφος της μια πολυτέλεια, στην οποία άλλωστε μας έχει συνηθίσει.

Οι bohemian-luxury δημιουργίες της Τόνια Μητρούδη αποτελούνται από δροσερά υφάσματα με ευφάνταστες  λεπτομέρειες που παίρνουν ζωή πάνω σε μια ήσυχη παλέτα πούδρας,  χρυσού, ροζ χρυσού, bronze και λευκού, προσδίδοντας στις προτάσεις της μοναδικότητα, κομψότητα και λάμψη.

Πρόκειται για μια συλλογή που εμπνεύστηκε ταξιδεύοντας και συλλέγοντας εικόνες από το Μαρόκο και το Μπαλί. «Η παράδοση τους, τα χρώματα και αυτή η μοναδική παλέτα της φύσης σε συνδυασμό με την ομορφιά της παλιάς πόλης μου χάρισαν έμπνευση. Εκτός από τα cocktail dresses που πλέον αποτελούν κομμάτι κάθε συλλογής, θα δείτε και μια σειρά από μεταξωτά κιμονό σε διάφορα πατρόν και μήκη με μοναδικά υφάσματα που όπως κάθε φορά μπλέκονται μεταξύ τους ώστε να αφήσουν το δικό τους ψίθυρο».

Η Cameo συλλογή επαναφέρει στις καλοκαιρινές προτάσεις της τα kimono – dresses, statement κομμάτια που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του brand, επενδυμένα με κρόσσι, απρόσμενους συνδυασμούς υφών, και ριγέ μεταξωτά, λινά υφάσματα σε αναπάντεχες αντιθέσεις με floral μοτίβα, φτερά, knits και cut-out sleeves.

Η Τόνια Μητρούδη αγαπά περισσότερο δυο μεταξωτά κιμονό «που δύσκολα μπορεί κανείς να ονομάσει το χρώμα τους γιατί είναι αρκετά περίεργα. Αυτά τα δυο λοιπόν “Nemesis” & “Cameo” αγαπώ περισσότερο, ακριβώς γιατί αγαπώ πάντα όσα δεν μπορώ να εξηγηθούν εύκολα».

Τα πάντοτε αέρινα φορέματα που σχεδιάζει, επενδυμένα αυτή τη φορά με δαντέλα, μουσελίνες, παγιέτες, με έντονες διαφάνειες και shines δημιουργούν μια αριστοκρατική διάθεση, παραπέμπουν στην αίγλη μιας σταρ του κινηματογράφου των 70’ς και παράλληλα στην ζωντάνια της disco σκηνής.

Όπως περιγράφει τη δουλειά της όλα αυτά τα χρόνια, «Nidodileda δεν είναι μόνο ένα brand ρούχων. Είναι φιλοσοφία, μια ιδέα που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος», κατά την Τόνια Μητρουδη.

Όσο για το όραμα της και για το πώς θέλει να δει το Nidodileda να εξελίσσεται, «θέλω να μεγαλώνει μαζί μου ενώ θα απαντώ παράλληλα στα ερωτηματικά μου. Σαν brand να μπορεί να ταξιδεύει και να αφήνει τα σημάδια της ταυτότητας του στον χρόνο».

Για πρώτη φορά, το Nidodileda χρησιμοποιεί φωτεινά και έντονα χρωματικά υφάσματα. Επενδυμένες βάτες, upper scale των 70’s εκμοντερνίζονται στην 90’s εκδοχή τους ενισχύοντας τη vintage εσάνς που η σχεδιάστρια λατρεύει να επαναφέρει με τα ρούχα της.

H vintage πλευρά της συλλογής απεικονίζεται σε παστέλ, nude χρωματισμούς, σε κάθε κιμονό που ακολουθεί τη γραμμή του σώματος και συνοδεύεται από ιδίου υφάσματος ζώνη με αγκράφα κι έχουν διπλή χρήση αφού μπορούν να λειτουργήσουν ως ζώνη αλλά και ως headpiece. 

Από όταν πρωτοεμφανίστηκε το brand μέχρι τώρα, πώς παρατηρεί η σχεδιάστρια να επηρεάζει το στυλ των γυναικών που το επιλέγουν; «Βλέπω αρκετά την μείξη εκλεκτών υφασμάτων με χειροποίητα αξεσουάρ από βαριά μέταλλα, πράγμα το οποίο όταν πρωτοξεκινήσαμε δεν το τολμούσαν ιδιαίτερα αλλά πλέον έχει γίνει αγαπητό και οικείο. Επίσης το μπέρδεμα των υφών που μπορεί να σε συνοδεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ συνοδεύεται από ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης που παρατηρώ στις γυναίκες που απευθυνόμαστε και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό».

Που σκοπεύει να ταξιδέψει, τι προγραμματίζει δει και να απολαύσει μελλοντικά για να αντλήσει εικόνες προκειμένου να σχεδιάσει; «Στο άμεσο μέλλον θα πάω στο Παρίσι για μια πολύ όμορφη συνεργασία που θα μάθετε σύντομα. Το Παρίσι σίγουρα θα με γεμίσει έμπνευση και όμορφες στιγμές. Θα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι στη Χιλή, να γεμίσω εικόνες και να απολαύσω τη φύση, ενώ, εύχομαι να καταφέρω να παρευρεθώ σε κάποια από τις συναυλίες της αγαπημένης μου Florence».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand Nidodileda θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.