Categories: ΜΟΔΑ

Τα κοσμήματα του Bord de l’eau Design Factory είναι φτιαγμένα από αντιθέσεις

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα στούντιο σχεδιασμού, που ειδικεύεται στην κατασκευή χειροποίητων και υψηλής ποιότητας κοσμημάτων. Συνηθίζει να χρησιμοποιεί μέταλλο και την τιρκουάζ πέτρα που αποτελεί  σήμα κατατεθέν του. Η έμπνευσή για το Bord de l’eau Design Factory προέρχεται από την αντίθεση ανάμεσα στο φυσικό και το βιομηχανικό.

Ο Γιάννης Γουναρίδης είναι ένας τεχνίτης κοσμημάτων τρίτης γενιάς που προσαρμόζει την μακρά οικογενειακή παράδοση στο σήμερα με εικαστικά, σύγχρονα και minimal twists.

Το brand του εμφανίστηκε το 2011, όταν σχηματίστηκε δηλαδή η δημιουργική Κυψέλη του Bord de l’eau Design Factory που αποτελείται από ένα εργαστήριο σχεδιασμού, κατασκευής κοσμημάτων και αντικείμενων, ένα καφέ, ένα studio φωτογραφίας κι ένα studio graphic design.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η φιλοσοφία του σχεδιασμού μας επιχειρεί να αναδημιουργήσει αυτή την αντίθεση, η οποία αντανακλάται τόσο στα υλικά που χρησιμοποιούμε όσο και στα χρώματα που εφαρμόζουμε. Συνδυάζουμε το μοναδικό σχεδιασμό και την εξαιρετική δεξιοτεχνία μας με υλικά ακατέργαστα για να προσφέρουμε κομψά προϊόντα και χώρους». Το Bord de l’eau Design Factory είναι τέσσερις εταιρίες, ένα όνομα, ένας χώρος.

Στο brand του Γιάννη Γουναρίδη συναντάμε σειρές κοσμημάτων τόσο για «καθημερινή xρήση» με απλότητα στον σχεδιασμό τους όσο κι άλλες με κύριο χαρακτηριστικό τους την εικαστικότητα. Κάθε μια είναι ξεχωριστή άλλα στο σύνολο τους έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά όπως, είναι τα υλικά.  Ο σχεδιαστής τους εμπνέεται από τις αντιθέσεις που προκύπτουν και συνθέτουν την καθημερινότητα μας. 

Η τελευταία του σειρά “Shpere” αντιπροσωπεύει τη σχεδιαστική απλότητα του Bord de l’eau Design Factory «την καμπύλη προσέγγισής μας σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού. Έχει αναπτυχθεί με εξαιρετικά ομαλή, λεπτή και λεπτομερή διαδικασία. Η ιδέα βασίζεται στον αντικατροπτισμό: Όπως η πραγματική ζωή καθρεφτίζει τις ενέργειές μας,  η σφαίρα καθρεφτίζει την αισθητική μας».

Η φιλοσοφία του brand βασίζεται στην εφαρμογή της τέχνης του χειροποίητου σε κοσμήματα και αντικείμενα «τα όποια όμως να μπορούν να μπουν σε γραμμή παράγωγης χωρίς να χάνουν από συγχρόνου σχεδιασμό κι άρτιο αποτέλεσμα. Συνδυάζοντας πολλές φορές το παραδοσιακό στοιχειό με το μοντέρνο, σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να έχουμε ένα διαχρονικό αποτέλεσμα».

Ποιοι και ποιες θα ήθελε να φορούν τα ιδιαίτερα κοσμήματα που σχεδιάζει ο Γιάννης Γουναρίδης; «Πιστεύω πως μπορεί να τα φορέσει οποιοσδήποτε τα υποστηρίζει και τα νιώθει, είτε με την πιο λιτή αισθητική είτε με τον δικό του καθημερινό και ξεχωριστό τρόπο, όποιος κι αν είναι αυτός».

Περισσότερες πληροφορίες για τα κοσμήματα του Bord de l’eau Design Factory θα βρείτε εδώ και στο Facebook.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.