Blackberry

Blackberry

Η πάλαι ποτέ ισχυρή RIM, η κατασκευάστρια των Blackberries, που πλέον ονομάζεται έτσι, δεν μας έχει αφήσει ακόμα μεν, η κατρακύλα της όμως είναι γρήγορη και σταθερή. Πλέον κατέχει μικρότερο ποσοστό του 1% των smartphones. Αυτό παθαίνεις όταν ο ανταγωνιστής σου βγάζει κάτι επαναστατικό, αλλά εσύ εθελοτυφλείς για κάμποσα χρόνια με το σκεπτικό “τι ξέρουν τώρα αυτοί οι νέοι παίχτες από τηλέφωνα, εμείς τα φτιάχνουμε χρόνια”.

Sim City

Το παιχνίδι δεν ήταν κακό, είχε όμως ένα ζωτικό ελάττωμα. Χρειαζόταν διαρκώς σύνδεση με το ίντερνετ καθώς βασιζόταν αρκετά στη κοινωνική δικτύωστη των παιχτών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην αντέξουν οι server της Electornic Arts και οι περισσότεροι παίχτες να μην μπορούν να κάνουν καν login. Oops.

Χbox One

Όχι η νέα κονσόλα της Microsoft δεν είναι αποτυχία. Αντιθέτως τα πρώτα νούμερα των πωλήσεων είναι πολύ ενθαρυντικά. Κατά τη διάρκεια του έτους όμως, πολύ πριν κυκλοφορήσει στα καταστήματα, η Microsoft δήλωσε πως το νέο Xbox, θα χρειάζεται διαρκή σύνδεση στο Internet. Οι απανταχού gamers καθόλου δεν χάρηκαν. Μετά έγινε γνωστό πως δεν θα μπορούν ούτε καν να δανείζουν παιχνίδια ο ένας στον άλλο λόγω κάποιων restrictions της εταιρίας. Σαν να μην έφταναν αυτά, η Sony που ετοίμαζε το νέο Playstation βγήκε και ανακοίνωσε πως στο δικό της σύμπαν αυτοί οι περιορισμοί ούτε υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν. Οι αντιδράσεις των φίλων των video games ήταν τόσες που τελικά η Microsoft έκανε πίσω σε όλα.

Twitter Music

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα πράγμα που ονομάζεται Twitter Music. Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι μη σκας, δεν είσαι ο μόνος. Το μουσικό service του Twitter ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, με όργανα και πανηγύρια και σκοπός του ήταν να σε διευκολύνει να ανακαλύψεις καινούργια μουσική, καθώς θα σου πρότεινε ποιους καλλιτέχνες να ακολουθήσεις, σύμφωνα με τους υπάρχοντες followers σου. Όμως δεν κατάφερε ποτέ να γίνει δημοφιλές και αν και υποτίθεται πως μετά το iOS app, θα ακολουθούσε και αυτό για τα Android, αυτό δεν ήρθε ποτέ. Φανταζόμαστε πως μέσα στο 2014 θα του πούμε αντίο.

Microsoft Surface

Στην αρχή πιστέψαμε πως ίσως η Microsoft να είχε βρει την τομή των δυο κόσμων: των tablet και των PC. Μετά το είδαμε να κολλάει στη παρουσίαση του, κάτι που ποτέ δεν είναι καλό πράγμα. Μετά κυκλοφόρησε. Καταλάβαμε αμέσως πως ναι, τα Windows 8 έχουν όντως σχεδιαστεί για touch συσκευές. Όμως το Surface δεν είναι τελικά μια από αυτές. Ούτε καλό PC, ούτε καλό tablet, δεν ένωσε τους δυο κόσμους. Αντιθέτως τους έκανε να φαίνονται πιο διαφορετικοί και μακρινοί από ποτέ.

Yahoo email

Η καινούργια CEO της Yahoo, Marissa Mayer, είχα βάλει στόχο από νωρίς να φτιάξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα της εταιρίας. Μέχρι στιγμής οι αλλαγές μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν φέρει στους χρήστες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του έτους έμειναν χωρίς mail λόγω προβλημάτων, όχι μία αλλά τρεις, φορές. Την τελευταία φορά μάλιστα για μια ολόκληρη βδομάδα.

Το κινητό του Facebook (Facebook Home)

Ποιό;

Smartwatches

Έχουν βγει αρκετά. Κάποια είναι άχρηστα. Κάποια μέτρια. Κανένα δεν είναι καλό. Και κανένα δεν σου αλλάζει τη ζωή, ή τέλος πάντων, την κάνει κάπως πιο εύκολη. Η αλήθεια είναι πως όλοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα με το που βγήκε  η φήμη πως ετοιμάζει κάτι τέτοιο η Apple. Η διαφορά είναι πως η Apple παίρνει τον χρόνο της μέχρι να το πετύχει και δεν πειραματίζεται στους καταναλωτές.

HTC One

Είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο. Ίσως το καλύτερο Android που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Την ίδια στιγμή όμως είναι ένα τηλέφωνο που κανείς δεν αγοράζει. Ήταν η συσκευή που υποτίθεται θα έσωζε την HTC. Απέτυχε. Πολλοί υπάλληλοι της HTC τα μαζεύουν αυτή τη στιγμή και πάνε σπίτια τους διά παντός εξαιτίας του One.

Moto X

Το πρόβλημα δεν είναι πως το τηλέφωνο δεν είναι καλό. Το πρόβλημα είναι πως κανείς δεν φαίνεται να το θέλει, παρά το τεράστιο marketing push των Google/Motorola.