Αν έχεις καταχωνιασμένο κάπου στο συρτάρι σου ή στα αρχεία του υπολογιστή σου, εκείνο το βιβλίο που έγραψες ένα καλοκαίρι που δεν πήγες διακοπές και δεν τόλμησες ποτέ να το στείλεις σε κάποιον εκδοτικό οίκο γιατί φοβόσουν την απόρριψη, ήρθε η ώρα να μάθεις πως μπορεί επιτέλους να δει το φως του ήλιου και να το μοιραστείς με τον κόσμο. 

Η λύση είναι απλή και ακούει στο όνομα bookoo.gr, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ήρθε για να λύσει τα χέρια όλων των επίδοξων συγγραφέων. Χωρίς να χρειάζεται να πάρεις την έγκριση κάποιου εκδοτικού οίκου, η έκδοση του δικού σου έντυπου ή ηλεκτρονικού βιβλίου γίνεται πολύ πιο απλή και πολύ πιο άμεση απ’ όσο φαντάζεσαι.

Στο bookoo.gr θα βρεις υπηρεσίες εικονογράφησης, επιμέλειας, σχεδιασμού εξωφύλλου και διακίνησης του βιβλίου σε όλο τον κόσμο σε ηλεκτρονική μορφή και όλα αυτά χωρίς ο συγγραφέας να χάνει τα πνευματικά του δικαιώματα ή να έχει κάποιον εκδότη να παρεμβαίνει συνεχώς στην διαδικασία όλων των παραπάνω. Οι επιλογές είναι όλες δικές σου και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει το άγχος της λήξης της προθεσμίας υπόβολής του, καθώς τίποτα δεν σε υποχρεώνει να το ολοκληρώσεις εντός συγκεκριμένης ημερομηνίας.  Μια από τις πιο μεγάλες καινοτομίες του bookoo.gr ακόμα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το γεγονός ότι σου δίνει την ευκαιρία να έχεις μια ολοκληρωμένη παραγωγή του βιβλίου του σε μία και μόνο παραγγελία. 

Ο προσδιορισμός όλων των χαρακτηριστικών γίνεται από τον ίδιο τον συγγραφέα με πολύ απλά και καθορισμένα βήματα, είτε αυτά είναι τεχνικά, όπως το μέγεθος του βιβλίου, το είδος του χαρτιού ή το είδος εξωφύλλου, είτε είναι προδιαγραφές περιεχομένου όπως είναι ο τίτλος, η κατηγορία, η τιμή και το  αναγνωστικό κοινό.  Ο συγγραφέας επίσης είναι εκείνος που επιλέγει να εκδώσει το βιβλίο του σε έντυπη μορφή σε όσα αντίτυπα επιθυμεί, ή σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με πολύ υψηλά standards ή και τα δύο. Και φυσικά το βιβλίο του  θα ταξιδέψει ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο, αφού θα διατίθεται εύκολα ηλεκτρονικά στο iTunes, στο bookoo.gr και σε πολλά άλλα διεθνή ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.

Το bookoo όμως, δεν ήρθε μόνο για να λύσει όσα τυχόν προβλήματα αντιμετώπιζαν οι ιδιώτες, αλλά προσφέρει λύσεις και σε επαγγελματίες. Χρήση των υπηρεσιών του μπορούν να κάνουν είτε οι ίδιοι οι συγγραφείς, είτε εκδότες που θέλουν να διακινήσουν τα βιβλία τους ηλεκτρονικά, είτε θέλουν να επανεκδώσουν κάποιο εξαντλημένο βιβλίο σε λίγα αντίτυπα.

Επίσης, γίνεται εύκολη η έκδοση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, ενώ αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για τις σχολές δημιουργικής γραφής και τους σπουδαστές αυτών.

Δεν υπάρχει πια λόγος να φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα. Το bookoo.gr ήρθε να σου λύσει τα χέρια, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις πάνω από ένα τετράδιο, ένα πληκτρολόγιο ή μια γραφομηχανή για τους πιο ρομαντικούς και να αφήσεις τα δάχτυλά σου να τρέξουν αποτυπώνοντας σε χαρτί ή οθόνη όλα αυτά  που υπάρχουν στο μυαλό σου. Πού ξέρεις μπορεί να γίνεις η φωνή μιας γενιάς…

Από 1/8 ξεκινάει μια νέα υπηρεσία, η διάθεση των βιβλίων των συγγραφέων του Bookoo από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός