ΑΓΟΡΑ

Μαθαίνοντας για την μυθολογία των Star Wars μέσα σ’ ένα Public

Και βρίσκοντας καταπληκτικά δώρα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.
1685979

 Δεν έχω δει πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Skywalker, ή o Darth Vader, ούτε με διαστημικούς πολέμους τα πάω καλά. Πλησίαζε όμως η  Παγκόσμια Ημέρα Star Wars, όπως κάθε 4 του Μαΐου, και ο μικρός μου ξάδελφος, μεγάλος φαν του Darth Vader, ήθελε να να δούμε μαζί και τις 6 ταινίες, λίγους μήνες πριν βγει στους κινηματογράφους η έβδομη και τελευταία. Επιστρέφοντας από την αγορά της Ερμού, μετά από ψώνια με τον μικρό Γιώργάκη,  παρατήρησα πως το ξαδελφάκι μου δεν βρισκόταν πια δίπλα μου. Τρομαγμένη γύρισα να τον ψάξω και αμέσως τον είδα να κοιτάζει επίμονα ένα διαφημιστικό poster, έξω από τα  Public του Συντάγματος. Τον άκουγα να φωνάζει εκστασιασμένος κάποια φανταστικά ονόματα. Όταν τελικά έφτασα κοντά του και τον ρώτησα γιατί κάνει σαν τρελός, εκείνος άρχισε να μου ζητάει επίμονα να μπούμε μέσα στο κατάστημα για να δει από κοντά το 

18931
.

«Τι είναι αυτό;», τον ρωτάω. «Το φωτόσπαθο από τα Star Wars»,μου απαντάει, και με τραβάει ενθουσιασμένος από το χέρι. Μέσα στα Public γινόταν χαμός! Είχαν καταλάβει το ισόγειο  μικροί και μεγάλοι fansτου Star Wars, οι οποίοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά μαγεμένοι. Οι μεγαλύτεροι ξεφύλλιζαν κόμικς ενώ οι μικρότεροι δοκίμαζαν τις μάσκες ηρώων, που μόλις είχαν αγοράσει. O Γιωργάκης αναγνώρισε  στα πρόσωπα των παιδιών τον Ezra Bridger, τον Darth Vader και τον Inquisitor. 

Το απόλυτο δώρο: Η μάσκα του Darth Vader.

Το απόλυτο δώρο: Η μάσκα του Darth Vader.

Όσο για το 10χρονο ξαδελφάκι μου, δεν ήταν ούτε τα βιβλία, ούτε οι μάσκες εκείνες που του τράβηξαν τη προσοχή, αλλά τα γνωστά σε όλους μας, τουβλάκια Lego  με θέμα- τι άλλο;- το Star Wars!

 

lego-75088-rhino-and-sandman-super-villain-team-up-1000-1041880

Δεν ήξερε ποιο να διαλέξει. Ήταν τόσο απελπισμένος που ρωτούσε μέχρι και εμένα. Τελικά του πρότεινα να πάρει το «Vulture Droid», όχι ότι ήξερα τι ήταν αλλά μου άρεσε περισσότερο από τα υπόλοιπα. Μιας και είδα πόσο συνεπαρμένος ήταν από αυτόν τον εξωπραγματικό κόσμο, του πρότεινα να αγοράσουμε και να δούμε τις ταινίες μαζί. Ρώτησα έναν υπάλληλο, ο οποίος τακτοποιούσε τα ράφια, που μπορώ να βρω τις ταινίες και με οδήγησε αμέσως σε αυτές. Μου έδωσε στα χέρια δύο κασετίνες και μου εξήγησε ότι η πρώτη συμπεριλαμβάνει τα Star Wars: Ι, ΙΙ, ΙΙΙ    και η άλλη τα StarWars: IV, V,VI.  Με ενημέρωσε επίσης ότι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε το Star Wars: Complete Saga, το οποίο περιλαμβάνει και τα έξι επεισόδια σε μια κασετίνα, αλλά και ότι υπάρχει και blue ray έκδοση, με καλύτερη ανάλυση ήχου και εικόνας.

81WKdKtocVL._SL1500_

Περίεργη πλέον να μάθω τα πάντα γύρω από τον παράξενο κόσμο του Star Wars, έψαξα στα ράφια για ένα βιβλίο που θα μου έλυνε όλες μου τις απορίες. Ο συλλεκτικός τόμος “Star Wars: 1,000 Collectibles”, όπως διάβασα στο πίσω μέρος,συμπεριελάμβανε όλα τα μυστικά γύρω από τους ήρωες και τα γεγονότα της ταινίας.

zz247750dc

Θα ήταν ο καλύτερος οδηγός για το νέο μου υπεργαλαξιακό ταξίδι. Βγαίνοντας από το κατάστημα, ο μικρός με ευχαρίστησε με ένα τεράστιο χαμόγελο για τη βόλτα και τα νέα του παιχνίδια, κάτι που εμένα με έκανε ακόμα πιο χαρούμενη. Δεν χάσαμε χρόνο, φύγαμε ευθύς αμέσως για το σπίτι. Είχαμε άλλωστε μπροστά μας έναν μαραθώνιο «Star Wars» και τρελή όρεξη να συναρμολογήσουμε παρέα, το καινούργιο μας Lego.   


Περισσότερες πληροφορίες στο public.gr ή στο πλησιέστερο κατάστημα της γειτονιάς σας. 

MG_1412-960x639
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.