Categories: SPONSORED

Μαριάννα, τι σημαίνει δυνατός άνθρωπος;

«Δυνατός άνθρωπος για μένα είναι εκείνος που μπορεί βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα να καταλήγει στο ότι “μπορώ ή τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσω”, οπότε αυτό αυτόματα νομίζω ότι τον χαρακτηρίζει και δυνατό άνθρωπο, το ό,τι μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του» απαντά η Μαριάννα Πέππα όταν τη ρωτούν τι σημαίνει «δυνατός άνθρωπος».

Και η Μαριάννα ξέρει σίγουρα τη σωστή απάντηση γιατί είναι ένας από αυτούς τους δυνατούς, ακατάβλητους ανθρώπους που επιλέγουν να αφήσουν τη συνήθεια και τη βολή τους για να αφιερώσουν τον χρόνο τους σε όσους χρειάζονται βοήθεια. 

Έτσι, τα τελευταία επτά χρονιά, χωρίς διαλείμματα και ρεπό, κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ, η Μαριάννα, μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές του «Δείπνου Αγάπης»  βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας για να μοιράσουν ζεστό φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στους αστέγους της πόλης. 

Γιατί το κάνει; Γιατί μπορεί. Γιατί μια μέρα αποφάσισε ότι αξίζει να προσπαθήσει. Ότι αξίζει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν άλλο, εισπράττοντας ως μοναδική ανταμοιβή την ικανοποίηση και τα χαμόγελα που βλέπει στα πρόσωπά τους. Αν αυτό δεν είναι δύναμη, τότε τι είναι;

 

Φυσικά, υπάρχουν μέρες που ακόμα κι ένας άνθρωπος τόσο δυνατός όσο η Μαριάννα δεν αντέχει. Οι σωματικοί πόνοι τη «λυγίζουν». Ξέροντας, όμως, ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους ανθρώπους που τη χρειάζονται, αναζητά μια δυνατή λύση για να μπορέσει να συνεχίσει.  

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA