Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPONSORED

Θέλεις να γίνεις ένας αληθινός chef; Ξεκίνα από την LE MONDE

H κορυφαία σχολή τουριστικών επαγγελμάτων με κύρος εντός κι εκτός συνόρων, περιμένει για να σε αναδείξει στον επόμενο σταρ της γαστρονομίας με ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών. Ακόμη να κάνεις εγγραφή;

Αν είστε από αυτούς που περίμεναν πως και πως συντονισμένοι στην τηλεόραση το επόμενο επεισόδιο Master Chef, ψάχνετε όλες τις εκπομπές μαγειρικής στη συνδρομητική τηλεόραση και προσπαθείτε πάντα να βάλετε λίγο twist σε ό,τι μαγειρεύετε, μήπως ήρθε η ώρα να πάτε το πάθος σας αυτό ένα βήμα παραπέρα;

Αν θέλετε να αποκτήσετε επαγγελματική κατάρτιση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην LE MONDE. Πρόκειται για τη σχολή με το μεγαλύτερο κύρος στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων (μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των εξής προγραμμάτων σπουδών: chef, pastry chef, hotel management και tourism management).

Μια σχολή με κύρος που προσφέρει απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία, το πτυχίο της LE MONDE πέραν του ότι γίνεται αποδεκτό με μεγάλο σεβασμό από τις τουριστικές και εστιατορικές επιχειρήσεις, αναγνωρίζεται και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ΑΣΕΠ. Ακόμη η LE MONDE είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), καθώς και του διεθνούς οργανισμού ξενοδοχειακής και τουριστικής εκπαίδευσης EUROCHRIE.

Τι θα σας προσφέρει λοιπόν η LE MONDE, αν θέλετε να γίνετε chef ή pastry chef; Πρώτα από όλα, θα σας αναλάβει ένα ειδικά επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό, το οποίο έχει τόσο ακαδημαϊκή κατάρτιση όσο και πρακτική εμπειρία σε γνωστές επιχειρήσεις του κλάδου. Επομένως, το πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσετε στη LE MONDE θα αποτελείται κατά 50% από το θεωρητικό σκέλος και κατά το άλλο 50% από την εργαστηριακή εφαρμογή των όσων μαθαίνετε. 

Εάν ακολουθήσετε την ειδικότητα του chef, τότε το πρόγραμμα σπουδών θα σας προσφέρει τόσο παραγωγικές γνώσεις όσο και αυτά που πρέπει να γνωρίζετε σε οργανωτικό επίπεδο. Θα καταρτιστείτε δηλαδή σε όλα τα στάδια: από την επίβλεψη της υγιεινής μέσα στον χώρο εργασίας, μέχρι τη διαχείριση των πρώτων υλών, τον συντονισμό του υπόλοιπου προσωπικού αλλά φυσικά και την παρασκευή πιάτων. Μέσα από τα μαθήματα της LE MONDE, οι φοιτητές θα γνωρίσουν τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή κουζίνα, εργαλεία απαραίτητα για την μετ’ έπειτα επαγγελματική τους πορεία, σε μια εποχή που η fusion κουζίνα σε κάθε της μορφή ζει και βασιλεύει στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αν πάντως θέλετε να ακολουθήσετε τον κόσμο των γλυκών, πάλι θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα εξίσου ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών για pastry chef. Με το πρόγραμμα «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» πέραν από την πρακτική εκπαίδευση πάνω στην παρασκευή εδεσμάτων, θα λάβετε τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να μπορείτε να ανοίξετε την προσωπική σας επιχείρηση ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας, ή ακόμη να ανανεώσετε δημιουργικά μια ήδη υπάρχουσα οικογενειακή επιχείρηση.  Όπως και με την ειδικότητα του chef, έτσι και σε αυτή του pastry chef, πέραν από την εκπαίδευση πάνω στο γαστρονομικό κομμάτι, δίνονται και οι κατάλληλες γνώσεις ώστε να είναι ο σπουδαστής σε θέση να κρίνει τις πρώτες ύλες, να διαχειρίζεται την υγιεινή και την ασφάλεια μιας σχετικής επιχείρησης, να κατακτήσει γνώσεις διαιτητικής, αλλά και να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα, ώστε να είναι πανέτοιμος για τη δική του επιχείρηση. 

Φυσικά τόσο στο πρόγραμμα chef όσο και στο pastry chef, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και ειδικά σεμινάρια από κορυφαίους ανθρώπους του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερκό, ενώ και τα δύο προγράμματα υπόσχονται εγγυημένη πρόσβαση σε επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και για εργασία. Η φοίτηση και στις δύο περιπτώσεις είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης) και ξεκινά κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Από την LE MONDE έχουν αποφοιτήσει κορυφαίοι stars της γαστρονομίας όπως οι Άκης Πετρετζίκης, Μιχάλης Νουρλόγλου, Ανδρέας Λαγός, Κρίτων Πουλής, Tάσος Μαντής, Γκίκας Ξενάκης, αλλά και ο Μανώλης Σαρρής φετινός νικητής του Masterchef κι εσύ ακόμη το σκέφτεσαι για το ποιά σχολή να επιλέξεις;

Ο κόσμος σου σε περιμένει στη LE MONDE.  Σπουδάζεις μια φορά, ξεχωρίζεις για μια ζωή.

https://www.youtube.com/watch?v=GqJZFxo7NKw

Περισσότερες πληροφορίες για την LE MONDE και τα προγράμματα σπουδών της, εδώ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.