ΜΟΔΑ

Με τα La JOYa μπορείτε να κρατάτε ένα μικρό κομμάτι φύσης πάνω σας

Το brand χειροποίητων κοσμημάτων της Κρυσταλλίας Μπούρα κλείνει σε υγρό γυαλί λουλούδια και φύλλα που διατηρούν την ομορφιά τους όταν αποξηραίνονται.

Κατά τον Henri Matisse «υπάρχουν πάντοτε λουλούδια, γι’ αυτούς που θέλουν να τα βλέπουν». Μια νέα σχεδιάστρια χειροποίητων κοσμημάτων εμπνέεται από τη φράση του Γάλλου ζωγράφου και την εφαρμόζει στην πράξη συλλέγοντας λουλούδια που κλείνονται σε γυαλί και γίνονται αξεσουάρ ώστε να μας στολίζουν όλες τις εποχές του χρόνου.

Το La JOYa που δημιούργησε η Κρυσταλλία Μπούρα εμφανίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε να συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες, την επαφή με τη φύση και τον σχεδιασμό κοσμημάτων.

Όπως εξηγεί η ίδια, «μέσω της δουλειάς μου ήθελα να εκφράσω την ανάγκη και τη διάθεση μου να κρατώ ένα μικρό κομμάτι της φύσης επάνω μου και να θυμάμαι πως είμαι αναπόσπαστο μέρος αυτής. Τα τελευταία χρόνια δούλευα πάνω στο σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος με μέταλλο και άλλες πρώτες ύλες. Στο παρελθόν είχα επίσης πειραματιστεί με το πλέξιμο, την υφαντική και τις κατασκευές από πηλό».

Για τη δημιουργία των κοσμημάτων της χρησιμοποιεί λουλούδια και φύλλα που η ίδια συλλέγει και αποξηραίνει. Έπειτα τα καλύπτει με την τεχνική του υγρού γυαλιού έτσι ώστε να διατηρείται το χρώμα και το σχήμα τους. «Είναι λοιπόν προφανές ότι το κάθε κόσμημα είναι μοναδικό, όπως το κάθε τι είναι μοναδικό στη φύση και αυτό είναι που κάνει ξεχωριστή τη δουλειά μου».

Οι εποχές και τα χρώματά που χαρακτηρίζουν την κάθε μία από αυτές είναι η βασική πηγή έμπνευσής της Κρυσταλλίας Μπούρα. Επίσης, η σχεδιάστρια συνηθίζει να δουλεύει με την χλωρίδα διαφόρων περιοχών που επισκέπτεται μέσα στον χρόνο. «Αυτή την περίοδο δουλεύω με λουλούδια και πέταλα από την Κρήτη, που βρισκόμουν το καλοκαίρι. Σύντομα, με την έναρξη του φθινοπώρου, στα κοσμήματα μου θα κυριαρχήσουν οι κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις».

Το brand χειροποίητων κοσμημάτων La JOYa σας προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα αξεσουάρ με το λουλούδι που έχετε κρατήσει και θέλετε να μείνει ανέπαφο στο χρόνο. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε από την σχεδιάστρια να συλλέξει η ίδια αυτό το λουλούδι, αρκεί να ανθίζει εκείνη την περίοδο και να διατηρεί την ομορφιά του, ακόμα και όταν είναι αποξηραμένο.

Τα κοσμήματα La JOYa διατίθενται στο Neon Raum (Λεωχάρους 17, Αθήνα) και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε στο facebook και στο instagram.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.