Categories: ΜΟΔΑ

Kyma surf life: Το πρώτο e-shop αποκλειστικά για surfers στην Ελλάδα

O άνθρωπος άρχισε να δαμάζει τα κύματα από τότε που έμαθε κολύμπι. Η κουλτούρα του surfing έχει επηρεαστεί από τον πολιτισμό των Πολυνησίων και ειδικά των Χαβανέζων, των πρώτων surfer του κόσμου. Η αγάπη για τη σανίδα κρύβει έναν μποέμικο τρόπο ζωής, ο οποίος ταξίδεψε από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι και τα ελληνικά ύδατα, ασκώντας σημαντική επιρροή στους Έλληνες surfers, οι οποίοι δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να καβαλήσουν το πιο ψηλό κύμα που θα συναντήσουν.

Η ομάδα kyma surf life, είναι μια παρέα ανθρώπων που μοιράζονται το κοινό τους πάθος και την απεριόριστη αγάπη τους για την θάλασσα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο ξεκίνημα τους, αποφάσισαν τελικά να φτιάξουν το.. δικό τους κύμα και να ανοίξουν το πρώτο ελληνικό surfάδικο e-shop της Ελλάδας!

Το e-shop είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 30 ατόμων με κοινό όραμα, έμπνευση και πάθος. Σχεδιάζουν τα δικά τους ρούχα και αξεσουάρ και κατασκευάζουν τις πρώτες σανίδες ”made in Greece”.  Σερφάροντας στην σελίδα τους θα βρείς σορτσάκια, μπλούζες, βερμούδες και μαγιό και φυσικά τις περίφημες σανίδες surf και longboard με έντονα, χαρούμενα, καλοκαιρινά χρώματα και προσιτές τιμές. Το kyma χρησιμοποιεί κυρίως ελληνικές πρώτες ύλες για την κατασκευή των προϊόντων τους ενώ σπονσοράρει και σαπορτάρει πάνω από 20 αθλητές!

think globally-act locally

Πώς έγινε το surf κόλλημα; Μεγάλωσα στη Αυστραλία. Ήμουν όλη μέρα σε μια παραλία όπου όλοι έκαναν surf. Θα ήταν αδύνατο να μην κολλήσω.

Πώς καταλήξατε στην απόφαση να ανοίξετε το πρώτο e-shop ειδικά για surfers;  Ήταν κάτι που έλειπε από την Ελλάδα. Μια ελληνικη σερφοεταιρεία κ ένα e-shop προσφέρει πολύ καλύτερες τιμες τη στιγμή που αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα του εξωτερικού κοστίζουν πολύ ακριβά. Άλλωστε στο kyma χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά της ελληνικής αγοράς και προσφέρουμε εργασία σε περισσότερα από 30 άτομα.

Πώς ξεκινάει την δική του ιδέα ένας νέος στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης; Παρά πολύ δύσκολα. Αρχικά χρειαζόμασταν πολύ μεγάλο κεφάλαιο και μηχανήματα που έπρεπε να εισάγουμε από το εξωτερικό. Αφού μαζευτήκαμε όλοι μαζί και τα βάλαμε κάτω, αποφασίσαμε πως με σκληρή δουλειά κ όραμα θα καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ποιοτικά και καλαίσθητα προϊόντα.

Ποια η πιο όμορφη και ποια η πιο κακή στιγμή στο surf;  Όμορφες στιγμές ζούμε όποτε έχει το ιδανικό κύμα για σερφάρισμα. Όταν όμως περιμένεις να έχει καλό κύμα, εξοπλίζεσαι με τα απαραίτητα, πας στην παραλία και τελικά η θάλασσα είναι flat τότε η διάθεση πέφτει κατακόρυφα.

Οι Έλληνες κάνουν surf; Όχι μόνο οι Έλληνες! Τελευταία παρατηρούμε μια έξαρση στη παγκόσμια βιομηχανία του surf. Είναι μόδα!

Μπορεί τελικά μια κοπέλα να ασχοληθεί επαγγελματικά με το surf στην Ελλάδα; Επαγγελματικά δυστυχώς μόνο εάν εργάζεται σε surf shop ως υπάλληλος.

Σε ποια μέρη θα θέλατε να ταξιδέψετε για να κάνετε surf; Σε ζεστά μέρη, τροπικά.

Περίγραψέ μου την ιδανική ζωή ενός surfer. Να έχει αρκετά χρήματα ώστε να μην εργάζεται, να σερφάρει όλη μέρα και φυσικά να ταξιδεύει.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι; Σύντομα σκοπεύουμε να ανοίξουμε το δικό μας μαγαζί που θα πουλάμε τα προϊόντα μας ενώ από την επόμενη χρονιά θα επεκταθούμε και στην αγορά του εξωτερικού καθώς έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον, όχι μόνο καταναλωτές αλλά και μαγαζιά. Από την νέα χρονιά θα προωθήσουμε νέα προϊόντα και ελπίζουμε να κάνουμε πιο πολύ surf.

Ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο ενός νέου επιχειρηματία;  Να έχει όραμα.

Τα προϊόντα του ΚΥΜΑτος θα τα βρείτε στο:

www.kymasurf.gr

www.s-exhouse.gr  (Papadreou Adrea Str. Glyfada 166 75. Attiki, Greece. 210 8982666.)

http://www.kymasurf.gr/stockists

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου