Categories: ΜΟΔΑ

Τα σανδάλια KYMA έχουν πάνω τους τη θάλασσα

Μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού σανδαλιού ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά, το Λος Άντζελες τη Νέα Υόρκη δίνοντας έμφαση στην ποιότητα υλικών, την άρτια χειροποίητη κατασκευή και με μια σόλα βαμμένη στα μπλε που συμβολίζει το εγχώριο καλοκαίρι. Το brand ΚΥΜΑ έχει ένα ζευγάρι εμπνευσμένο από τα Ικαριώτικα τοπία, άλλο ένα αφιερωμένο στην ομορφιά της Κάρπαθου, στη συλλογή του συναντάς τη Μύκονο και την Αντίπαρο, αποφεύγει τις υπερβολές προσφέροντας μια λιτή, ποιοτική και άνετη λύση για τα βήματά μας τις ζεστές μέρες που ακολουθούν.

Η ιδέα για το ΚΥΜΑ γεννήθηκε στα τέλη του 2013. Η οικονομική κρίση λειτούργησε για τον εμπνευστή και σχεδιαστή του brand Αλέξη Μαντά περισσότερο ως κίνητρο για δημιουργία παρά ως εμπόδιο. «Η Ελλάδα είχε βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος αλλά για όλους τους λάθους λόγους. Για εμένα η χώρα μας είναι η ομορφιά της, κυρίως τα νησιά. Η βασική ιδέα λοιπόν ήταν η δημιουργία ενός brand με σανδάλια υψηλής ποιότητας, το οποίο θα στοχεύει στην παγκόσμια αγορά, προβάλλοντας συγχρόνως τη μοναδικότητα των ελληνικών νησιών».

Παράλληλα με αυτή του την σκέψη, οι οικογενειακές καταβολές φαίνεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την δημιουργία του KYMA. «Έχουμε μεγάλη παράδοση στον χώρο του υποδήματος. Η οικογενειακή επιχείρηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα υποδημάτων στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί πάνω από 25 χρόνια στην Πάτρα. Μαζί με τους δύο μου αδελφούς, Κωνσταντίνο και Νίκο μεγαλώσαμε στον χώρο του παπουτσιού οπότε και το ΚΥΜΑ κατά κάποιο τρόπο είναι ένα εγχείρημα-προέκταση του  αντικειμένου με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε σχέδιο του brand -που μπορεί κανείς να βρει σε καταστήματα ελληνικών νησιών καθώς και σε πολλές επιλεγμένες μπουτίκ στην Αμερική- έχει και το όνομα ενός νησιού. Οι ιδιαιτερότητες του φυσικού τοπίου του, τα χρώματα του, η αύρα του, τα στοιχεία για τα οποία φημίζεται, είναι αυτά που δίνουν την έμπνευση  για τον σχεδιασμό κάθε ζευγαριού. «Όπως κάθε νησί είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο έτσι και κάθε σανδάλι έχει τη δική του ταυτότητα. Αυτό όμως που ενώνει τα ελληνικά νησιά είναι η θάλασσα και στα σανδάλια ΚΥΜΑ συμβολίζεται με τη χαρακτηριστική μπλε σόλα».

Τα δερμάτινα σανδάλια με την υπογραφή ΚΥΜΑ είναι χειροποίητα, δερμάτινα (ακόμα και η σόλα) και κάθε ζευγάρι φτιάχνεται με προσοχή στην λεπτομέρεια προκειμένου να είναι καλαίσθητο και ανθεκτικό. Η νέα συλλογή του brand στηρίζεται στη minimal αισθητική που το χαρακτηρίζει τα τρία τελευταία χρόνια «σίγουρα όμως θα υπάρξουν κάποια πιο τολμηρά σχέδια και θα εμφανίσουμε νέους ιδιαίτερους χρωματισμούς».

Αναμφίβολα, το σανδάλι αποτελεί ένα από τα πιο άνετα υποδήματα του καλοκαιριού, μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας και να υποστηρίξει πολλά διαφορετικά outfits. «Δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά το με τι φοριέται ένα σανδάλι και με τι όχι, αρκεί η γυναίκα που το επιλέγει να νιώθει άνετα με το στυλ της και την επιλογή της.  Στην περίπτωση αυτή, το αποτέλεσμα δεν γίνεται να μην είναι πετυχημένο».

Περισσότερες πληροφορίες για τα σανδάλια KYMA θα βρείτε εδώ και εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.