ΑΓΟΡΑ

Πριν λίγες μέρες βεβαιωθήκαμε πως το μέλλον του espresso στη χώρα μας, βρίσκεται σε καλά χέρια!

Η εξέλιξη του espresso στη χώρα μας είναι εντυπωσιακή και υπόσχεται ένα μέλλον γεμάτο γεύσεις και αρώματα!

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.

Πριν λίγες μέρες βεβαιωθήκαμε πως το μέλλον του espresso στη χώρα μας, βρίσκεται σε καλά χέρια!

Η εξέλιξη του espresso στη χώρα μας είναι εντυπωσιακή και υπόσχεται ένα μέλλον γεμάτο γεύσεις και αρώματα!

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.

Η αγάπη μου για το specialty coffee ξεκίνησε όταν ήμουν φοιτητής ακόμα στην Αγγλία. Εκεί, στα μικρά καφέ του Soho, μυήθηκα άθελά μου σ’ έναν κόσμο όπου ο καφές, από την παραγωγή του, μέχρι το σερβίρισμά του, δεν είχε την αντιμετώπιση του «άντε να πιούμε κάτι να συνοδεύσουμε το πρωινό τσιγάρο μας».

Και μπορεί οι διαφορές στην επίγευση να μου φαίνονταν αρχικά αμελητέες, όμως σταδιακά, κατάφερα να αποκτήσω αγαπημένα γευστικά προφίλ και να ψάχνομαι για νέους τρόπους παρασκευής καφέ στο σπίτι!

Έτσι έφτασα να έχω το δικό μου Aeropress Kit, το οποίο δεν αποχωρίζομαι ποτέ και το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Όταν γύρισα πίσω, ήμουν περίεργος για την εξέλιξη του καφέ στη χώρα μας και η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια άκουγα για κάποιες σπουδαίες κινήσεις που γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Γι’ αυτόν το λόγο εξασφάλισα από νωρίς είσοδο για τη HoReCa 2018.

Η προέλευση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και όπως μου εξήγησαν οι επαγγελματίες στα stands, κάθε χρόνο η έκθεση έχει όλο και περισσότερο κόσμο!

Και δεν είναι τυχαίο, καθώς ο κόσμος αγκαλιάζει προσπάθειες και κινήσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις αντίστοιχες κινήσεις των προηγμένων χωρών.

Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, η Kudu Coffee Roasters.

Τι είναι αυτό που κάνει η Kudu;

Διαθέτοντας εμπειρία και τεχνογνωσία στα πάντα γύρω από τον καφέ, επιλέγει ποικιλίες specialty coffee από όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, αναμειγνύει αυτές τις ποικιλίες, δημιουργώντας μοναδικά χαρμάνια που συσκευάζει και πωλεί, είτε σε επαγγελματίες του χώρου, είτε σε ιδιώτες που την επισκέπτονται σε επιλεγμένα σημεία.

Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι έτσι. Το μυστικό της επιτυχίας, κρύβεται στους ανθρώπους.

Οι Θανάσης Νικόλης (Head Roaster) και Αλέξανδρος Φέρρας (Roaster), είναι δύο άνθρωποι που διαθέτουν τόσο εμπειρία, όσο και γνώσεις που τους καθιστούν εκ των κορυφαίων Roasters και γευσιγνωστών της αγοράς, με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε αντίστοιχους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Πίσω από την επικοινωνία, την παρακολούθηση και τον έλεγχο του δικτύου της KUDU, βρίσκεται η Μαριάννα Δημητρίου (Front desk officer).

Ο Κωνσταντίνος Βουρλούμης (espresso machines technician) είναι ο άνθρωπος-μηχανή, που προσφέρει υποστήριξη στους πελάτες της εταιρίας σε θέματα που σχετίζονται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών, αλλά και σε πρακτικά θέματα, λύνοντας οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει με τον επαγγελματικό εξοπλισμό καφέ.

Ο ενορχηστρωτής και CEO της KUDU, Νίκος Φέρρας, μου εξήγησε φιλικότατα και χωρίς να ξέρει την ιδιότητα μου, τα πάντα γύρω από το εγχείρημα της KUDU, για τις δυσκολίες της αγοράς του καφέ, για τον τελικό καταναλωτή που πρέπει να εκπαιδευτεί, για τους επαγγελματίες που πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία του specialty coffee, για τους Έλληνες barista που πλέον είναι top επιπέδου, αλλά και για το πόσο απαιτητικό είναι να στηρίζεις τους πελάτες σου συνεχώς, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν της επιχειρήσεις τους.

Φεύγοντας από τη Ho.Re.Ca. είχα ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας για το μέλλον του espresso, σε μία χώρα όπου η κατανάλωση καφέ/άτομο τη φέρνει στην 16η θέση παγκοσμίως.

Με μικρές λεπτομέρειες, κυρίως σε θέματα που άπτονται την παγίωση ενός υγιούς και σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, ο τομέας του καφέ, μπορεί να γίνει ένα από τα πιο βαριά όπλα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Μένει να το δούμε!

*Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από τα νέα γραφεία της Kudu Coffee Roasters στη Λυκόβρυση & το περίπτερο από τη συμμετοχή της στη Ho.Re.Ca 2018.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Γρηγορίου Λαμπράκη 47,

Λυκόβρυση 14123, Αττική, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210 28 18 840

Fax: +30 210 28 18 840

Email: info@kudu.gr

Facebook

Instagram

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.