Categories: ΜΟΔΑ

Τα κοσμήματα Marmarometry είναι μικρά γλυπτά εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική και την Κυκλαδική τέχνη

Στην αρχαιότητα αντιμετώπιζαν το μάρμαρο ως πολύτιμο λίθο και το χρησιμοποιούσαν σε κοσμήματα. Χιλιάδες χρόνια η Ξένια Νεφέλη Βλάχου μετά προσπάθησε να ενσωματώσει σύγχρονες τεχνικές για να δημιουργήσει κοσμήματα με πολύτιμα μέταλλα και μάρμαρο ως το κύριο υλικό τους, με σχήματα τα οποία «θυμίζουν αρχαία ελληνικά αριστουργήματα», όπως τα χαρακτηρίζει.

Η Marmarometry είναι μία σειρά κοσμημάτων που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εγχώρια αγορά τον Ιανουάριο του 2015.  Αυτό που κάνει τα κοσμήματα της να ξεχωρίζουν είναι ο τρόπος με τον οποίο «δένει» το μάρμαρο με τα μέταλλα.

«Είναι ιδιαίτερος, χρειάστηκε καιρός για να μπορέσω να ανακαλύψω την κατάλληλη τεχνική. Αυτό που κάνει πιο ξεχωριστά τα κοσμήματα Marmarometry είναι η επεξεργασία του μαρμάρου και σε κάποια κομμάτια η γλυπτική, την οποία κάνω εγώ η ίδια με ειδικά εργαλεία. Το κάθε κόσμημα είναι μοναδικό και αυτό είναι που αγαπάει το κοινό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το brand της Ξένιας Νεφέλης Βλάχου παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελίας, υπάρχει δυνατότητα στην επιλογή του μετάλλου, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πέτρες (διαμάντια, ρουμπίνια,  ζαφείρια κλπ), και σε πιο «ιδιαίτερες περιπτώσεις» μπορείτε να συζητήσετε με την σχεδιάστρια για την κατασκευή ενός νέου σχεδίου στο μάρμαρο.

Η αρχιτεκτονική και το σύγχρονο design είναι πηγές έμπνευσης για την ίδια, απολαμβάνει τις λιτές γραμμές, την γεωμετρία και τον μινιμαλισμό. «Η βασική όμως έμπνευση έρχεται από την αρχαία Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα από την Κυκλαδική Τέχνη, έτσι ο καθένας που αποκτά ένα κόσμημά μου μπορεί και έχει πάντα μαζί του ένα κομμάτι εμπνευσμένο από την ιστορία και την τέχνη του μακρινού παρελθόντος».

Πώς φαντάζεται συνδυασμένα τα αξεσουάρ της; «Το κόσμημα Marmarometry είναι minimal και γεωμετρικό, elegant και εύκολο να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορεί να φορεθεί με casual ένδυση αλλά και με πιο επίσημη. Αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο της κολεξιόν μου που αγάπησε το κοινό της, το ότι δεν έχει κανέναν περιορισμό».

Η συλλογή διατίθεται στο κατάστημά της F/A/D στην Νάουσα Πάρου και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Επίσης στα πωλητήρια των μουσείων που συνεργάζεται το ΤΑΠ ( Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων),θα βρείτε την Μarmarometry Museum Collection σχεδιασμένη αποκλειστικά γι’ αυτά. Ηλεκτρονικά, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα το brand στο eshop

Περισσότερες πληροφορίες για το brand Marmarometry θα βρείτε εδώ, στο facebook και το instagram.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.