Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDIGITAL STORIES

Αυτός είναι ο Κύπριος YouTuber που κατέκτησε το φετινό #YouTubeRewind 2015

Γνωρίστε τον "2J" που κατέλαβε 4 θέσεις του Τοπ 10 με τα βίντεο που οι Έλληνες παρακολούθησαν και μοιράστηκαν περισσότερο φέτος στο YouTube.
2J_photo

Μόλις χθες ανακοινώθηκε η λίστα με το τοπ 10 των βίντεο και της μουσικής που βρέθηκαν στην κορυφή του YouTube από τους Έλληνες χρήστες. Φέτος η λίστα έχει μια ιδιαίτερη σημασία αφού συμπίπτει με την επέτειο των 10 ετών YouTube. Στη γενική κατηγορία των βίντεο ξεχώρισε ένας νέος YouTube δημιουργός που κάνει κωμωδία. Είναι ο 2J, γνωστός και ως Γιώργος Ιωάννου, από την Κύπρο, που βρέθηκε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον καταλαμβάνοντας 4 θέσεις του Τοπ 10. Ο πετυχημένος νεαρός YouTube κωμικός μιλάει στην Popaganda για την απρόσμενη δημοτικότητα, αλλά και για την σκληρή δουλειά που υπάρχει πίσω από κάθε βίντεο που μας προσφέρει.

2J πώς αποφάσισες να γίνεις YouTube δημιουργός και πότε ξεκίνησες να κάνεις βίντεο; Δεν αποφάσισα μια μέρα να γίνω δημιουργός στο YouTube, ήταν κάτι που έγινε σταδιακά. Η γνωστή ιστορία είναι ότι παλιά ήμουν μανιακός με το Play Station κι απ’τις πολλές ώρες που έπαιζα μια μέρα κάηκε. Απ’ τη βαρεμάρα μου κι αφού γενικά έβλεπα κι εγώ βίντεο στο YouΤube, αποφάσισα να κάνω ένα δικό μου βίντεο (το Comments Song) όπου πήρα διαφορετικά σχόλια από το Facebook και τα έβαλα σε ένα βίντεο ντύνοντάς το με ένα τραγούδι. Όταν είδα την ανταπόκριση αποφάσισα να κάνω κι άλλο βίντεο και έτσι σιγά έγινε χόμπι. Έβαλα κάποιους στόχους, δούλεψα αρκετά σκληρά στα βίντεο και πλέον έχει γίνει επάγγελμα.

Σε επηρέασαν άλλοι ξένοι ή Έλληνες YouTube δημιουργοί; Η αλήθεια είναι ότι με επηρέασαν αρκετοί ξένοι YouTube δημιουργοί. Θυμάμαι ότι πριν ασχοληθώ και εγώ με το YouΤube είχα δει τόσα βίντεο, τόσες διαφορετικές ιδέες, τόσα άτομα με ξεχωριστό χιούμορ και φαίνεται να έχουν μείνει όλα ενσωματωμένα στο μυαλό μου. Τότε δεν έβλεπα Έλληνες YouΤube δημιουργούς, και για να είμαστε ειλικρινείς, πριν 3-4 χρόνια υπήρχαν μονό 2-3 Έλληνες που ασχολούνταν με το YouΤube. Το “ελληνικό YouTube” έχει πάρει φόρα μόνο τα δύο τελευταία χρόνια.

Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον 2J και στον Γιώργο Ιωάννου; Σε θέμα χαρακτήρα και τρόπο σκέψεις, καμία απολύτως! Όλα αυτά που λέω στα βίντεο είναι πράγματα που σκέφτομαι σαν άτομο. Επίσης, το στιλ του χιούμορ που έχω στα βίντεο είναι το στιλ χιούμορ που μου αρέσει σαν Γιώργος. Απλά, από κοντά είμαι αρκετά κλειστός και δεν είμαι τόσο κοινωνικός και πολλές φορές κάποιοι το παρεξηγούν και με θεωρούν “snob”. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, απλά όταν κάθομαι μπροστά στη κάμερα σαν 2J, νιώθω ελευθερία και τα λέω «έξω από τα δόντια», κάτι που δεν μπορώ να κάνω στο δρόμο.

Πώς αντιμετωπίζεις την μεγάλη δημοσιότητα που απέκτησες; Σε τρόμαξε κάποια στιγμή; Δεν  με «χαλάει». Δεν είμαι τύπος που θα περπατάω στο δρόμο και θα λέω «αφήστε με ήσυχο» διότι ξέρω ότι όλα αυτά είναι μέρος της δουλείας μου ως YouTube δημιουργός. Ίσως επειδή στην Κύπρο που ζω δεν γίνεται τόσο «χαμός», είμαστε λίγοι και όταν βγαίνω έξω υπάρχουν και μέρες που δεν με πλησιάζει κανείς. Με τρόμαξε λίγο το γεγονός, όταν ήρθα Αθήνα πρώτη φορά και πήγα στο Mall και με περικύκλωσαν τόσα πολλά άτομα που έπρεπε να φύγω. Εκεί κατάλαβα ακριβώς τι γίνεται σχετικά με όλο το «YouTubing», αλλά ταυτόχρονα με κάνει να νιώθω εκτίμηση για την υποστήριξη που μου δείχνουν.

https://youtu.be/BRJkCYwqz9I

Πώς είναι η σχέση σου με fans και haters; Απαντάς στα αρνητικά σχόλια; Θεωρώ ότι η σχέση μου με τους fans είναι πολύ καλή και έτσι ήταν πάντα από την αρχή, γιατί ό,τι κάνω στο YouΤube δεν το κάνω μόνος μου. Πάντα ρωτάω τους fans τι θα ήθελαν να δουν. Κάνω πάρα πολλά βίντεο που έχουν σχέση με τα σχόλια που γράφουν, ενώ και στο ‘Gaming’ κανάλι ρωτώ το κοινό ποια παιχνίδια θέλουν να παρακολουθούν. Ακόμη κάνω διαγωνισμούς και χαρίζω PS4 παιχνίδια για να τους ευχαριστώ για την υποστήριξη. Απαντάω πάρα πολλές φορές στα μηνύματα που αφήνουν στους social media λογαριασμούς που διαθέτω, (κάτι που δεν κάνουν πολλοί  YouTube δημιουργοί), γιατί θεωρώ ότι αν δεν υπήρχαν οι fans, δεν θα υπήρχα εγώ σαν δημιουργός . Δεν μπορώ απλά να κάνω βίντεο και να μην με ενδιαφέρει τι κάνουν οι fans.

Σχετικά με τους ‘haters’, (πάντα μισούσα αυτή την λέξη), αρκετές φορές απαντώ και σε αυτούς. Πολλοί λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει εάν έχουν haters, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Τα αρνητικά σχόλια μας επηρεάζουν όλους, ανεξαιρέτως τι δουλεία κάνουμε. Απαντάω στα αρνητικά σχόλια γιατί ίσως η απάντηση μου  θα τους κάνει να σκεφτούν τα πράγματα αλλιώς, και να συνειδητοποιήσουν κάποια πράγματα που δεν καταλάβαιναν πριν. Εάν κάποιος είναι εντελώς προσβλητικός τότε απλά τον διαγράφω.

Είχες δηλώσει σε τηλεοπτική σου συνέντευξη ότι έχεις υπάρξει θύμα bullying στο σχολείο και αυτό σε ώθησε να αποδεικνύεις συνεχώς τον εαυτό σου. Η προβολή αυτή που έχεις τώρα δεν είναι πιο τρομακτική από σχολικό περιβάλλον. Τα αρνητικά σχόλια δεν επηρεάζουν με άσχημο τρόπο την ψυχολογία σου; Όπως είπα και νωρίτερα, τα αρνητικά σχόλια μας επηρεάζουν όλους, αλλά είναι διαφορετικό να διαβάζεις ένα άσχημο σχόλιο από το διαδίκτυο, παρά να σου το λένε κατά πρόσωπο. Κάθε μέρα κιόλας. Επίσης ήμουν αρκετά πιο μικρός και δεν είχα την ίδια ψυχολογική δύναμη που έχω τώρα. Ότι μου έλεγαν το έπαιρνα πολύ σοβαρά και το πίστευα κιόλας. Όντως, η προβολή στο διαδίκτυο είναι τρομακτική και επικίνδυνη, διότι μπορεί οποίος θέλει να γράψει οτιδήποτε, χωρίς τιμωρία, με αποτέλεσμα να σου χαλά τη διάθεση. Είναι και αυτό μια μορφή “cyber bullying” , όπως λένε. Ίσως απλά το έχω συνηθίσει και πλέον η επιτυχία με βοηθάει να αγνοώ τα αρνητικά που έρχονται μαζί με το  «YouΤubing».

Πες μας κάτι για σένα που δεν γνωρίζουμε. Το έχω πει μόνο μια φορά σε βίντεο νομίζω, και ήταν πριν πολύ καιρό. Είμαι πολύ τελειομανής! Τελειομανής σε φάση που καταντάει ενοχλητικό και για εμένα και για τους γύρω μου. Εάν δω ότι έχω κάνει μικρό λαθάκι σε κάποιο βίντεο που είναι έτοιμο για upload, δεν το δέχομαι. Και εάν προσέξω κάποιο λάθος σε  βίντεο που είναι ήδη ανεβασμένο (και δεν το είχα παρατηρήσει), νευριάζω και το σκέφτομαι για μέρες. Ήμουν πάντα έτσι, από όταν ασχολούμουν με τη μουσική. Αλλά αυτή η τελειομανία είναι και ο λόγος που έχω φτάσει εδώ που έφτασα. Δεν είμαι τελειομανής με τα πάντα, μόνο με την δουλεία μου, και πιστεύω ότι φαίνεται στα βίντεο μου.

Δείτε παρακάτω την υπόλοιπη λίστα του φετινού #YouTubeRewind: 

Τοπ10 βίντεο

1. The Comments Song 5ü by 2J
2. Γυναικείες VS Αντρικές Σκέψεις! by 2J
3. Kitsa Kotompoukitsa IFANTIS HD by artfactory2
4. Jeremy | Η Πιο Ωραία Στην Ελλάδα by Jeremy
5. Ο Χριστός Είναι ΝΕΓΡΟΣ! (Βίντεο Αντιδράσεις #5) by 2J
6. Ρατσιστική επίθεση σε στάση λεωφορείου (κοινωνικό πείραμα) by ActionAid Hellas
7. “The Ball Pit Show” for learning colors — children’s educational video by Toddler World TV®
8. Απίστευτος πιτσιρικάς στο Ουράνιο Τόξο by Constantine Manikas
9. Fifa με έναν Πάτερ! (FIFA 15) by 2J
10. Jeremy | Ο ΦΙΔΟΦΟΝΙΑΣ by Jeremy

Τοπ 10 μουσικά βίντεο

1. Κωνσταντίνος (PersonaS) – Η Πιο Ωραία Στην Ελλάδα | Official Video Clip 2015

2. Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack

3. Ellie Goulding – Love Me Like You Do (Official Video)

4. Major Lazer & DJ Snake – Lean On (feat. MØ) (Official Music Video)

5. STAN – Με Στεναχωρεί (Official Video Clip HD)

6. Γιώργος Παπαδόπουλος – Σπάσ’ τα | Giorgos Papadopoulos – Spasta | Official Lyric Video (HD)

7. David Guetta – Hey Mama (Official Video) ft Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack

8. KINGS – Bikini | Μπικίνι – Official Music Video

9. Fifth Harmony – Worth It ft. Kid Ink

10. STAN – Δε σου ανήκω (Official Video Clip HD)

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.