Categories: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κι όμως, αναβαθμίζονται οι «πειρατικές» εκδόσεις των Windows!

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε, η Microsoft είχε εν τέλει ξεκόψει το ενδεχόμενο να επιτρέψει και σε εκείνους που δεν έχουν νόμιμες εκδόσεις των Windows στα PC τους, να τις αναβαθμίσουν στα Windows 10. Μάλιστα, σας είχαμε προτείνει μέσα από την Popaganda να αγοράσετε με κάποιο τρόπο φθηνά Windows 7/8/8.1έτσι ώστε να έχετε την ευκαιρία να τα αναβαθμίσετε στα Windows 10, πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα και, πάνω απ’ όλα, όντας νόμιμοι κι ωραίοι. Να που όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε και τα υπολόγιζε η Microsoft, μιας που χρήστες του Reddit υποστηρίζουν πως κατόρθωσαν να αναβαθμίσουν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τις «πειρατικές» εκδόσεις των Windows που διέθεταν στα Windows 10.

Πώς έγινε αυτό; Άπαξ και ένα αντίτυπο των Windows ενεργοποιηθεί, τότε αυτόματα θεωρείται από το σύστημα της Microsoft ως νόμιμο, οπότε κατόπιν τούτου και ως εκ τούτου, ο κάτοχος του συστήματος στο οποίο είναι εγκατεστημένο αυτό, μπορεί να το αναβαθμίσει κανονικά στα Windows 10 σαν να μην τρέχει τίποτα! Βέβαια, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιβεβαίωση του σεναρίου αυτού, όπως φερ’ ειπείν η έκδοση των Windows που διαθέτει ο χρήστης, οι ανανεώσεις που της έχει κάνει, καθώς επίσης και το πρόγραμμα που έχει χρησιμοποιηθεί για να γίνει η ενεργοποίηση, εξαπατώντας τη σχετική υπηρεσία της Microsoft. Όπως μάλιστα συστήνουν όσοι τα έχουν καταφέρει, κανείς δεν πρόκειται να χάσει τίποτα δοκιμάζοντας –στη χειρότερη περίπτωση, απλά δεν θα δει αποτελέσματα.

Η Microsoft μέχρι και τη στιγμή αυτή δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, ούτε και το έχει διορθώσει με κάποιο τρόπο. Μεταξύ μας, δύσκολα θα καταφέρει κάτι, εφ’ όσον τα «πειρατικά» αλλά ενεργοποιημένα Windows, φαίνονται στα συστήματά της ως νόμιμα αντίτυπα. Έτσι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν και αν δεν έχουμε κάποια σημαντική εξέλιξη, οι αρχικές φήμες (;) που ήθελαν τη Microsoftνα επιτρέπει σε κάθε χρήστη Windows, ακόμα και σε εκείνους που δεν διέθεταν νόμιμες εκδόσεις, να αναβαθμίσει το λειτουργικό του στα Windows10, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επιβεβαιωθούν.

Αλήθεια, εσείς αναβαθμίσατε τα Windows σας;

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος