ΑΓΟΡΑ

Και Ύστερα Ήρθε η Μέλισσα…

Ακούσαμε τη φήμη που ψιθυρίζεται και μάθαμε τα πάντα για το σπάνιο εντομο που έρχεται από το Tennessee να αλλάξει τις γευστικές μας συνήθειες.
JDTH_AV_Presentation Final

Η φήμη έφτασε πρόσφατα στα αυτιά μας με τον χαρακτηριστικό της ήχο. Ζζζζζζζζ. Έρχεται. Ζζζζζζζζζζ. Ποιος; Μα, η σπάνια μέλισσα. Στην άρχη νομίσαμε ότι είναι περαστική. Κάπως σαν την αφρικάνικη σκόνη που πάει κι έρχεται. Όμως το ρεπορτάζ μας λέει ότι ήρθε για να μείνει. Κάτι που μας τράβηξε κι επίσημα την προσοχή. Ανακεφαλαιώνουμε. Μια σπάνια μέλισσα με πολύ ιδιαίτερη προέλευση από τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ μεταναστεύει στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο.

Μετά άρχισαν οι αναζητήσεις. Και οι ερωτήσεις. Ποια είναι, τέλος πάντων, αυτή η Βασιλικότερη του Βασιλέως μέλισσα; Ας ξεκινήσουμε από την καταγωγή. Tennessee. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται είναι κάτι υπομονετικοί τύποι που παίρνουν τον χρόνο τους παίζοντας με τις τάπες των βαρελιών. Κατόπιν αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. 36η σε έκταση και 17η σε πληθυσμό αμερικάνικη πολιτεία με πρωτεύουσα το Nashville, τον τόπο που γεννήθηκε ένα μεγάλο μέρος της αμερικάνικης μουσικής παράδοσης. Λίγο πιο δίπλα άλλωστε είναι και το Memphis, εκεί που έστησαν τις καριέρες τους θρύλοι όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Τζόνι Κας. Βαθαίνοντας τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις, μάθαμε ότι στο Tennessee κάνουν φοβερά bbq, έχουν υπόγειες λίμνες, ενώ ξέραμε ήδη ότι στα μπαρ παραγγέλνουν τα ποτά τους λέγοντας απλά ένα μικρό ανδρικό όνομα. Όμως, πού κολλάνε οι μέλισσες;

Στο Tennessee, που λέτε, η μελισσοκομική δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν είναι μια τυπική επικερδής ασχολία. Ή έστω ένα ζηλευτό χόμπι. Είναι Ιεροτελεστία. Να φανταστείτε, οι άνδρες από το Τενεσί θεωρούνται οι πλέον προσεκτικοί –μέχρι και περιζήτητοι- στις ΗΠΑ, αφού λέγεται ότι φέρονται στις γυναίκες τους με τον τρόπο που προσέχουν τις μέλισσές τους. Με αστείρευτη στοργή κι ανεπανάληπτη φροντίδα. Η μελισσοκομική είναι μάθημα στο Πανεπιστήμιο, αποτελεί αφορμή για να στήνονται τα περίφημα bee clubs και φυσικά παράγει το φημισμένο μέλι του Tennessee. 

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι δε χρειάζεται ούτε να ταξιδέψουμε μέχρι τις ΗΠΑ, ούτε να κάτσουμε πάλι στα θρανία. Η σπάνια μέλισσα του Tennessee έρχεται στην Ελλάδα. Θέλαμε όμως και μαρτυρίες. Ψάξαμε να βρούμε φίλους, συγγενείς, συγγενείς φίλων, φίλους συγγενών που έχουν δοκιμάσει τους χυμούς της. «Το μέλι αυτό είναι κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν έχει ξαναγευτεί ο ουρανίσκος σου», ήταν η χαρακτηριστικά κοινή απάντησή τους.

Περιμένουμε λοιπόν. Με ανυπομονησία. Ζζζζζζζζζζζζζζζζ.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.