Categories: ΜΟΔΑ

Αν αγαπάτε το mix & match τότε πρέπει να γνωρίσετε τα κοσμήματα του Jour

Το “Less is more” είναι το μότο ενός brand κοσμημάτων που μπορούν να φορεθούν όλη μέρα. Για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το Jour, όσο πιο λιτό είναι ένα κόσμημα τόσο πιο εντυπωσιακό μπορεί να γίνει όταν το προσαρμόσουμε στο δικό μας προσωπικό στυλ. Και η αλήθεια είναι πως, συνδυάζοντας σε ένα outfit δύο, τρία (ή και παραπάνω) minimal κομμάτια, μπορούμε να έχουμε ένα ιδανικό mix & match, αποφεύγοντας παράλληλα την υπερβολή.

Το Jour δεν είναι ένα καινούριο brand. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί  στην Καλλιθέα από το 1999. Η ιστορία της βέβαια ξεκινάει αρκετά πιο πίσω, αφού η οικογένεια Ζουρίδη ασχολείται με το κόσμημα από τη δεκαετία του ‘70 και διατηρεί μέχρι σήμερα το δικό της εργαστήριο στην οδό Φιλελλήνων, στο κέντρο της Αθήνας. Το φυσικό κατάστημα του brand που προέκυψε στην πορεία των χρόνων βρίσκεται στην Καλλιθέα, στον αριθμό 96 της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Σήμερα, η νέα γενιά έχει πάρει τη σκυτάλη κι έτσι η Κατερίνα και ο Νικόλας Ζουρίδης φροντίζουν να διατηρούν τον χαρακτήρα της επιχείρησης που μπορεί να καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους υλικά αλλά δεν σταματά να στοχεύει στη δημιουργία διαχρονικών κοσμημάτων που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση, αφού είναι ποιοτικά, ευκολοφόρετα ενώ ταυτόχρονα έχουν άποψη.  

Ο Νικόλας και η Κατερίνα Ζουρίδη είναι η νέα γενιά ενός brand με ιστορία στον χώρο του κοσμήματος

Ξεκίνησε ως ένα μικρό κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων και έχει καταφέρει να διατηρήσει την ποιότητά του για περισσότερα από 10 χρόνια. Σήμερα, μπαίνοντας στο Jour -εκτός από το ότι θα βρείτε τουλάχιστον ένα κομμάτι που να ταιριάζει στο στυλ σας- θα διαπιστώσετε πως παρακολουθεί τις τάσεις και τις προσαρμόζει στα μέτρα του αλλά και στα μέτρα σας, αφού μπορείτε να φτιάξετε δαχτυλίδια και αλυσίδες στο μέγεθος που θέλετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρα όμως από τη μόδα στο κόσμημα και το τι θα φοριέται αύριο, τι είναι αυτό που εμπνέει τους έμπειρους σχεδιαστές και τεχνίτες του brand; «Η έμπνευση μπορεί να πηγάζει από απλές στιγμές και εικόνες της καθημερινότητας, είτε αυτό είναι ένα ενδιαφέρον αντικείμενο είτε ένα απλό σχήμα που θα μας τραβήξει την προσοχή», εξηγεί η Κατερίνα Ζουρίδη. 

Από τις επιχρυσωμένες πλάκες και τα ασημένια σκουλαρίκια μέχρι τα κομμάτια με ζιργκόν, γνήσια καλλιεργημένα μαργαριτάρια και ημιπολύτιμες πέτρες, τα Jour είναι χειροποίητα και προσεγμένα σε κάθε τους λεπτομέρεια. 

Διατηρώντας την ποιότητα και τις προσιτές τιμές, η νέα γενιά του Jour φροντίζει να δημιουργεί κοσμήματα που μπορούμε να φοράμε όλη μέρα, που προσαρμόζονται σε πολλά και διαφορετικά στυλ και περιστάσεις ώστε να μη χρειάζεται να τα αφαιρέσουμε.

Πλέον, εκτός από το ότι μπορείτε να γνωρίσετε το brand στην έδρα του, στο κατάστημα της Καλλιθέας, το Jour εξυπηρετεί όλους εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν τα δικά τους #jourjewelry σε όλη την Αθήνα και την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ηλεκτρονικό του κατάστημα που θα δείτε εδώ.

Jour, Ελευθερίου Βενιζέλου 96, Καλλιθέα. Τηλ: 2109579754. Ακολουθήστε το Jour στο Facebook και στο Instagram.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.