pop_mousia_2

Έχουμε διαβάσει τόσο πολύ για τον κύριο Γκόλομπικ, τον Μεξικάνο μικροβιολόγο και επικεφαλής της έρευνας που έδειξε το παραπάνω αποτέλεσμα, τόσες πολλές φορές αυτή την εβδομάδα που αναφερόμαστε σε αυτόν σα να είναι γείτονάς μας. Ο επιστήμονας φρόντισε να σπείρει τον πανικό στους γενειοφόρους άνδρες ανά τον κόσμο, προτρέποντάς τους σε άμεσο ξύρισμα, καθώς σου λέει, «πολλά από τα μούσια των ανδρών που εξετάστηκαν περιείχαν φυσιολογικό αριθμό βακτηριδίων, όμως υπήρχαν και πολλά στα οποία βρέθηκαν σοβαρά μικρόβια, ακαθαρσίες και ούρα, που ξεπερνούσαν σε βρωμιά και τη λεκάνη της τουαλέτας, ενώ τόνισε την επικινδυνότητα των βακτηριδίων, επισημαίνοντας πως αν τα δείγματα που πήραν προέρχονταν από σύστημα ύδρευσης, θα έδιναν εντολή να το κλείσουν διότι ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης».  Για του λόγου το αληθές, την ημέρα που δημοσιεύθηκε η είδηση, η πλατεία Αγίας Ειρήνης – που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία μας – ερήμωσε και έμοιαζε σαν σκηνικό ταινίας με ζόμπι, γεγονός ανησυχητικό, δεδομένου του καλού καιρού που σηκώνει fredo cappuccino στην πλατεία. Λίγες ώρες μετά τα σούπερ μάρκετ είχαν γεμίσει ασφυκτικά από μουσάτους άντρες που λεηλατούσαν τα ράφια με τα ξυριστικά. Ή και όχι.

Τελικά κανένας άνδρας δεν ταράχτηκε τόσο πολύ, καθώς μπορεί κάποιος να χαϊδεύει τα μούσια του, χωρίς να έχει πλύνει τα χεράκια του μετά την τουαλέτα, αλλά ομοίως θα πιάσει και το κινητό του, το τιμόνι του αυτοκινήτου του, το πληκτρολόγιο. Εκεί κύριε Γκόλομπικ, δεν ζουν εκατοντάδες βακτήρια; Ούτε ο Ευαγγελάτος στις «Αποδείξεις» τέτοια καταστροφολογία! Ευτυχώς για όλους μας λοιπόν, ήρθε αυτός ο uber cool συντάκτης του Guardian – που σημειωτέων, όπως φαίνεται τουλάχιστον από την φωτογραφία, δεν έχει γένια -, ο Nick Evershed, να ρίξει φως στην υπόθεση.

pop_mousia_1

Η έρευνα τελικά, δεν ήταν παρά μια έρευνα με δείγματα μικρής κλίμακας που έγινε στα πλαίσια του δελτίου ειδήσεων KOAT Action 7 της Αλμπουκέρκη, όπου απλά ο δημοσιογράφος πήρε δείγματα από λίγους άντρες και τα έστειλε σε ένα εργαστήριο για ανάλυση, όπως έκαναν δηλαδή η Κιμ και η Άγκι στο «How Clean Is Your House?». Ο Γκόλομπικ, μετά τα αποτελέσματα της ανάλυσης είπε απλώς, ότι «τέτοια βακτήρια συναντάμε και στα περιττώματα» και αυτό είναι όλο. Επίσης καμία επίσημη έρευνα δεν έχει γίνει ενδελεχώς πάνω στο θέμα. Άλλωστε, το ανθρώπινο δέρμα συχνά φιλοξενεί τέτοιου είδους βακτήρια και δεν προτιμούν απαραίτητα για φωλίτσα τους μόνο τα μούσια σου. Άσε το ξυραφάκι κάτω λοιπόν! Κανένας πανικός. Αν είσαι συνεπής με την υγιεινή σου και κάνεις και ένα καλό scrub πριν το τριμάρισμα, όλα καλά.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί ένας άντρας χωρίς γένια να είναι ευτυχισμένος;

Μάλιστα, όπως είχαν δηλώσει στην Popaganda πριν από ένα περίπου χρόνο οι ιδρυτές του Beard Appreciation Society σε σχετική ερώτηση για το αν τα μούσια είναι εστία μιας κάποιας βρωμιάς, αφού ακόμα και ψιχουλάκια μετά το φαγητό μπορεί να μπλέκονται ανάμεσά τους, εκείνοι είχαν απαντήσει: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι ένδειξη καλοζωίας, πίστης στον εαυτό μας και αδιαφορίας για την εικόνα μας στον κοινωνικό περίγυρο. Επιπλέον, μας θυμίζει για ώρες το ωραίο φαγητό που σαν άντρες απολαύσαμε νωρίτερα και το πόσο μας άξιζε».