ΑΓΟΡΑ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η WIND μπορεί να αισθάνεται περήφανη

H WIND Ελλάς, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, έχει αναπτύξει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και μηχανισμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, με σκοπό τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.Τα αποτελέσματα την κάνουν υπερήφανη.
Χιλιάδες συμμετοχές σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα πάντα για  έναν σπουδαίο σκοπό. Συνοδοιπόροι  στην προσπάθεια μας περισσότεροι από   65.000 δρομείς…  146.000 € σε φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Χιλιάδες συμμετοχές σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα πάντα για έναν σπουδαίο σκοπό. Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια μας περισσότεροι από 65.000 δρομείς… 146.000 € σε φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η WIND Ελλάς, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, θέτει στο επίκεντρο της το σεβασμό προς τον άνθρωπο και την κοινωνία. Γνωρίζοντας ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα επηρεάζει το κοινωνικό περιβάλλον σε επίπεδο οικονομικό, εργασιακό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό, εντάσσει στην καθημερινή της δραστηριότητα μια πολύπλευρη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας. Αυτό μάλιστα γίνεται σε τομείς ζωτικούς, που μπορεί να μην γνωρίζετε και οι οποίοι έχουν ως πρωταρχικό στόχο να συνδέσουν τις λειτουργίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας με τη δέσμευσή της για μια καλύτερη κοινωνία και ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»

Με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ», η WIND Ελλάς για 8η συνεχή χρονιά συνεισφέρει στην προσπάθεια για μια καλύτερη μελλοντική κοινωνία και ένα καθαρότερο φυσικό περιβάλλον, όπου τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία και το δικαίωμα να διεκδικήσουν τη θέση τους και τη ζωή που αξίζουν να έχουν. Στη βάση αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία ανέπτυξε δράσεις τόσο για το περιβάλλον όσο και για την την κοινωνία. 

Προστασία του περιβάλλοντος

Αναζητώντας διαρκώς νέους τρόπους που θα βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής επίπτωσης από τη λειτουργία της εταιρείας, σύμφωνα με τον απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το έτος 2014, η WIND Ελλάς ανακύκλωσε 80% των απορριμάτων της και εξοικονόμησε 23,6 τόνους χαρτιού, σώζοντας συνολικά 400 δέντρα. Αύξησε με αυτό τον τρόπο κατά 45% την ποσότητα χαρτιού που εξοικονομήθηκε από τη χρήση των υπηρεσιών της ψηφιακής πλατφόρμας MyWind και ειδικότερα από τη μη-έκδοση λογαριασμών. Ακόμη, η WIND Ελλάς μείωσε το 2014 κατά 4,2% τις συνολικές εκπομπές της εταιρείας, καθώς και 2,2% τη συνολική ενέργεια που κατανάλωσε σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Περίπου 7.000 κυβικά μέτρα νερού δεν χρησιμοποιήθηκαν, που αντιστοιχεί σε ετήσια κατανάλωση 27 νοικοκυριών σε νερό.

Συμμετέχουμε ενεργά σε πράσινες πρωτοβουλίες και δράσεις εντός και εκτός εταιρείας.

Συμμετέχουμε ενεργά σε πράσινες πρωτοβουλίες και δράσεις εντός και εκτός εταιρείας.

Κοινωνία

Με υπεύθυνο τρόπο απέναντι στην κοινωνία, προσφέροντας οικονομική στήριξη σε δράσεις ή φορείς για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδια και τα προγράμματα τους, και έτσι μέσω της συλλογικής δράσης, η WIND Ελλάς επιχείρησε να οδηγήσει την κοινωνία ένα βήμα μπροστά. Το 2014 ενίσχυσε 18 φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα.  Η προσφορά όμως δεν σταματάει εκεί. Συνεχίζεται μέσω της πρωτοβουλίας Κλίμακα: 10520 Γραμμή Ενημέρωσης για την Έλλειψη Στέγης. Διαθέτοντας τον 5-ψήφιο αριθμό 10520, στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΚΛΙΜΑΚΑ, οι άστεγοι ενημερώνονται άμεσα για τις δωρεάν προσφερόμενες υπηρεσίες (σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα κ.α.). Ακόμη, η WIND στήριξε για άλλη μία χρονιά το Animal Action και την προσπάθεια φροντίδας των «άστεγων» ζώων. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος διαχείρισης αποβλήτων και ρυπαντικού φορτίου του Θερμαϊκού Κόλπου – κεντρικής περιβαλλοντικής επιλογής του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης – σχεδιάστηκε, σε καθημερινή βάση, ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου από επιπλέοντα απορρίμματα αλλά και η απομάκρυνση τυχόν πετρελαιοκηλίδων.

Ακόμη, στις αρχές του 2014 η WIND βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους συνδρομητές της που μένουν στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης των πληγέντων από το σεισμό, η WIND εγκατέστησε τοπικό κλιμάκιο υποστήριξης για άμεση αποκατάσταση τυχόν τεχνικών θεμάτων, εξαιτίας των φυσικών φαινομένων, του δικτύου της σταθερής, κινητής και Ιnternet. Τέλος, ειδικά για τους συνδρομητές της στις πληγείσες περιοχές, προσέφερε ειδικές προσφορές για την κάλυψη των αυξημένων επικοινωνιακών αναγκών τους.

Παράλληλα η WIND, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών και των γονέων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, είναι χορηγός της εφαρμογής για smartphones και tablets «Cyberkid», που δημιουργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας www.cyberkid.gr. Το «Cyberkid» ξεχωρίζει για την καινοτόμο, παγκοσμίως, Γραμμή SOS-Cyber Alert, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα – μέσω touchscreen call – και σε πραγματικό χρόνο με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών, καθώς και κάθε γεγονότος που έχει να κάνει με κίνδυνο ή απειλή ζωής κατά αυτών.

Συνεχείς εκδηλώσεις  ενημέρωσης σχολείων , γονέων και παιδιών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο .

Συνεχείς εκδηλώσεις ενημέρωσης σχολείων , γονέων και παιδιών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο .

Συμμετοχή σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα

Η συμμετοχή του κοινού σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα στοιχεία που ακολουθούν απλά φωτογραφίζουν πως πραγματικά «τρέχεις με άλλον αέρα» όταν το συνδυάζεις με ένα, καλό σκοπό, μία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης: συνολικά συμμετείχαν 65.000 δρομείς, ενώ συγκεντρώθηκαν 146.000€ για 18 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του «Δρομικού Κινήματος», η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ξεπέρασε σε συμμετοχή κάθε προηγούμενη διοργάνωση Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», καθιστώντας τον συγκεκριμένο αγώνα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Πάνω από 14.800 δρομείς, ενήλικες και παιδιά, συμμετείχαν στη διοργάνωση και πέρασαν κάτω από την Αψίδα Αγάπης της WIND

Μέσα από τη συμμετοχή των 1.000 δρομέων της WIND Running Team, 8 δημοφιλών προσωπικοτήτων και χάρη στην Αψίδα Αγάπης της WIND, συγκεντρώθηκαν 35.000€ για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες η «ΑΜΥΜΩΝΗ»-Σύλλογος Θεσσαλονίκης και o Φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος φίλων των καρκινοπαθών παιδιών η «ΣΤΟΡΓΗ».

Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών το Νοέμβριο 2014, η WIND ενίσχυσε το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και της Ελίζα – εταιρείας κατά της κακοποίησης του παιδιού – με τη συμμετοχή 35.000 δρομέων συνολικά. Πριν και μετά τον αγώνα, η WIND Ελλάς ενεργοποίησε μια σειρά από «μηχανισμούς» για τη στήριξη των δύο ιδρυμάτων. Με τη συμμετοχή της WIND Running Team, 15 δημοφιλών προσωπικοτήτων, και την Αψίδα Αγάπης, συγκεντρώθηκαν 63.000€. Οι ενέργειες αλληλεγγύης για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τα παιδιά, εντάσσονται στην στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND. 

Το infographic με τις δράσεις της WIND.

Το infographic με τις δράσεις της WIND.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.