Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
DESIGN

Οι 8 πιο εντυπωσιακοί σταθμοί τραίνων σε όλο τον κόσμο

Οροφές που σε ζαλίζουν, ιδιαίτερ υλικά και μοναδικό design σε σιδηροδρομικούς σταθμούς που αποτελούν από μόνοι τους ταξιδιωτικό προορισμό.
World_Trade_Center_Transportation_Hub_2

Μπορεί το τραίνο να θεωρείτε το μέσο των ρομαντικών όμως οι νέοι σταθμοί τραίνων που χτίζονται ή ανακαινίζονται προξενούν χωρίς αμφιβολία τον θαυμασμό αφού αποτελούν αρχιτεκτονικά θαύματα. Ας δούμε οκτώ σταθμούς που ξεχωρίζουν και θα έβαζαν φωτιά στο instagram σας.

New Street, Μπέρμιγχαμ, Μεγάλη Βρετανία

train-stations-birmingham-03

Καμπυλάτος, διαστημικός, λες και βγήκε από βίντεο κλιπ των Daft Punk. Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έχουν συνοδέψει τον σταθμό New Street, στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Rotterdam Central Station, Ρότερνταμ, Ολλανδία

train-stations-rotterdam_05

Ο Rotterdam Central Station μοιάζει σα να είναι έτοιμος να αποκολληθεί από το έδαφος λόγω του δυνατού αέρα. Μην αγχώνεστε, όλα θα παραμείνουν στη θέση τους.

Graz Main Station, Γκρατς, Αυστρία

train-stations-graz_08

Ο Graz Main Station στην Αυστρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έργο τέχνης. Είναι έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Zechner & Zechner Architects, με έδρα τη Βιέννη και καθημερινά εξυπηρετεί περίπου 30.000 επιβάτες.  Η τοξωτή γυάλινη οροφή του ονομάζεται «Το κύμα».

Ντελφτ, Ολλανδία

train-stations-delft_07

Ο θόλος της οροφής θυμίζει σουρεαλιστικό χάρτη. Αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του κτιρίου του σταθμού της πόλης Ντελφτ, ανάμεσα στο Ρότερνταμ και τη Χάγη. Ο σταθμός και τα γραφεία του δήμου αντικαθιστούν μια οδογέφυρα του 1960 που χώριζε την πόλη στα δύο.

World Trade Center Transportation Hub, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

train-stations-nyc_02

«Είναι ένα αστικό μνημείο αφιερωμένο στη ζωή και στο κουράγιο των κατοίκων της Νέας Υόρκης», έτσι χαρακτήρισε ο Σαντιάγο Καλατράβα, το Oculus, το δημιούργημα του  στο World Trade Center Transportation Hub. Ο σταθμός εξυπηρετεί περίπου 200.000 επιβάτες την ημέρα, και το κτίριο του υψώνεται κατάλευκο και υποβλητικό.

Arnhem Central, Άρνεμ, Ολλανδία

train-stations-arnhem_04

Το τετραώροφο κτίριο του Arnhem Central στην Ολλανδία ορίζεται από μια εντυπωσιακή οροφή. Είναι δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου UNStudio, που εδρεύει στο Άμστερνταμ και εξυπηρετεί περίπου 110.000 επιβάτες την ημέρα.

Haag Central Station, Χάγη, Ολλανδία

train-stations-hague_06

Η γυάλινη οροφή που τη συνθέτουν 218 διαφορά κομμάτια είναι το highlight του κτιρίου του  Haag Central Station, επίσης στην Ολλανδία. Οι εργασίες ανακαίνισης του κράτησαν περίπου δέκα χρόνια αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την όποια αναμονή.

Vienna Central Station, Βιέννη, Αυστρία

train-stations-vienna_09

7.000 τόνοι χάλυβα χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί η γεωμετρική οροφή του κεντρικού σταθμού της Βιέννης, μια συλλογή από επικαλυπτόμενες ρόμβους πάνω από μια σειρά ανοικτών πλατφορμών που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.