Categories: SPONSORED

H νέα συλλογή Eastpak x Raf Simons εμπνέεται από τα ατίθασα νιάτα της πανκ κουλτούρας

Η Eastpak παρουσιάζει την τελευταία, από μία σειρά συνεχιζόμενων designer συνεργασιών με τον διάσημο Βέλγο σχεδιαστή Raf Simons. Συνδυάζοντας την κλασική λειτουργικότητα της Eastpak με το μοναδικό καλλιτεχνικό όραμα του Raf Simons, αυτή η νέα συλλογή μετατρέπει τις κλασικές τσάντες Eastpak σε “κινητές αφίσες” που απεικονίζουν επιλεγμένες προσωπικότητες της πανκ κουλτούρας.

Μια ωδή στο underground και ένας ιδανικός συνδυασμός με το επαναστατικό πνεύμα της Eastpak.

POSTER PADDED

Μια limited-edition έκδοση του εικονικού σακιδίου Pak’r® Padpled της Eastpak, όπως το επαναπροσδιόρισε σχεδιαστικά ο Raf Simons. Κατασκευασμένο από ένα μοναδικό μείγμα υφασμάτων από πολύ σατέν και βαμβάκι και με 4 διαφορετικές εκδόσεις των κινητών posters “Simons”, που απεικονίζουν προσωπικότητες από την πανκ εποχή των 80s.

Διαθέτει ειδική θήκη με γέμισμα για laptop, μπροστινή τσέπη με φερμουάρ, μεταλλικά υλικά και επανασχεδιασμένο πίσω πλαίσιο.

POSTER TOTE

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογής Raf Simons 2019 είναι αυτή η περιορισμένη έκδοση tote, ένα νέο στυλ που συνδυάζει τη λειτουργική κατασκευή της Eastpak με την έννοια της ‘κινητής αφίσας’ του Βέλγου σχεδιαστή.

Διαθέτει πολλαπλές μπροστινές τσέπες με φερμουάρ, ενσωματωμένο μαξιλαράκι για laptop, μεταλλικά υλικά και ιμάντα βαμβακιού βαριάς χρήσης, παρόμοια με το Backpack Poster, αναποδογυρισμένο κατά 90 μοίρες.

POSTER BACKPACK

Μια νέα δημιουργία για τ η συγκεκριμένη συλλογή είναι ένα ακόμα limited edition σακίδιο που αποκαλύφθηκε στο fashion show του Raf Simons SS19 στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, παρουσιάζοντας το μοναδικό concept της κινητής αφίσας που συνδυάζεται με πολλαπλές μπροστινές τσέπες με φερμουάρ, ενσωματωμένη padded θήκη για laptop και βαριά βαμβακερά πλέγματα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο προσθέτει λίγο ακόμα ’επαναστατικό’ πνεύμα στην ήδη υπάρχουσα ‘φυλή’ της Eastpak για λειτουργική αντίσταση (functional resistance).

POSTER WAIST BAG

Μια πρωτότυπη ματιά στην κλασική τσάντα μέσης της Eastpak, επίσης διαθέσιμη στις επιλεγμένες αφίσες της συλλογής, που εκτυπώνονται είτε σε σατέν είτε σε βαμβακερά υφάσματα.

Το τσαντάκι μέσης διαθέτει μεγάλο βασικό χώρο και ξεχωριστή τσέπη με φερμουάρ.

Σχετικά με την Eastpak

Από το 1952, η Eastpak δημιουργεί τσάντες που εμπνέουν τον κόσμο για την μετακίνησή του. Ξεκινώντας ως ένας κατασκευαστής στρατιωτικών τσαντών και σακιδίων για τον αμερικάνικο στρατό, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο brand για τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και κινούνται μέσα στην πόλη. Από το 2000, η Eastpak αποτελεί brand του χαρτοφυλακίου των διεθνών εμπορικών σημάτων της VF, με την ίδια δέσμευση προς την ποιότητα που έκανε την Eastpak διάσημη. Το brand συνεχίζει να διατηρεί αυτή την ποιότητα σε όλο το εύρος των μοντέρνων και λειτουργικών backpacks, τσαντών ώμου, ταξιδιωτικού εξοπλισμού και αξεσουάρ. Δίνοντας στους ανθρώπους την ελευθερία να βιώσουν τον δικό τους κόσμο, όπως ποτέ άλλοτε.

Σχετικά με τον Raf Simons

Γεννήθηκε στη Neerpelt του Βελγίου το 1968. Ο Raf Simons ολοκλήρωσε σπουδές βιομηχανικού σχεδίου και σχεδίου επίπλου το 1991, όπου αρχίζει να εργάζεται ως σχεδιαστής επίπλων για γκαλερί και ιδιωτικούς εσωτερικούς χώρους. Πριν από αυτό, ο Raf Simons έκανε την πρακτική του στο στούντιο σχεδιασμού του Walter Van Beirendonck και δούλευε πάνω στην παρουσίαση και τη διακόσμηση των εκθεσιακών χώρων και των συλλογών του Van Beirendonck. Σε μια απόφαση ριζικής αλλαγής επαγγέλματος, το 1995 γίνεται αυτοδίδακτος σχεδιαστής αντρικής μόδας και λανσάρει την επωνυμία RAF SIMONS. Από τον Αύγουστο του 2016, ο Raf Simons είναι o Chief Creative Officier της Calvin Klein.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή