ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Θάνος Δερματάκης: O ιδιοκτήτης του Κάμπινγκ Ροβιές μας εξομολογείται την ιστορία του

Η Εύβοια είναι η μισή ζωή του Θάνου Δερματάκη και η άλλη μισή η Αθήνα. Αυτοχαρακτηρίζεται ως «βλάχος Αθηναίος» και έχει βαλθεί να κρατήσει τη σημαία του φυσιολατρικού κάμπινγκ ψηλά, ενάντια σε κάθε “αστική” εξέλιξη που φέρνει την πολυτέλεια της πόλης πάνω στο φρέσκο χώμα του δάσους. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως «Το Κάμπινγκ Ροβιές δεν είναι απλώς μια τουριστική εγκατάσταση. Θα το ονομάζαμε “Φυσιολατρική εναλλακτική οικολογική κατασκήνωση». Γι’ αυτό και έχει αναλαμβάνει την εκμάθηση του αλληλοσεβασμού στους κατασκηνωτές ώστε όλοι μαζί, να επιτυγχάνουν την ομαλή συμβίωση! Γιατί οι Ροβιές είναι για καθαρόαιμους campers. Όπως ο Θάνος.    

Όταν ο πατέρας του έφτιαξε το κάμπινγκ το 1987, πήρε το λεωφορείο αμέσως μετά τις πανελλήνιες κι έγινε ο πρώτος -και μοναδικός- ρεσεψιονίστ. Τα μετέπειτα ταξίδια του στην Ελλάδα ήταν μόνο δίπλα στη φύση. Βουνό και θάλασσα ακόμη και χωρίς σκηνή ήταν το χωροταξικό που επιζητούσε. «Στον στρατό διάλεξα να πάω στις ειδικές δυνάμεις, για να…περάσω καλά! Ήμασταν συνέχεια είτε μέσα σε ένα φουσκωτό, είτε στο βουνό. Έχει τύχει να κοιμηθώ έξω επί 15 μέρες, μόνο με sleeping bag».

Η αγάπη του για τα ταξίδια και την ανακάλυψη τον οδήγησε σε Σχολή Οδηγών Βουνού και έπειτα στην Τrekking Hellas όπου διοργάνωνε ταξίδια ορειβασίας, ράφτινγκ και action sports. «Η Ελλάδα δεν έχει πολύ μεγάλο κοινό σε αυτές τις δραστηριότητες. Οι περισσότεροι είναι ξένοι. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από το …άραγμα». Παρ ’όλ’ αυτά για αυτούς που αγαπούν τα περιπατητικά, το βουνό και τη θάλασσα, περιμετρικά του κάμπινγκ Ροβιές έχει από ορειβασία και πεζοπορία μέχρι και καταδύσεις στον υποβρύχιο κόσμο της περιοχής.

«Ήθελα να κάνω ένα κάμπινγκ που θα έχει τη νοοτροπία του ελεύθερου, αλλά και την ασφάλεια του οργανωμένου». Όταν το ανέλαβε ξανά το 2015 έκανε μεγάλη ανακαίνιση, το γέμισε με παρτέρια με λουλούδια, ανανέωσε τις υποδομές και το έβαψε, ώστε να μοιάζει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης που θα συνυπάρχει αρμονικά με το φυτικό και ζωικό βασίλειο της περιοχής, τα δελφίνια, τους σκαντζόχοιρους και τις δεντρογαλιές.

Πέρσι με τις φωτιές πέρασαν έναν άνισο αγώνα με τη φύση. Το κάμπινγκ και η γύρω περιοχή έμειναν ανέπαφα, όμως κανείς δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Το ίδιο το κάμπινγκ φιλοξένησε 247 εθελοντές μετά την πύρινη λαίλαπα στη Βόρεια Εύβοια και λειτούργησε σαν κέντρο διανομής ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ ο Θάνος τροφοδοτούσε τα πυροσβεστικά οχήματα με νερό και ενημέρωνε σε real time για την κατάσταση μέσα από τη σελίδα του κάμπινγκ στο Facebook. Όταν έχεις μεγαλώσει μέσα στη φύση, έχεις δει και το σκληρό της πρόσωπο, έχεις μάθει να τη σέβεσαι και να την προστατεύεις. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα δημιούργησε τις εμπειρίες που συνέθεσαν αυτό που είναι σήμερα το Κάμπινγκ Ροβιές. Το πιο αγαπημένο μέρος αμέτρητων οικογενειών και campers που το επισκέπτονται εδώ και 33 χρόνια. “Εδώ έχουν γεννηθεί έρωτες, οικογένειες, άνθρωποι που ερχόντουσαν έφηβοι, καθόντουσαν στη μια πλευρά του κάμπινγκ και κάποια χρόνια αργότερα μετακόμισαν στο family section. Εκεί γνώρισα κι εγώ τη γυναίκα μου που ήρθε για 3 μέρες και έκατσε ένα μήνα”. Έφτιαξε λοιπόν ένα μέρος για να περνούν όλοι καλά.

Ο οικογενειακός τομέας έχει τα πάντα που ζητάει ο οικογενειάρχης ΚΑΙ τα παιδιά του. Πολύ καλές υποδομές (νερό, πλυντήρια, ψυγεία, καθαριότητα, μεγάλες θέσεις), την πιο δροσερή σκιά κάτω από την αιώρα στη σκηνή σου, ενώ ΔΕΝ έχει κουνούπια! Την ώρα που οι γονείς χαλαρώνουν με το θρόισμα των φύλλων και το τραγούδι των τζιτζικιών τα παιδιά απασχολούνται με αθλοπαιδιές, δημιουργική απασχόληση, ενώ κάθε βράδυ έχει παιδικό σινεμά! 

Ο Θάνος Δερματάκης θέλει να σε κάνει να ονειρευτείς έναν κόσμο ελεύθερο σαν κάμπινγκ. Έναν κόσμο μέσα στον οποίο οι ιδέες, οι αγκαλιές και η αγάπη θα διακινούνται ελεύθερα και δεν θα επιβάλλονται. Έναν κόσμο που δε θα έχεις το άγχος του πρέπει, αλλά τον ενθουσιασμό του θέλω. Γι’ αυτό και έκανε επάγγελμα αυτό που του αρέσει. Και πέτυχε. 

Επαρ.Οδ. Λουτρών Αιδηψού – Ροβιών, Ροβιές, Εύβοια, τηλ. 22270 71120
info@campingrovies.gr
www.campingrovies.gr
Facebook
Instagram
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA