Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Για το Aiki Diounot η ελληνική μόδα αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση

Ένα νέο fashion concept έρχεται για να δώσει στους νέους Έλληνες σχεδιαστές τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει.

“Waves” by Athanassios Babanis

Το aikidiounot.com είναι μια φρέσκια ιδέα που διανύει την πρώτη σεζόν λειτουργίας της. Yποστηρίζει πως οι νέοι σχεδιαστές μόδας δεν αστειεύονται και σίγουρα, έχουν πολλά να δώσουν στο κοινό. Ήρθε για να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών, του κοινού και της αγοράς γενικότερα. «Στόχος μας είναι να αποτελέσει έναν προορισμό για το fashion conscious κοινό, που ενδιαφέρεται για την ιστορία πίσω από το ρούχο, που θέλει να ξεχωρίζει φορώντας exclusive και limited προιόντα και φυσικά θέλει να ανακαλύπτει και να στηρίζει νέους δημιουργούς», λέει η Χρυσάνθη Γκούρου, δημιουργός και ιδιοκτήριά του.

Προερχόμενη και η ίδια από το χώρο της μόδας, με εμπειρία στο fashion retail στην Ελλάδα τόσο στο fast fashion, όσο και σε luxury brands, αποφάσισε να κάνω ένα καινούριο, διαφορετικό επιχειρηματικό εγχείρημα. «Η ιδέα υπήρχε αρκετό καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Γεννήθηκε πριν χρόνια, μια Κυριακή απόγευμα σε ένα μπαρ, όπως συμβαίνει στις ταινίες. Η πρώτη καραντίνα μου έδωσε το χρόνο και τα ερεθίσματα να βάλω τα πράγματα κάτω και να σκεφτώ πρακτικότερα την υλοποίηση της και έτσι έγινε πραγματικότητα».

“Gather Daze” by Maria Varvara

Όλες οι δημιουργίες που μπορεί να βρει κανείς στο Aiki Diounot είναι 100% φρέσκες και 100% ελληνικές και αυτό είναι άλλωστε αυτό που το κάνει να να ξεχωρίζει. «Πρόκειται για ό,τι πιο νέο στην ελληνική μόδα. Όλοι οι σχεδιαστές είναι απόφοιτοι σχολών μόδας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και μαζί, κυκλοφορούμε την πρώτη τους συλλογή. Η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας, ως επί το πλείστον, φυσικά υλικά και βέβαια με σεβασμό σε εργαζόμενους και περιβάλλον», τονίζει η νεαρή επιχειρηματίας.

“Terazzo” by Maria Festa

Αυτή τη στιγμή στο fashion concept της Χρυσάνθης Γκούρου, φιλοξενούνται τέσσερις νέοι ταλαντούχοι σχεδιαστές, καθένας εκ των οποίων διηγείται τη δική του ιστορία μέσα από τη συλλογή του. «Στις φετινές δημιουργίες των νέων σχεδιαστών θα βρει κανείς εμπνευσμένες το γνωστό μας μωσαϊκό με μια ρετρό διάθεση σε μια fashionable εκδοχή, βότσαλα, κύματα, φιγούρες που μας θυμίζουν την δεκαετία του ’20 αλλά και outfits που, ενώ δημιουργήθηκαν και αποτελούν έμπνευση που προέκυψε κατα τη διάρκεια της καραντίνας, μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας καλούν να αγκαλιαστούμε ξανά, όπως τα floral prints».

Η δημιουργός του Aiki Diounot, Χρυσάνθη Γκούρου.

Το Aiki Diounot θέλει να φέρει σε επαφή νέους, πρωτοεμφανιζόμενους και ταλαντούχους σχεδιαστές, με το κοινό. Να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ φρέσκων δημιουργών και της αγοράς και να παρουσιάσει 100% ελληνικές δουλειές. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως όλη η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα. «Υποστηρίζουμε και πιστεύουμε στο νέο αίμα της Ελληνικής μόδας, από εκεί άλλωστε έχει προκύψει και το όνομα. Οι νέοι σχεδιαστές μόδας δεν αστειεύονται και έχουν πολλά να δώσουν στο κοινό. Στόχος μας είναι το Aiki Diounot να αποτελέσει έναν fashion προορισμό για το conscious κοινό, που θέλει να ανακαλύπτει το διαφορετικό».

“Sunday Morning” by Elena Christou

«Όραμα μας είναι να γνωρίζουμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερους σχεδιαστές, να γίνουμε η φωνή και ο τόπος έκφρασης τους, να δημιουργήσουμε μαζί τους τάσεις και μετά να τους βλέπουμε περήφανα να ανοίγουν τα φτερά τους και να συνεχίζουν μια λαμπρή καριέρα. Το Aikidiounot.com είναι μια 100% ελληνική προσπάθεια που έχουμε στόχο να την εξελίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή», λέει η Χρυσάνθη Γκούρου και φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη να τα καταφέρνει.

Website: aikidiounot.com
Instagram: aikidiounot
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.