LIFE

Επεράσαμε όμορφα στο πρώτο Athens Tattoo Expo

Και με χιόνια και με κρύα, όλοι δερματοστιξία.
1st Athens Tattoo Expo  / 1ï Athens Tattoo Expo

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα tattoo festival με αποκλειστικά ελληνικές συμμετοχές. Εξήντα από τους καλύτερους καλλιτέχνες δερματοστιξίας και έξι suppliers συμμετείχαν στο Athens Tattoo Expo η οποία διοργανώθηκε από την Red & White και πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο πολυχώρο Παπαστράτος στον Πειραιά. Ούτε η βροχή, ούτε το κρύο λύγισε το κοινό που έδωσε δυνατό παρών στην έκθεση, έκανε τατουάζ, ενημερώθηκε για τις νέες τάσεις, πήρε memorabilia, άκουσε καλή μουσική και ήπιε energy drinks.

O Kυριάκος Μπαλάσκας, η ψυχή της διοργάνωσης, μίλησε στην Popaganda: «Μελετούσαμε πάρα πολύ καιρό μαζί με την ομάδα μου την ιδέα του Athens Tattoo Expo και πέσαμε 100% μέσα. Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα Convention μικρότερου βεληνεκούς για να ανεβάσουμε το επίπεδο έτσι ώστε να καταφέρουμε στην αρχή με 60 από τους καλύτερους καλλιτέχνες τατουάζ που έχουμε, να δώσουμε το κίνητρο και στους υπόλοιπους να δουλέψουν και να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτή την ομάδα. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο, αυτομάτως ανεβαίνει το level στη χώρα μας. Όλοι θέλουν να έρθουν σε αυτή την έκθεση και είναι ευπρόσδεκτοι φυσικά, το μόνο πράγμα που έχουν να κάνουν, είναι οι ίδιοι να ανεβάσουν τον πήχη.»

Ο Kυριάκος Μπαλάσκας, ψυχή του 1st Athens Tattoo Expo.

Ο Kυριάκος Μπαλάσκας, ψυχή του 1st Athens Tattoo Expo.

Ο Κυριάκος είναι και στην ομάδα που διοργανώνει το Athens Tattoo Convention για το οποίο όπως μας ενημέρωσε, οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται από την 1η Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, οπότε και συμπληρώνονται οι θέσεις. Και μάλιστα επειδή συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ήδη έχει λάβει πάνω από 50 emails με τα οποία ζητούν μια θέση στη διοργάνωση αναγνωρισμένα ονόματα από το παγκόσμιο στερέωμα.

«Ο τελικός μας σκοπός είναι να είναι να συγκεντρώσουμε κάποιους από τους καλύτερους tattoo artists ώστε αυτό να αποτελέσει κίνητρο για όλους τους άλλους να προσπαθήσουν να μπουν κι αυτοί σε αυτή την “κλίκα των κoρυφαίων” ξεπερνώντας τους εαυτούς τους. Όνειρό μου είναι να μην έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα απολύτως από τους ξένους», εξηγεί ο Αλέξανδρος.

«Η διοργάνωση θα είναι ετήσια και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξαναγίνει του χρόνου με περισσότερους και ακόμα καλύτερους συμμετέχοντες.Τους φετινούς εκθέτες τους επιλέξαμε μαζί με τον Mike the Athens. Εγώ με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή της έκθεσης και ο Mike που δε χρειάζεται συστάσεις, βάλαμε κάτω τις προτάσεις και αποφασίσαμε ποιοι θα βρίσκονται τελικά στην έκθεση.»

1st Athens Tattoo Expo  / 1ï Athens Tattoo Expo

Ανάμεσα στους εκθέτες, ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν οι συμμετοχές της επαρχίας, o Nico Tattoo αυτοπροσώπως από την Αλεξανδρούπολη, το Walk the Line από τη Λάρισα και ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ή αλλιώς Moral, από την Ανδραβίδα. Ο ίδιος είπε ότι « άμα το αγαπάς και το τρέχεις πάρα πολύ όλα γίνονται. Οι δικοί μου πελάτες έρχονται από ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά κι ακόμα πιο μακριά. Δε θέλω να αφήσω τον τόπο μου και να πάω σε μια μεγαλύτερη πόλη. Αν φύγουμε όλοι τι θα απογίνουν τα χωριά; Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε και στις μικρές επαρχιακές πόλεις και να προσπαθήσουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές».

Η βόλτα στο χώρο γινόταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και λόγω των διαφόρων suppliers. Ανάμεσα τους, το κατάστημα οπτικών Optic Culture στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ότι πιο avant garde σε σκελετούς ηλίου αλλά και οράσεως, με τη Χρύσα (εγκέφαλος του μαγαζιού) να μοιράζει αφειδώς στιλιστικές συμβουλές. Δίπλα ακριβώς, ο Σάββας Κουτσίδης, με το brand Kush Coma, με ρούχα στα οποία οι στάμπες είναι σχέδια από πολύ γνωστούς και καταξιωμένους tattoo artists. Ο Σάββας κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη και είναι μέλος του συγκροτήματος Professional Sinnerz. 

Ο Γιάννης Καραμπέτσος, aka Sake είναι επικεφαλής του Sake Tattoo Crew.

Ο Γιάννης Καραμπέτσος, aka Sake είναι επικεφαλής του Sake Tattoo Crew.

Και καθώς περνούσε η ώρα, τα μοτεράκια έπαιρναν φωτιά, AC/DC ακούγονταν στη διαπασών από τα ηχεία, energy drinks έδιναν δύναμη σε καλεσμένους και εκθέτες και ο δρόμος με έφερε σε ένα φίλο από τα παλιά, τον Sake. Ο Γιάννης Καραμπέτσος ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια με ένα μικρό μαγαζί στον όροφο ενός εμπορικού κέντρου στο Χαλάνδρι. Σήμερα, είναι επικεφαλής της «αυτοκρατορίας» του Sake Tattoo Crew. Το τελευταίο διάστημα, μιας και ο ίδιος ειδικεύεται στο ρεαλιστικό τατουάζ έχει κάνει μια σειρά από αθλητές (Lionel Messi, Δημήτρης Διαμαντίδης, Bασίλης Σπανούλης, Zlatan Ibrahimovits…) ενώ η τελευταία του στροφή έχει γίνει προς τη φύση, την πανίδα και γενικότερα την οικολογία, λανσάροντας μια νέα τεχνική την οποία αξίζει να τσεκάρεις στη σελίδα του. «Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, είναι ότι μου αρέσει να στηρίζω μια διοργάνωση που γίνεται στην πόλη μου. Μου αρέσει να κατεβαίνω και να παίρνω μέρος σε αυτές τις εκθέσεις, περνάει κόσμος, γνωρίζει τη δουλειά μας και βρίσκομαι με άλλους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν την ίδια δουλειά τους οποίους δεν έχω την ευκαιρία να δω συχνά, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να τους συναντήσω, να μιλήσουμε, να γελάσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και τα νέα μας. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να αγαπήσει ακόμα περισσότερο το tattoo. Ο χώρος αυτός είναι από τους ωραιότερους που έχω πάει, όλα είναι πιο οργανωμένα και πιο αρτιστίκ σε ορισμένους τομείς. Μακάρι πάντα να μεγαλώνει και να δυναμώνει αυτή η διοργάνωση για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει ακόμα πιο κοντά στην τέχνη μας.»

Ο Βασίλης Βαρβαρέσος ή αλλιώς Moral.

Ο Βασίλης Βαρβαρέσος ή αλλιώς Moral.

Προς το τέλος της περιήγησής μου στο χώρο, συνάντησα τον Proki aka Κώστα Βαρώνη. «Βρίσκομαι εδώ για να με δει ο κόσμος, να ενημερωθεί για ό,τι καινούριο έχουμε βγάλει, να διαγωνιστούμε και πάνω απ’ όλα να περάσουμε καλά, γιατί αυτό εδώ για εμάς είναι ένα πάρτυ», είπε στην Popaganda. «Περνάω πολύ καλά εδώ, οι διοργανώσεις αυτές είναι η ζωή μου. Το διαφορετικό εδώ είναι ότι είναι ένα show, μια γιορτή, μια ατμόσφαιρα διαφορετική που ο καθένας μπορεί να έρθει για να ενημερωθεί αλλά και να διασκεδάσει ταυτόχρονα».

Και του χρόνου!

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.