Categories: ΜΟΔΑ

Η φετινή κολεξιόν του Δημήτρη Ζαφειρίου

Ξέρεις πώς είναι όταν έρχεται ένας φίλος σου και σου λέει “έγραψα αυτό το κείμενο/ηχογραφήσαμε με την μπάντα μου αυτό το κομμάτι/έπιασα μια φανταστική δουλειά”, και εσύ είσαι έτοιμος να τον ενθαρρύνεις μέχρι που βλέπεις το πόνημα και ενώ μέσα σου νιώθεις να γίνεσαι Η Κραυγή του Munch και θέλεις, θέλεις πολύ να φωνάξεις από το μπαλκόνι σου: «Σε παρακαλώ όχι είναι χάλια»,  χαμογελάς, τον κοιτάς στα μάτια και τελικά λες «ω! μπράβο»; Ε, Ο Δημήτρης Ζαφειρίου δεν με έχει φέρει ποτέ σε τέτοια δύσκολη θέση. Και τον ξέρω πολλά χρόνια, και πολλές κολεξιόν.

Τη φετινή του συλλογή που απομακρύνεται για λίγο από τα αγαπημένα του φουτουριστικά μοτίβα και γειώνεται με τρόπο κάπως πρωτόγονο, ονόμασε Wilderwoman έχοντα στον νου την εικονοποιία μιας γυναίκας αρχετυπικής, ενστικτώδους και σέξι με τον παραδοσιακό τρόπο, για αυτό και τα υφάσματα που χρησιμοποίησε είναι και αυτά παραδοσιακά θηλυκά: δαντέλα, παγέτα και διαφάνεια (επίσης, πέφτουν κάπως βαριά επειδή να ξέρετε το βαρύ και όχι το αέρινο ύφασμα είναι αυτό που κολακεύει τις γραμμές του σώματος. Σημειώστε το tip). Τα υλικά με τη σειρά τους πραγμάτωσαν κλασικά θηλυκά designs, μάξι φορέματα και κομμάτια-κλειδιά όπως το μαντό και το στενό μίνι φτιάχνοντας σιλουέτες που έχει ο μέσος άνθρωπος στο μυαλό του όταν σκέφτεται “γυναικεία μόδα”. Α, για τις εικόνες θέλω να αποδώσω τα εύσημα στον Λάζαρο Τζοβάρα, έναν από τους δυο τρεις αληθινούς γνώστες της μόδας σε αυτή τη μικρή πόλη.

Παράλληλα με τα (πολύ απλά σε σύγκριση με τις προηγούμενες απόπειρές του στην πονεμένη ιστορία που καλούμε Ελληνική Μόδα) ρούχα και σε άμεση συνάρτηση με αυτά, ο Δημήτρης σχεδίασε και μια μικρή σειρά κοσμημάτων μασίφ και βαρέων, που θυμίζουν ευρήματα παλαιοντολογίας και σκελετούς πρώην ζώντων οργανισμών. Αυτά μπορείς να τα φορέσεις και μόνα τους, φυσικά, αλλά το απλό, εντελώς δωρικό τους ύφος τα εντάσσει εύκολα στο moodboard της συλλογής, και στα αισθητικά πλάνα που είχε στο μυαλό του κατά τον σχεδιασμό της: αρχέγονη θηλυκότητα και επιστροφή σε βασικές, σχεδόν ελλειπτικές φόρμες.

Φυσικά, το Fashionism έχει ένα preview της συλλογής για εσάς – συνιστώ και επίσκεψη στο ατελιέ για να δεις και παλιά σχέδια και να γνωρίσεις έναν καταπληκτικό τύπο. Ο Δημήτρης είναι καταπληκτικός τύπος.

ΤΑ ΡΟΥΧΑ

ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

******** Ο Δημήτρης δεν έχει facebook, ούτε twitter – αν θες να δεις και τις προηγούμενες κολεξιόν του πρέπει να μπεις στο site του, και αν σου αρέσει η φετινή Wilderwoman πρέπει να το διαδώσεις εσύ. ***********

Πολλά ακόμα κείμενα της Χρύσας Οικονομοπούλου θα βρείτε στο www.fashionism.gr 

Χρύσα Οικονομοπούλου

Share
Published by
Χρύσα Οικονομοπούλου