Καλοκαίρι, θάλασσα, διακοπές, βαλίτσα. Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο περίπλοκο. Το να τη φτιάξεις μπορεί να μοιάζει κάτι απλό αλλά είναι μια τέχνη από μόνο του. Έχει κανόνες που οι συχνοί ταξιδιώτες τους μαθαίνουν μετά από πολλά μίλια στους αιθέρες και στα πελάγη. Μια καλά φτιαγμένη βαλίτσα θα σας γλιτώσει από αχρείαστες αγορές στο νησί και στιγμές πανικού όταν τελικά δεν θα έχετε πάρει μαζί σας το αγαπημένο σας μαγιό αλλά θα έχετε δώδεκα μπλούζες για ένα τριήμερο.

Ακολουθήστε αυτούς τους έξι απλούς κανόνες για να μην κουβαλήσετε όλη την Αθήνα στις Κυκλάδες:

  1. Πιο μεγάλη βαλίτσα, πιο πολλά πράγματα: Καλό είναι να επενδύσετε σε μια καλή μικρή βαλίτσα με σκληρό εξωτερικό, που να μπορείτε να την πάρετε και ως χειραποσκευή. Έτσι, αναγκαστικά θα παίρνετε μόνο τα απαραίτητα.
  2. Κάντε countdown με τα ρούχα σας: Εφαρμόστε το σύστημα 5,4,3,2,1 για ταξίδια διάρκειας μιας εβδομάδας. Προσπαθήστε (ξέρω είναι δύσκολο) να πάρετε μέχρι πέντε ζευγάρια κάλτσες και εσώρουχα, τέσσερις μπλούζες, τρία παντελόνια ή φούστες, δυο ζευγάρια παπούτσια (αυτό κι αν είναι δύσκολο) και ένα καπέλο. Φτιάξτε τη λίστα ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και προσθέστε ένα μαγιό για να πλατσουρίζετε και ένα πιο καλό ρούχο για να βγείτε το βράδυ.
  3. Απλώστε αυτά που νομίζετε ότι θα σας χρειαστούν και μετά κάντε ανελέητο «μοντάζ»: Ο Μπεν Νίκελ Ντ’ Αντρέα, ειδικός για ταξίδια, έχει γράψει Σκεφτείτε δυο φορές πριν βάλετε κάτι στη βαλίτσα σας. Ξεφορτωθείτε την κατηγορία «Κι αν μου χρειαστεί». Αν σας χρειαστεί κάτι αναπάντεχα θα το αγοράσετε στον προορισμό σας. Ο Ντ’ Αντρέα έκανε ταξίδι εννιά ημερών με τον σύζυγό του στο Μαρόκο και κουβάλησαν μόνο από μια χειραποσκευή ο καθένας. Για εννιά μέρες
  4. Παίξτε Τέτρις: Όχι κυριολεκτικά, δεν θα βοηθήσει κάπου. Ο καλύτερος τρόπος για να τα χωρέσετε όλα σε μια βαλίτσα είναι να εκμεταλλευτείτε και το τελευταίο εκατοστό της. Για παράδειγμα: μπορείτε τις κάλτσες να τις βάζετε μέσα στα παπούτσια. Το πώς ακριβώς θα στοιβάξετε τα πράγματά σας έχει να κάνει και με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι:

  1. Κάντε τα ρούχα ρολό, βοηθάει και να μην τσαλακώνονται.
  2. Πάρτε κύβους πακεταρίσματος. Αυτές οι μικρές τσάντες φροντίζουν να είναι τα ρούχα σας οργανωμένα.
  3. Χρησιμοποιείστε την τεχνική της «αγκαλιάς». Διπλώστε προσεχτικά ρούχα όπως t-shirt και εσώρουχα μέσα σε ένα κύριο ρούχο που πιάνει πιο πολύ χώρο όπως ένα σακάκι ή ένα μακρύ φόρεμα.
  4. Τα υγρά να είναι εύκολα στην πρόσβαση: Αρώματα, σαμπουάν και κρέμες καλό είναι να βρίσκονται πάνω πάνω στην βαλίτσα, σε ένα διάφανο τσαντάκι γιατί δεν ξέρετε ποτέ αν θα ζητήσουν να σας την ελέγξουν.
  5. Μην ξεπακετάρετε ποτέ τα προϊόντα του μπάνιου: Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες καλό είναι να βρίσκονται όλα μαζί σε ένα τσαντάκι και να μην βγαίνουν από κει. Με αυτό τον τρόπο δεν θα κινδυνεύσετε να ξεχάστε κάτι ακόμα και αν το χρησιμοποιήσετε πριν την αναχώρηση. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν αφήσει την οδοντόβουρτσά τους στο ξενοδοχείο.

Εμπρός λοιπόν, στον δρόμο που χάραξαν οι οργανωμένοι του κόσμου τούτου.

Πηγή: New York Times