DESIGN

Σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1930, ένα κλασικά κομψό διαμέρισμα με θέα στη θάλασσα

Στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, στον τελευταίο όροφο ενός διατηρητέου κτιρίου του 1930, βρίσκεται σήμερα ένα εντυπωσιακό, ευρύχωρο διαμέρισμα που προσφέρει θέα στη θάλασσα και την πόλη ταυτόχρονα.

Στόχος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και του interior design, ήταν η δημιουργία χώρων που συνδυάζουν την κλασική κομψότητα με τον σύγχρονο σχεδιασμό, για να διασφαλίσουν άνετη και πολυτελή διαβίωση στους ιδιοκτήτες του.

Προκειμένου να ικανοποιηθεί το νέο σενάριο κατοίκησης, το studio Nonpareil με την αρχιτεκτονική υπογραφή της Εύης Βερβελίδου, προχώρησε σε ολική ανακαίνιση του “Waterfront Apartment”, όπως είναι το όνομα του διαμερίσματος, αλλά και στον πλήρη ανασχεδιασμό των χώρων.

Όπως εξηγεί η αρχιτέκτονας Εύη Βερβελίδου στην Popaganda, «Το σαλόνι “ανοίγεται” στην πόλη και την θάλασσα, καθώς το μεγάλο γωνιακό άνοιγμα καθιστούν τα όρια του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου δυσδιάκριτα, ενώ ένας υπερμεγέθης καναπές δημιουργεί μια ζεστή και άκρως φιλόξενη ατμόσφαιρα για χαλάρωση». 

Η κατοικία αναπτύσσεται σε 130τ.μ. και διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, κοινόχρηστο μπάνιο, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και ιδιωτικό μπάνιο, γραφείο και δωμάτιο μπιλιάρδου, το οποίο περιβάλλεται από ειδικά κατασκευασμένη βιβλιοθήκη, έτοιμο να φιλοξενήσει βραδιές παιχνιδιού. 

Η κουζίνα, παρακείμενη στο σαλόνι και στο δωμάτιο του μπιλιάρδου, αποτελεί την «καρδιά» του σπιτιού.

Μια μεγάλη νησίδα από δρυ με μαρμάρινο πάγκο, λακαριστά μπεζ ντουλάπια και ένα μεγάλο άνοιγμα που επιτρέπει στο φυσικό φως να πλημμυρίσει τον χώρο, συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό για γαστρονομικές απολαύσεις.

«Το master υπνοδωμάτιο είναι ένα ήσυχο καταφύγιο. Ένα μεγάλο queen-size κρεβάτι βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, ντυμένο με λευκά λινά και μεταξωτά υφάσματα. Το ιδιωτικό μπάνιο με την ελεύθερη μπανιέρα να δεσπόζει στον χώρο, είναι προσβάσιμο μέσω του βεστιαρίου, που προσφέρει άφθονο αποθηκευτικό χώρο», λέει η αρχιτέκτονας.

Τα περισσότερα έπιπλα που κοσμούν το διαμέρισμα, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν προορισμένα για το συγκεκριμένο έργο. Ξύλινα δάπεδα, μαρμάρινες επιφάνειες, ξύλινα κουφώματα, χειροποίητα πλακάκια, τεχνοτροπία στους τοίχους, γύψινα στις οροφές και ξύλινες επενδύσεις, συνδυάζονται με απεριόριστη πίστη στη σημασία της κατασκευαστικής λεπτομέρειας.

Το αποτέλεσμα, ένας χώρος ταυτόχρονα διαχρονικός και σύγχρονος, με μια αίσθηση κλασικής κομψότητας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο εδώ.
POPAGANDA