Categories: SPONSORED

«Συγχαρητήρια! Είσαι ένας από τους επιτυχόντες. Καλωσήρθες στην οικογένεια της Coca-Cola Tρία Έψιλον!»

H Coca-Cola Τρία Έψιλον, στις 21 Ιουνίου, έστειλε για 26η χρονιά, ανοιχτή πρόσκληση σε νέους απόφοιτους, να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην εταιρεία, μέσα από το Graduate Trainee Program. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για τους νέους της χώρας. Η εταιρεία μετράει 1.500 εργαζόμενους συνολικά ανά την Ελλάδα, από τους οποίους το 40% ανήκει στη Γενιά Υ.

Μέσα από μία σειρά προγραμμάτων, με κορυφαίο το Graduate Trainee Program, δίνει στους νέους την ώθηση, τα κατάλληλα εργαλεία και το περιβάλλον, για να αναπτύξουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους, ώστε να εξελιχθούν επαγγελματικά. Ποια είναι τα κριτήρια για να πάρει κανείς μέρος στο πρόγραμμα; Να έχει ολοκληρώσει πρόσφατα τις σπουδές του, να έχει όρεξη, κέφι και πάθος για το αντικείμενό του και να περάσει με επιτυχία τα στάδια αξιολογήσεων, τα τεστ δεξιοτήτων, τις δομημένες συνεντεύξεις και τέλος το ολοήμερο Κέντρο Αξιολόγησης, όπου θα κληθεί να εργαστεί ατομικά αλλά και ομαδικά σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Εμείς βρεθήκαμε στο Ολοήμερο Κέντρο Αξιολόγησης, στον Πολυχώρο Αθηναϊς, για να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία του Graduate Trainee Program. Εκεί γνωρίσαμε 50 ταλαντούχα και παθιασμένα παιδιά, πανέτοιμα να διεκδικήσουν μια θέση σε έναν από τους σημαντικότερους ομίλους της χώρας μας. Όσοι θα επιλέγονταν -περίπου 10 από εκείνους- θα γίνονταν αυτομάτως μέλη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, με κανονικό μισθό και την ευκαιρία να διεκδικήσουν υψηλόβαθμες θέσεις, τόσο μέσα στην εταιρεία, όσο και στο εξωτερικό.

 «Συγχαρητήρια. Είσαι ένας από τους επιτυχόντες! Καλωσήρθες στην οικογένεια της Coca-Cola Tρία Έψιλον!» Αυτή είναι η φράση που περιμένουν με ανυπομονησία να ακούσουν οι νέοι που πέρασαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού. Για τα επόμενα 2 χρόνια, οι επιτυχόντες, θα εκπαιδευτούν σε βασικούς τομείς, projects στο προσωπικό πεδίο ενδιαφέροντος και θα αξιολογηθούν για την απόδοση τους. Όσοι δεν καταφέρουν να γίνουν μέλη της εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία, μετά το πέρας της τελευταίας φάσης της διαδικασίας, να μιλήσουν με εργαζομένους της εταιρείας και να πάρουν ένα σημαντικό feedback για τις επόμενες δουλειές.

Αυτά και άλλα πολλά μας είπε η Ιωάννα Ψύγκα, μια εκ των περσινών επιτυχόντων του προγράμματος. Η Ιωάννα σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στα 26 της χρόνια είχε ήδη ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό της στην Αγγλία κι είχε ξεκινήσει να εργάζεται εκεί. «Το κλίμα στην εταιρεία που δούλευα δεν μου άρεσε. Ήταν ψυχρό. Έτσι έκανα αίτηση στο GTP. Μου άρεσε η διαγωνιστική διαδικασία και μου φάνηκε αξιοκρατική. Δεν μας ζήτησαν μονάχα ένα βιογραφικό, αλλά να πούμε μερικά λόγια για εμάς, να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και βίντεο εάν θέλουμε, να δουλέψουμε ομαδικά αλλά και ατομικά πάνω σε αληθινά cases. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Το κλίμα στην εταιρεία είναι πολύ ζεστό κι ευχάριστο. Όλοι οι Graduates δεθήκαμε πολύ και όλοι έχουμε την ευκαιρία να εξελιχθούμε και να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας με απώτερο σκοπό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην Τρία Έψιλον. Άλλωστε η πλειοψηφία των Graduates μένει στην εταιρεία και πολλοί βρίσκονται ακόμα και σε διευθυντικές θέσεις!».

Η διαδικασία ξεκινάει! Δημιουργούνται 5 ομάδες των 5 ατόμων και οι graduates παίρνουν στα χέρια τους τις οδηγίες για το ομαδικό project. Είναι αγχωμένοι αλλά το κλίμα είναι αρκετά ευχάριστο και το project τόσο challenging που στρώνονται αμέσως στη δουλειά. 3-4 στελέχη της εταιρείας τους παρατηρούν και τους αξιολογούν. Μέσα σε 40 λεπτά, έχουν σχεδιάσει, έχουν υλοποιήσει με κόλες, διαφάνειες και πλαστελίνες, έχουν δώσει τιμή και όνομα σε ένα πρωτοποριακό προϊόν. Είναι αρκετά ενθουσιασμένοι, έχουν ξεπεράσει το άγχος της πρώτης φάσης κι είναι πανέτοιμοι να συνεχίσουν στην ατομικής διαδικασίας, του λανσαρίσματος του προϊόντος και τη συνέντευξη.

Στο διάλειμμα έχω την ευκαιρία να μιλήσω με την Αγγελική Παπαδημητρίου, press και social media coordinator για τα οφέλη ενός πρωτότυπου προγράμματος. «Μέσα από το Graduate Trainee Program χτίζουμε το μέλλον δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους σαν και εσένα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να γίνουν μέλος μιας εταιρείας που εμπνέει με τα προϊόντα της, επενδύει στους ανθρώπους της και προσφέρει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Την ίδια στιγμή η εταιρεία μας έχει να κερδίσει πολλά από τη νεολαία. Φρέσκες ιδέες, νέες τεχνολογίες, πρωτοποριακά μυαλά. Σε μια εποχή που οι επιστήμες και η τεχνολογία, εξελίσσονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς, κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να δίνει  χώρο στους νέους. Εκείνοι είναι το μέλλον! Πόσο μάλλον σε μια δύσκολη περίοδο, οικονομικής κρίσης, που η ανάγκη για εργασία είναι τεράστια και οι ευκαιρίες ελάχιστες».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Graduate Trainee Program μπείτε εδώ

 

 

 

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου