Categories: DESIGN

Οι Cluster Architects σχεδίασαν ένα λειτουργικό «χάος» 45 τετραγωνικών στην Κυψέλη

Η επανασχεδίαση ενός μικρού διαμερίσματος της δεκαετίας του ’70 δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από το γύρω περιβάλλον, από την αίσθηση που αφήνει η περιοχή,  για τους αρχιτέκτονες του Cluster Architects.  

«Τοποθετημένο στην πιο πολύχρωμη, πολυπολιτισμική, καλλιτεχνικά ζωντανή, αρχιτεκτονικά αριστοκρατική αλλά ταυτόχρονα οικεία γειτονιά της Κυψέλης, η ανακαίνιση έρχεται να ενσωματώσει όλα τα παραπάνω στοιχεία με μια φρέσκια ματιά, αναμφισβήτητα παιχνιδιάρικη διάθεση και ελευθερία στον σχεδιασμό».

Με βάση τα παραπάνω, σε 45 τετραγωνικά μέτρα σχεδιάστηκαν μοτίβα γεωμετρικά, χρησιμοποιήθηκαν ποπ χρώματα και συνδυάστηκαν διαφορετικά υλικά και υφές. Μέταλλο, ξύλο, ψάθα, υαλότουβλα, τσιμεντοπλακάκια, μάρμαρο και μπρούτζινοι καθρέφτες συνθέτουν ένα ζωηρό και ευχάριστο περιβάλλον. 

Για τη διακόσμηση επιλέχθηκαν αντικείμενα μοντέρνα, ρετρό αλλά και παραδοσιακά που συνυπάρχουν όλα μαζί στον ίδιο χώρο. Η μείξη όλων των παραπάνω στοιχείων έγινε πάνω σε λευκό φόντο που αναδεικνύει τους τολμηρούς συνδυασμούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ισορροπημένο και ξεκούραστο περιβάλλον, «ένα ήρεμο χάος» κατά τους αρχιτέκτονες.

«Μέσα στο δημιουργικό αυτό πλαίσιο, σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό διαδραμάτισαν η λειτουργικότητα και η ανάγκη για στέγαση ενός μοντέρνου τρόπου ζωής που μας οδήγησε σε αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων χώρων», εξηγούν οι Cluster Architects. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ανοιχτού τύπου χώρος δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει το χολ με τη γκαρνταρόμπα, μία μικρή αλλά πλήρη κουζίνα μόλις τριών τετραγωνικών, μία τραπεζαρία που λειτουργεί και ως χώρος εργασίας, ένα άνετο καθιστικό με δυνατότητα μετατροπής σε χώρο φιλοξενίας. 

Το ύφος που κυριαρχεί στον κοινόχρηστο χώρο μεταφέρεται στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο και ενισχύεται μέσω του σχεδιασμού των ιδιοκατασκευών και των κινητών επίπλων.

Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.