ΜΟΔΑ

Το Charles and Bronson επιβάλει τους δικούς του όρους στα καθημερινά μας t-shirts

Οι δημιουργοί του brand γνωρίστηκαν όταν μπλέχτηκαν σε έναν καβγά σε μπαρ της Μασσαλίας. Από τότε, με έδρα τους το Κολωνάκι, σχεδιάζουν τα δικά τους t-shirts για όσους κι όσες αγαπούν τον αυθορμητισμό και βαριούνται την στασιμότητα.

Εμπνέονται από τις εικόνες που συλλέγουν στα ταξίδια τους, από την τέχνη που θαυμάζουν, που βρίσκεται γύρω τους, που θέλουν να κατακτήσουν. Από την πνευματικότητα, την επιστήμη και τις υπαρξιακές αναζητήσεις. Από τον θυμό για την αδικία που υπάρχει γύρω τους, από την θάλασσα και το καλοκαίρι.

Η φράση που εκφράζει περισσότερο απ’ όλες τους δημιουργούς του Charles and Bronson είναι το “Enfants terribles since birth”, αφού όπως υποστηρίζουν «ζούμε πάντα με τον αυθορμητισμό, την ενέργεια και την περιέργεια ενός παιδιού πραγματικά τρομερού, το οποίο ενθουσιάζεται με την σκανταλιά και τις καινούργιες ιδέες, αλλά βαριέται απίστευτα τη στασιμότητα». Το μότο τους μπορείτε φυσικά να το φορέσετε. 

Πότε εμφανίστηκε το brand που έχει την έδρα του στο δρόμο της Δημοκρίτου, στον αριθμό 15,  στο Κολωνάκι και πως προέκυψε η ιδέα; Ποια είναι «τα παιδιά» βρίσκονται πίσω από αυτό;  Ήταν Νοέμβριος του 2010 στη Μασσαλία. «Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά να πώς έχει η ιστορία: Εγώ, ο Αλέξης, μόλις είχα τελειώσει μια δουλειά, είμαι γραφίστας. Μπήκα στο bar Bruise Lee μόνο για μια μπύρα, ήμουν πολύ κουρασμένος. Ο Μιχάλης, μηχανικός, ήταν ήδη στο μπαρ. Τον παρατήρησα γιατί τα γαλλικά του τον έκαναν να μοιάζει σαν να πνίγεται από τα φιστίκια (εγώ δεν ξέρω γαλλικά)».

Δεν θυμούνται πολλά πράγματα από εκείνη τη μέρα που οδήγησε στη συνεργασία τους αλλά «για κάποιο άγνωστο λόγο δύο άντρες άρχισαν να σπρώχνουν τον Μιχάλη, χύνοντας την μπύρα του» και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα fashion brand με casual χαρακτήρα. «Κοιταχτήκαμε και ορμήσαμε. Μετά από μία λυρική σκηνή, με μουσική υπόκρουση το “Time to Pretend” των MGMT, βρεθήκαμε να συζητάμε ως άλλοι “τιμωροί” και υπερασπιστές της δικαιοσύνης στο δικό μας western. Ως Charles (and) Bronson. Ποτέ ο Charles Bronson δεν είχε φάει τόσο ξύλο, βέβαια! Ως δίδυμο πλέον, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε, μεταξύ άλλων, τα δικά μας t-shirts, που θα μπορούσαν να φορέσουν και άντρες και γυναίκες».

Έδωσαν μεγάλη σημασία στην ποιότητα του υφάσματος, «το οποίο είναι το καλύτερο ελληνικό βαμβάκι της αγοράς». Έφτιαξαν ένα πολύ προσεγμένο πατρόν, πάνω στα δικά τους μέτρα, δίνοντας έμφαση στον τρόπο εφαρμογής των μανικιών και στο κόψιμο του λαιμού. «Το μανίκι ήταν κάτι που μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Φροντίσαμε το πατρόν μας, να ακολουθεί και να αγκαλιάζει το μπράτσο, χωρίς, όμως, να είναι εφαρμοστό δυσκολεύοντας την κίνηση».

Τα t- shirts Charles and Bronson είναι pre-washed, pre-shrunked και pre-softened, πράγμα που σημαίνει ότι το t-shirt που θα επιλέξετε θα παραμείνει ακριβώς όπως την ημέρα που το αγοράσατε, «αλλά με περισσότερες εμπειρίες». Πώς χαρακτηρίζουν την τελευταία τους συλλογή και ποιες είναι οι «αναφορές» τους σ’ αυτήν; «Είμαστε δύο. Είμαστε αντιφατικοί, διττοί. Ταυτόχρονα χαζοί και ευφυείς. Δίκαιοι και άδικοι. Χαρούμενοι και θλιμμένοι. Αρσενικοί και Θηλυκοί. Υψοφοβικοί αλεξιπτωτιστές. Το τελευταίο μας σχέδιο, είναι ταυτόχρονα μία ευχή και μία οργισμένη προτροπή, αναλόγως την διάθεση αυτού που το φοράει. “Hope you have multiple orgasms today”, λοιπόν».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε εδώ, στο facebook και το instagram

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.