Categories: GADGETS

CES: 5 gadgets που θα αλλάξουν το πως ταξιδεύουμε

Στη CES μπορεί να φιγουράρουν οι τεράστιες τηλεοράσεις και διάφορα άλλα μαραφέτια υψηλής τεχνολογίας, όμως εντοπίσαμε πέντε gadgets που θα αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Χωρίς μικρόβια

Οι οθόνες των touchscreen συσκευών είναι πηγή μικροβίων. Περισσότερων από ότι η τουαλέτα, αν και νέες έρευνες δείχνουν πως τελικά το πιο βρόμικο σημείο του σπιτιού είναι τελικά ο νεροχύτης της κουζίνας. Όπως και να ‘χει η λύση είναι η NueNue θήκη τόσο για το iPhone όσο και το iPad. Έχει την ικανότητα να σκοτώνει το 80% των μικροβίων, αρκεί να αφήσεις μέσα σε αυτή τη συσκευή σου για 15 λεπτά. Αν πάλι καταφέρεις να μην ασχοληθείς με τη συσκευή σου για δυο ώρες, το ποσοστό ανεβαίνει στο 100%.

Smartwatch και fitness tracker

Το Razer Nabu είναι ένα smartwatch που ταυτόχρονα καταγράφει τη φυσική σου κατάσταση. Η οθόνη σε ενημερώνει για τα ζωτικά σου στατιστικά καθώς και το πόσο κινείσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σαν smartwatch σε ειδοποιεί για emails, μηνύματα, GPS αναζητήσεις και φυσικά τις τηλεφωνικές σου κλήσεις.

Τύπωσε φωτογραφίες εν κινήσει

To Instagram έκανε και πάλι μόδα τις φωτογραφίες Polaroid και τώρα η δεύτερη αποφασίζει να επιστρέψει τη χάρη. Η νέα της κάμερα μοιάζει με το logo του Instagram, ενώ είναι εξοπλισμένη με WiFi ώστε να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου παντού. Επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα να τις εκτυπώσεις όπου και αν βρίσκεσαι.

Tablets στα αυτοκίνητα

Η Google ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τους: GM, Honda, Audi, Hyundai. Σκοπός να αποκτήσουν τα μοντέλα τους το λειτουργικό Android και κατά συνέπεια να μπορούν να δεχτούν τηλεφωνήματα, να βρίσκουν διαδρομές και πολλά ακόμα.

Wearables

Τα γυαλιά της Google αποκτούν ανταγωνισμό. Πιο σημαντικός παίκτης το Moverio BT-200 Smart Glasses. Διαθέτουν κάμερα, σε βομβαρδίζουν με πληροφορίες, ενώ σε περίπτωση που έχεις μυωπία (ή ό,τι), μπορούν να έχουν συνταγογραφημένους φακούς.

Νικόλας Μπογιόπουλος

Share
Published by
Νικόλας Μπογιόπουλος