Categories: SPONSORED

Πως βρέθηκα στον Κήπο των Επίγειων Απολαύσεων με μερικές γουλιές

Σαν να ‘ταν βγαλμένα από το αριστοτέχνημα «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων», που ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος κάπου στα 1500 μ.Χ., τα βότανα κι αρώματα που ανέδυε το Bombay Sapphire Gin, προσέθεταν πολύχρωμες πινελιές στο φαντασιακό μου, όσο οι απολαυστικές γουλιές γαργαλούσαν τον ουρανίσκο μου, σε ένα μπαλκόνι που κοιτάζει στο Αιγαίο. 

Ήταν girls night εκείνο το βράδυ, ήθελα η εμπειρία να μας μείνει αξέχαστη, τα πολύτιμα υλικά τα είχα ήδη “στα χέρια μου: οι φίλες μου, ένας χρυσός ήλιος να βυθίζεται στην ήρεμη θάλασσα και η iconic μπλε φιάλη του Bombay Sapphire Gin. Πρέπει να εκτιμάς τη σαγήνη του gin για να δημιουργήσεις το σωστό cocktail, θαρρώ. Συγγραφείς που διαβάζαμε από μικρές, από τον F. Scott Fitzgerald και τον Ernest Hemingway, μέχρι τη Sylvia Plath, την Anne Sexton και την J.K. Rowling, ορκίζονταν στο όνομα του gin. Έτσι κι εμείς, ευλαβικά, ακούγοντας άλλον ένα μεγάλο λάτρη του gin, τον Frank Sinatra, φτιάξαμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και μάθαμε τα μυστικά για το σωστό το Bombay Sapphire Gin and Tonic. 

«Θα σας φτιάξω τα cocktails with a twist», αναφώνησα στις φίλες μου όλο χαρά, εμπνεόμενη από τη δημιουργικότητα του Bombay Sapphire Gin, που χτίζει δεσμούς με τις καλλιτεχνικές κοινότητες και με παροτρύνει κι εμένα να ανακαλύψω τη δική μου δημιουργικότητα! Πιάνω τέσσερα μεγάλα ποτήρια balloon και προσθέτω 50ml Bombay Sapphire Gin, το οποίο έχω ήδη βάλει από πριν στην κατάψυξη το gin για να είναι παγωμένο. «Όλα τα συστατικά πρέπει να είναι απόλυτα προσεγμένα προκειμένου να έχουμε την τέλεια ισορροπία στο cocktail μας», διαβάζω και στη συνέχεια, προσθέτω πολύ καλής ποιότητας πάγο. Γεμίζω όλα τα ποτήρια με Tonic, το οποίο παίρνω ευθύς αμέσως από το ψυγείο και τώρα ήρθε η ώρα για τις πολύχρωμες πινελιές. 

Τρεις διαφορετικές επιλογές, θα ξυπνούσαν τη φαντασία μας, θα συνόδευαν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και θα ταξίδευαν εμένα και τις φίλες μου στον κήπο των επίγειων απολαύσεων. Το τέταρτο ballon ποτήρι το κρατώ τελευταίο, γιατί θα έχει το all-time classic και πάντα αγαπημένο μου gin and tonic. Για την Εύα, την πιο παιχνιδιάρα της παρέας, θα κόψω τις φράουλες στη μέση, θα βάλω τα δύο κομμάτια στο ποτήρι της και θα στολίσω με δύο φύλλα βασιλικού. Η Μυρτώ, πιο επίγειο πλάσμα, θα εκτιμήσει τη φλούδα λεμονιού, την οποία πιέζω ελαφρά στο ποτήρι για να το αρωματίσω με τα έλαιά της και τελειώνω το δικό της cocktail με μια κορυφή θυμαριού. Στην Ηρώ που τρελαίνεται για εκπλήξεις κόβω ένα grapefruit σε wedges και της βάζω μέσα στο ποτήρι το ένα wedge, μαζί με ένα κλωνάρι από δεντρολίβανο. 

«Τη δημιουργικότητα, αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις», παραφράζω τον Ελύτη στις φίλες μου, γιατί έχω κατακλυστεί από φρέσκα, ζωηρά κι εξωφρενικά φίνα αρώματα. Ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις των κοριτσιών, να τις φωτογραφίσω με τα μοναδικά cocktails τους στο golden hour, και να αφήσουμε τις γεύσεις να εκραγούν στον ουρανίσκο μας, ενώ θα συζητάμε για τα όνειρά μας, σε ένα μπαλκόνι που σταδιακά, μεταμορφώνεται μαγικά σε κήπο. 

Δεν είναι τυχαία η παρομοίωση με τον κήπο, παρότι βρισκόμαστε δίπλα στην θάλασσα. Είναι η εικόνα που ζωγραφίστηκε στο μυαλό μου, απ’ όπου ξεπήδησε ο γνωστός πίνακας του Ιερώνυμου Μπος, ορμώμενη από τα δεκάδες εξωτικά -αλλά και βιώσιμα- βότανα από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Επιπλέον, μαθαίνω ότι το Bombay Sapphire είναι γνωστό για την ευαισθησία του σε θέματα αειφορίας και οικολογίας κι αναζητεί πάντα δημιουργικούς τρόπους για να ενθαρρύνει τη βιωσιμότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μπλε εμβληματική φιάλη του θα γίνει upcycled και θα αποτελέσει καμβά για νέο διακοσμητικό που θα βλέπω με τις φίλες μου και θα μας θυμίζει κάθε καλοκαίρι από εδώ και στο εξής.

Κάπως έτσι, από ένα απλό cocktail φτάνουμε στην τέχνη και τ’ όνειρο!

POPAGANDA