Categories: ΜΟΔΑFeatured

Φέτος, το καλοκαίρι τα ρούχα των Blameyourdaze φοριούνται σαν διαμάντια στον ουρανό

Πόσα και πόσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το κλασικό κομμάτι των Beatles “Lucy In The Sky With Diamonds” από τον κλασικό τους δίσκο Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ήταν μια αναφορά στο LSD, καθώς αυτό το αρκτικόλεξο σχηματίζεται από τα αρχικά γράμματα των λέξεων του τίτλου. Μάλλον, για όσους δεν το γνωρίζουν, η αλήθεια είναι διαφορετική – έμπνευση για το κομμάτι στάθηκε μια ζωγραφιά του Sean Lennon, γιου του John, που απεικόνιζε μια συμμαθήτριά του – τη Lucy – σε έναν ουρανό διάστικτο από διαμάντια. Οι στίχοι του Lennon ήταν ο καμβάς πάνω στον οποίο το δίδυμο των blameyourdaze σχεδίασε μια brand limited edition ρούχων με minimal γραμμή, ήρεμα και διακριτικά cutouts και γήινη χρωματική παλέτα.
Τα κομμάτια της κολεξιόν  SS ’16, Lucy In The Sky With Diamonds, διηγούνται λοιπόν στίχο προς στίχο το δημοφιλές τραγούδι.

Η σχεδιάστρια Ιωάννα Τσαντάκη και η art director Μαρίζα Παγκάκη,  με διαφορετικές καταβολές η κάθε μία, συναντήθηκαν στο Λονδίνο, σπούδασαν άλλωστε και οι δύο στο Saint Martins. Επίσης έχουν διανύσει αμφότερες μια σημαντική πορεία στο θέατρο. Η Μαρίζα είναι σκηνογράφος, ενώ και οι δύο τους έχουν ασχοληθεί με το σχεδιασμό θεατρικών κοστουμιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Στην κοινή τους πορεία ασχολήθηκαν με το fashion installation και στη συνέχει, το 2013, γεννήθηκε το brand τους blameyourdaze. Η εικαστική διάσταση άλλωστε, αντανακλάται στις δημιουργίες τους και διέπει και ως φιλοσοφία το blameyourdaze. Ένα άλλο βασικό κομμάτι όμως της φιλοσοφίας του brand είναι η άνεση και η προσαρμοστικότητα. Ρούχα δηλαδή άνετα, καθημερινά κι ευχάριστα, που να μπορούν να φορεθούν από κάθε γυναίκα, έτσι ώστε να προσαρμόζονται στην προσωπικότητα και το στιλ της. Λιτές γραμμές που όμως δε στερούν τη θηλυκότητα από το γυναικείο σώμα.

Η καλοκαιρινή συλλογή λοιπόν, βασισμένη στους στίχους του τραγουδιού των Beatles, διατρέχεται από 70s γραμμές προσαρμοσμένες στην αισθητική της Ιωάννας και της Μαρίζας. Με άλλα λόγια, δεν παρασύρθηκαν από την ψυχεδελική ατμόσφαιρά του κομματιού, αλλά τα σχέδια τους, αφηγούνται την μικρή αυτή ιστορία με τους δικούς τους όρους. Συνδυάζοντας συνεπώς, τη γήινη παλέτα χρωμάτων με τις αέρινες φόρμες και τα minimal κοψίματα.

Ελαφριά υφάσματα, μακριά φορέματα, μακριές και αέρινες πουκαμίσες, οversized παντελόνια και σορτς είναι τα κομμάτια που πρωταγωνιστούν στη σειρά. Επίσης τα κορίτσια για το καλοκαίρι ετοιμάζουν μια σειρά παρεό συνεργασία με το Nowshowroom και τη ζωγράφο nephe.ly που σκαρώνει ιδιαίτερα και πολύχρωμα σχέδια.

Τα blameyourdaze μπορείτε να βρείτε στο Now Showroom (Αγίου Γεωργίου 12, Χαλάνδρι), σε επιλεγμένα ανά την Ελλάδα καταστήματα, αλλά και στο e – shop του brand.

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη