Categories: ΜΟΔΑ

Μια χρονιά όπως το 2020, το BlameYourDaze ξέρει ότι χρειάζομαστε ρούχα ανεπιτηδεύτα και άνετα

Βάζοντας σε ισορροπία τις απλές, κομψές, σύγχρονες και αστικές λεπτομέρειες στις συλλογές του, το BlameYourDaze αναδεικνύει σταθερά τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες που χρησιμοποιεί σε θηλυκές και παράλληλα άνετες γραμμές, χειρίζεται μοναδικά υφάσματα και σχεδιάζει ρούχα σε περιορισμένες εκδόσεις. 

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ BlameYourDaze θέλουν και στοχεύουν στο να είναι ιδανικά «για μια εμπνευσμένη καθημερινότητα που περιβάλλεται από ανεπιτήδευτη άνεση» και η τελευταία τους συλλογή συνοψίζει ακριβώς αυτή τη φράση, για την ακρίβεια, την αποδεικνύει περίτρανα. Το όνομά της; B. Brave. Το μότο της: “Be strong, be bold, be beautiful, be whatever you want to be”. 

Σχεδιάζοντας για το δεύτερο μισό του 2020 και για έναν χειμώνα με περιορισμούς, η Ιωάννα – Πέτρα Τσαντάκη συνειδητοποίησε ότι αυτή την περίοδο θέλει περισσότερο από ποτέ ρούχα που να πραγματικά άνετα και ευέλικτα, που να χαρίζουν αλλά και να προσαρμόζονται σε κάθε στυλ, «φαντάζομαι ότι δεν το νιώθω μόνο εγώ», όπως λέει. Και η αλήθεια είναι ότι σε μέρες που είμαστε έξω από το πρωί ενώ το ωράριο για να τα προλάβουμε όλα είναι πλέον συγκεκριμένο, τα ρούχα που σκέφτεται είναι και αυτά που χρειαζόμαστε. 

Όπως σε κάθε συλλογή BlameYourDaze, έτσι κι αυτή τη φορά επέλεξε πολύ προσεκτικά τα υφάσματα. Χρησιμοποίησε μεγάλη ποικιλία από ριπ υφάσματα τα οποία δίνουν ελευθερία κινήσεων και αφήνουν μια ανάλαφρη αίσθηση στο σώμα. «Αυτά τα ρούχα θέλω να χτίσουν μια θαρραλέα πανοπλία για κάθε γυναίκα -είτε δουλεύει από το σπίτι και θέλει να είναι άνετη είτε για την καθημερινότητά της έξω από αυτό, μια καθημερινότητα που -ούτως ή άλλως- έχει περιοριστεί με τα καινούργια δεδομένα της ζωής μας».

Η παλέτα χρωμάτων είναι γήινη, έχει χακί, μπλε, εκρού, γκρι τόνους και φυσικά το διαχρονικό μαύρο. Τα φετινά πουκάμισα είναι από βαμβακερό ριπ κατασκευασμένο στην Ελλάδα, τα τοπ και οι φούστες είναι από ανακυκλωμένες ίνες. Κάθε κομμάτι BlameYourDaze κρύβει μια μικρή πληροφορία που αξίζει να ειπωθεί για την κατασκευή του, είτε γιατί το ύφασμα του είναι εγχώριο είτε γιατί ζει μια δεύτερη ζωή, είναι ανακυκλωμένο κι έτσι βάζει το λιθαράκι του στη βιωσιμότητα της μόδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να συνεισφέρω παραπάνω στην αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας αλλά θέλω να της δώσω έναν καμβά έκφρασης για την καθημερινότητα. Θέλω να επιλέξει τα ρούχα που θα φοράει μέχρι να λιώσουν και να αποκτήσουν την δική τους ιστορία», εξηγεί η Ιωάννα – Πέτρα Τσαντάκη που προσαρμόστηκε με τον δικό της μοναδικό σχεδιαστικό τρόπο στις νέες συνθήκες.

«Το 2020 είναι δύσκολο και χρειάζεται θάρρος για να υποστηρίξεις τη μοναδικότητά σου. Η συλλογή αυτή ελπίζω να εμπνεύσει και να δώσει δύναμη σε κάθε γυναίκα να είναι ο πραγματικός της εαυτός, να είναι θαρραλέα». 

Περισσότερες πληροφορίες για τα BlameYourDaze θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.