Categories: ΜΟΔΑ

Φέτος το καλοκαίρι, το χρώμα του Bagnerò σου μπορεί να προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια της Μεσογείου

«Πριν αρκετά χρόνια, όταν ήμασταν πιτσιρίκια στο νησί, στην Τήνο μας, η γιαγιά Κατίνα μας φώναζε, “παιδιά βάλτε το μπανιερό σας, φεύγουμε για τη θάλασσα!”. Τρέχαμε όλα μαζί τα ξαδέρφια για να προλάβουμε. Εκείνη μας πήγαινε για μπάνιο αλλά μας έμαθε και να μοιραζόμαστε,να αγαπάμε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον». 

Αυτές οι παιδικές, καλοκαιρινές αναμνήσεις συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη δημιουργία ενός ελληνικού brand που έχει αφοσιωθεί σε αυτό που μας είναι απαραίτητο κατά τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, τις μέρες που χαλαρώνουμε απολαμβάνοντας τη ραστώνη των διακοπών. 

«Το Bagnerò είναι μια ιδέα που συζητάμε μεταξύ μας εδώ και χρόνια. Είμαστε δύο αδέρφια, ασχολούμαστε με την οργάνωση και διοίκηση παραγωγής ρούχων πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Ήταν θέμα χρόνου να ωριμάσει η ιδέα για να υλοποιηθεί. Πριν λίγους μήνες αποφασίσαμε ότι φέτος θα παρουσιάσουμε την πρώτη μας συλλογή. Τρέξαμε λίγο παραπάνω, αλλά τα καταφέραμε».

Ο Παναγιώτης και η Μυρσίνη Χατζηγιαννέλλη δημιούργησαν λοιπόν μαγιό που αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα χρησιμοποιώντας πολύ καλές πρώτες ύλες. Τα υφάσματα τους έρχονται  από την Ιταλία και την Ισπανία, από εταιρείες πιστοποιημένες και δεν περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες για την επιδερμίδα. 

Επιπλέον, κάποια από τα χρώματα που περιλαμβάνει η συλλογή τους προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια της Μεσογείου. «Στόχος μας οι επόμενες συλλογές να φτιαχτούν αποκλειστικά από τέτοια υλικά, να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη μας». 

Σχετικά με το πως κατέληξαν στις πρώτες γραμμές, τα σχέδια, τις μονοχρωμίες αλλά και τα μοτίβο που μας παρουσιάζουν, το δίδυμο πίσω από τα Bagnerò εξηγεί: «Επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο την έκθεση υφασμάτων και υλικών στις Κάννες στην Γαλλία. Εκεί βλέπουμε όλες τις νέες τάσεις από τους ευρωπαϊκούς οίκους. Έπειτα ταξιδεύουμε συχνά στο εξωτερικό, οι εικόνες που μας εντυπωσιάζουν μπορούν να αποτυπωθούν σαν μοτίβο ή σαν χρωματική παλέτα σε ενα ύφασμα. Από το πιο πορφυρό ηλιοβασίλεμα και μια μουντή χειμωνιάτικη μέρα με βροχή μέχρι τον πιο πολυσύνθετο πίνακα ζωγραφικής μπορείς να απομονώσεις στοιχεία και να συνθέσεις κάτι νέο, ένα κομμάτι μόδας». 

Η φετινή συλλογή Bagnerò είναι εμπνευσμένη από εξωτικά και σπάνια λουλούδια, από τα οποία προέκυψαν και τα ονόματα των μαγιό του πρωτοεμφανιζόμενου brand. 

Οι δημιουργοί του Bagnerò θέλουν αυτό το καλοκαίρι να «αναδείξουμε την θηλυκότητα της γυναίκας που θα μας επιλέξει, να νιώσει άνετα με τις καμπύλες της, να αγαπήσει τον εαυτό της. Να πετύχει μια εμφάνιση άνετη και chic ενώ εμείς θα τις προσφέρουμε τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας-τιμής». 

Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.