Categories: LIFE

Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή: Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Πίσω από την επιτυχημένη πορεία κάθε επαγγελματικής αθλητικής ομάδας, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, είτε σε κάθε άλλο άθλημα, κρύβεται έναν επιτελείο επιστημόνων που βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προετοιμασία και την αποκατάσταση του κάθε παίκτη, με τις απαραίτητες προσαρμογές στις ανάγκες του Οι σπουδές στις αθλητικές επιστήμες διαγράφουν την προοπτική μια επαγγελματικής καριέρας στην αθλητική βιομηχανία που αποτελεί σήμερα ένα από τους μεγαλύτερους εργοδότες ανά το παγκόσμιο. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πτυχίο ‘Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή’ (αντίστοιχο με το ΤΕΦΑΑ στην Ελλάδα) προσφέρει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα ιδιαίτερα όμως η σημασία του προγράμματος που δίνεται στο κομμάτι  της πρακτικής γνώσης και κατάρτισης ενδυναμώνει σημαντικά τις δεξιότητες των αποφοίτων. 

Ξεκινώντας από την πρακτική άσκηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει το δικό του, υπερσύγχρονο εργομετρικό κέντρο, ενώ συνεργάζεται και με το γυμναστήριο New Life Health Center, τοποθετώντας τους φοιτητές του στο πεδίο της δράσης, σε συνθήκες ρεαλιστικής επαγγελματικής καθημερινότητας στο πεδίο των αθλητικών επιστημών. Εδώ, η θεωρητική γνώση δεν εγκλωβίζεται σε τόμους γραπτής ύλης, αλλά παίρνει ζωή και κρατά ψηλό το ενδιαφέρον των φοιτητών αφού αυτά που διδάσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας τα εφαρμόζουν στην πράξη. Η πρακτική και εργαστηριακή άσκηση προσφέρεται σε 9 διαφορετικά μαθήματα προσδίδοντας στους φοιτητές σημαντικό επαγγελματικό πλεονέκτημα. 

«Ναι , αλλά τι ακριβώς μπορώ να σπουδάσω;»

 Από τη σελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μαθαίνουμε πως ο κάθε φοιτητής  μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις κατευθύνσεις του «Αγωνιστικού Αθλητισμού – Προπονητικής» και της «Άσκησης και Υγείας», καθώς και της «Ελεύθερης Προσαρμογής» προκειμένου να ορίσει ειδικότερα τον δρόμο της επαγγελματικής του κατάρτισης. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει ειδικότητα σε κάποιο άθλημα όπως Ποδόσφαιρο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση, Κολύμβηση, Πυγμαχία-Kick Boxing, Ενόργανη γυμναστική κλπ. για τους φοιτητές που θα επιλέξουν την κατεύθυνση του Αγωνιστικού Αθλητισμου-Προπονητικης. Οι απόφοιτοι καλύπτουν τις προϋπόθεσεις εργοδότησης ως εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. 

Σπουδές στην Ευρώπη, με σεβασμό στις ανάγκες του κάθε φοιτητή

Η εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν ολοκληρώνεται μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας. Το πρόγραμμα τονίζει την ερευνητική δραστηριοποίηση και δικτύωση των φοιτητών μέσω συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και δράσεις διεθνούς κινητικότητας. Επιπρόσθετα η βιωματική μάθηση ενδυναμώνετε με την συμμετοχή φοιτητών σε διαδικασίες επιστημονικής υποστήριξης σε αθλητές υψηλού επιπέδου στο άρτια εξοπλισμένο Εργομετρικό Κέντρο που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Σίγουρα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχρόνως με τις σπουδές μπορείς να  ζήσεις μια φοιτητική ζωή γεμάτη χρώμα, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με οικιστικές μονάδες κοντά στο πανεπιστήμιο για άνετη και ευχάριστη διαμονή, και την προσέγγιση κάθε κλάδου σπουδών με σεβασμό στα ισχύοντα πρότυπα καινοτομίας που εφαρμόζονται στα καλύτερα πανεπιστήμια Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA