H Αθηνά, έκανε διαφήμιση. Σεναριογράφος. Δούλευε στο πληκτρολόγιο κι έφτιαχνε stories. Μετά τις έκανε ταινίες. Πλατό, γύρισμα, μοντάζ. Και μετά έβλεπε το σενάριο της να παίζεται στην τηλεόραση. Βέβαια η ίδια, δεν τις έβλεπε ποτέ. Η τηλεόραση, δεν ήταν ποτέ στα χόμπι της. Από εκείνη την εποχή κρατάει δυο τρία τηλέφωνα καλών φίλων και κάποια βραβεία ως Head Creative Director. Η Αθηνά όμως, ήθελε να αλλάξει το σύμπαν της γιατί από μικρή ήταν σχεδιάστρια μόδας και το άλλαξε. Μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα δυο χρόνων κατάφερε να είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα και τα ρούχα της να βρίσκονται σε πενήντα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και δέκα στην Κύπρο.

ak1

Ποιά είναι η αρχή της ιστορίας; Η αρχή είναι μάλλον τα παιδικά μου χρόνια. Σχεδίαζα ρούχα στα ντουλάπια της κουζίνας, έκοβα τα jeans μου και έραβα φούστες από ότι ύφασμα έβρισκα στο σπίτι. Κι είχα και πελάτισσες. Τις συμμαθήτριες μου. Όταν τέλειωσα με το λύκειο, τύπωσα το απολυτήριο μου σε ένα t-shirt  και πήγα και σπούδασα fashion designer. Η αλλαγή πλεύσης στη ζωή μου όπως καταλαβαίνεις ήταν η διαφήμιση και όχι η μόδα ακόμα κι αν μοιάζει έτσι. Έπρεπε να μιλάω με κουμπιά, με γιακάδες, με φακαρόλες και μίλαγα με λέξεις. Οι λέξεις για μένα είναι πολύ βαρετές. Γράφονται πάντα με την ίδια ορθογραφία. Ενώ όταν σχεδιάζεις ένα ρούχο, επιδιώκεις να είσαι ανορθόγραφη. Ας μη γκρινιάζω όμως, δεν πέρασα και άσχημα. Είχαν κι ωραίο καφέ.

Περίμενες λοιπόν είκοσι χρόνια για να γίνεις αυτό που ήθελες; Αυτά με περίμεναν και τα ευχαριστώ για την υπομονή τους. Με το χρόνο είμαστε καλοί φίλοι. Αυτός γερνάει για μένα, όχι εγώ. Άλλωστε μου το ζητάει κι η κόρη μου να μη γεράσω δεν μπορώ να της χαλάσω το χατίρι. 

sel11

Ποιο είναι το μυστικό στα ρούχα σου και βρήκαν μέσα στην εποχή της κρίσης, τέτοια επιτυχία; Ένας δημιουργός δεν έχει μυστικά. Ένας δημιουργός εκτίθεται. Αυτή είναι και η ολοκλήρωσή του. Όσο για τα ρούχα μου, πιστεύω πως διακρίνονται για τις λιτές αφαιρετικές τους γραμμές. Ξέρεις, αν και μισώ τα μαθηματικά, λατρεύω την πράξη της αφαίρεσης. Κατά κάποιον  τρόπο, όσο αφαιρείς δημιουργείς. Αφαίρεση για μένα σημαίνει design. Ένα design που δε σε βάζει ούτε να διαιρείς, ούτε να πολλαπλασιάζεις τα κομμάτια του.

Τι θεωρείς sexy; Τα ρούχα που αφήνουν χώρο στη γυναίκα να κινηθεί, να περπατήσει ελεύθερα αλλά και να είναι ελάχιστα αποκαλυπτικά. Μια μικρή λεπτομέρεια είναι αρκετή. Ας δουλέψει και το μυαλό. Το styling είναι επίσης σημαντικό στο αποτέλεσμα ενός ντυσίματος. Ένα κακό αξεσουάρ, μπορεί να χαλάσει όλο το ντύσιμο, όπως ένα παραπάνω κομμάτι πάγου, μπορεί να νερώσει το ποτό σου. Γι αυτό μ’ αρέσει να σχεδιάζω ολοκληρωμένες στυλιστικές προτάσεις, με χειροποίητα αξεσουάρ. 

ak7

Παρακολουθείς τις τάσεις της μόδας, επηρεάζεσαι απ΄ αυτές; Τις τάσεις τις μόδας, τις παρακολουθούσα από πιτσιρίκι, από τα περιοδικά που αγόραζα με τα ρέστα από τα τσιγάρα του πατέρα μου. Περίμενα να κοιμηθούν όλοι κι άναβα το φωτιστικό λουλούδι και χανόμουν στις σελίδες τους. Όταν θα μεγαλώσω έλεγα, όταν θα μεγαλώσω. Απ’ την άλλη η έμπνευση είναι αόρατη. Έρχεται από τις μουσικές, τις ταινίες, από τις μυρωδιές που κατοικούν στην πόλη από την ηρωίδα του βιβλίου μου, από τα πολύχρωμα υλικά, στα μαγαζιά της Αγ. Ειρήνης. 

sel2

Η  κουβέντα πάει προς το μέλλον και τα επαγγελματικά της σχέδια αλλά καταλήγει στο αποψινό βράδυ σε μια συναυλία που θα πάει και με προσκαλεί μαζί της. « Ας πούμε για σήμερα, αύριο βλέπουμε». 

[ΕΔΩ το facebook page της Athinas Klo]

ak3
latg