ΜΟΔΑ

Για το Ananke, ο φετινός χειμώνας είναι ανθισμένος

Η συλλογή του brand βαφτίστηκε "Αlstroemeria" συνδυάζει see-through και σατέν υφάσματα, faux δέρμα και suede με floral prints -εμπνευσμένα από ένα συγκεκριμένο λουλούδι- σε έντονα αλλά και γήινα χρώματα.

Κατά την ελληνική μυθολογία, υπήρξε μια θεότητα που δημιούργησε τον κόσμο κρατώντας ένα αδράχτι. Το κυλινδρικό εργαλείο αυτής της θεότητας, της Ανάγκης, έγινε το σύμβολο ενός ελληνικού brand ρούχων που βάζει προσιτή πολυτέλεια στο καθημερινό μας ντύσιμο.

Το brand Ananke εμφανίστηκε στις αρχές του 2017 και δημιουργήθηκε από δύο γενιές γυναικών που θέλουν να προσφέρουν κάτι νέο στον χώρο της μόδας. H Κατερίνα Μπερτζελέτου μαζί με την μητέρα της Χριστίνα Μάρκου είχαν ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα ρούχα, αφού η πρώτη εργάστηκε σαν μοντέλο ενώ η δεύτερη έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας.

Συνήθως εμπνέονται από περασμένες δεκαετίες «από εποχές που η πολυτέλεια ήταν έννοια συνυφασμένη με την καθημερινότητα της γυναίκας, όπως επίσης από τις αναμνήσεις ενός ταξιδιού, από τους στίχους ενός τραγουδιού, από έναν πίνακα ζωγραφικής».

Η έμπνευσή τους για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα ’18-’19 προήλθε από ένα ιδιαίτερο λουλούδι απ ‘το οποίο πήρε και το όνομά της η συλλογή “Αlstroemeria”. Το floral print που χρησιμοποιούν ταυτίζεται με τη ρομαντική διάθεση και στη ρετρό αισθητική που χαρακτηρίζει το brand. Παράλληλα όμως «οι απλές και σύγχρονες γραμμές των ρούχων μας συνθέτουν την ισορροπία την οποία επιδιώκουμε σαν αποτέλεσμα. Απ’τη μία λοιπόν σε αυτή τη συλλογή θα δει κανείς να υπάρχουν αιθέρια see-through και σατέν υφάσματα και έντονα χρώματα που έχουν συνδυαστεί με πιο σκούρα, faux δέρμα και suede».

Ο συνδυασμός που προκύπτει από τα κομμάτια της τελευταίας συλλογής Ananke , είναι και αυτός που προτείνουν οι δύο γυναίκες πίσω από το brand. «Εκτός από την total μονοχρωμία ή total printed outfits που μας αρέσουν πολύ, προτείνουμε και έναν εναλλακτικό συνδυασμό αναμιγνύοντας τις υφές μεταξύ τους. Γι’αυτό συνήθως τα περισσότερα ρούχα της συλλογής μπορούν να φορεθούν άνετα σε μία καλή περίσταση αλλά και για ένα πιο καθημερινό look».

Στα 2 χρόνια παρουσίας του, το Ananke βρίσκεται σε επιλεγμένα καταστήματα και έχει το δικό του e-shop. «Έχει καταφέρει να αγαπηθεί απ’ τον κόσμο και αυτό που μας λένε συχνά είναι ότι καταλαβαίνουν τα ρούχα μας πριν δουν το label. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο μας, να έχουμε ταυτότητα και συγκεκριμένο χαρακτήρα, κάτι που δεν απαιτεί προσπάθεια αφού αυτό που βγαίνει και στις συλλογές μας είναι απλά ο εαυτός μας, συναισθήματα, όνειρα και εικόνες που μας εμπνέουν καθημερινά πολύ παραπάνω από τις τάσεις της μόδας που συνήθως δεν ακολουθούμε».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand Ananke θα βρείτε εδώ, στο Facebook και στο Instagram
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.