Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
WELLNESS

8 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα και την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτών των τροφών βοηθούν στην καύση λίπους.

Δεν είμαι άνθρωπος που κάνω εύκολα δίαιτα, όπως μπορεί να διακρίνει κάποιος, αλλά έχω κι εγώ την αχίλλειο πτέρνα μου που δεν είναι άλλη από την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς. Μία φορά στα “χίλια χρόνια” (όταν φτάνω στο σημείο να δυσκολεύομαι να δέσω τα κορδόνια των παπουτσιών μου) αποφασίζω να κάνω κάτι γι’ αυτό. Επειδή αυτή η στιγμή ήρθε και πέρασα κάποιες ώρες να ψάχνω και να ρωτάω με ποιους τρόπους μπορώ να βοηθήσω την κατάκτηση του στόχου με σωστή διατροφή, όσα ανακάλυψα αποφάσισα να τα μοιραστώ και με άλλους. Γιατί όσο και αν δεν το πιστεύει κανείς, δεν είμαι πάντα μονοφαγού. Υπάρχουν λοιπόν οκτώ τρόφιμα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συνεισφέρουν στο αδυνάτισμα και κυρίως στην καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ίσως κάποια τα γνωρίζετε ήδη, ίσως όχι. Γι’ αυτό όμως είμαστε εδώ. Για να μοιράζουμε τη γνώση απλόχερα. Και τώρα που τα γράφω αυτά μαδάω ένα τζίντζερ. Όχι τη μανδάμ. Τη ρίζα.

 

Τζίντζερ

Τελευταία μπήκε στη ζωή μας περισσότερο από ποτέ. Ακόμη και στα μπαρ, με τους mixologists να το χρησιμοποιούν σχεδόν σε όλα τα κοκτέιλ τους. Το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άπειρους τρόπους (σε σαλάτες, φρουτοσαλάτες, μαγειρευτά, ψητά, ψάρι, κρέας, γλυκά, η λίστα είναι τεράστια) και αυτό μόνο καλό είναι αφού ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες τρόφιμο βοηθά στην καλή πέψη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό ώστε να αποβάλλει περιττό λίπος από το σώμα μας. Παράλληλα μειώνει την όρεξη και το φούσκωμα.

Αβοκάντο

Άλλοι πιστεύουν ότι το αβοκάντο είναι ό,τι πιο χαζό σε τρόφιμο αφού τους φαίνεται άγευστο. Άλλοι πάλι τρελαίνονται γι’ αυτή την απροσδιόριστη βουτυρένια άγευστη-γεύση του. Θα πάω με τους δεύτερους. Το θέμα μας όμως είναι ότι τα υγιεινά λιπαρά του αβοκάντο μειώνουν την όρεξη και προμηθεύουν το σώμα μας με τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται. Επίσης ανήκει στις τροφές με έντονη αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτό μας αρκεί.

3 συνταγές με αβοκάντο που θα λατρέψετε:

 

Λάδι καρύδας

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συνταγές (η Madame Ginger υπόσχεται ότι θα σας παρουσιάσει πολλές για να έχετε να διαλέγετε). Μειώνει την όρεξη και βοηθά στο να μετατρέψει ο οργανισμός μας την αποθηκευμένη ζάχαρη σε ενέργεια αντί σε λίπος. Επίσης διατηρεί την υγιή τη χλωρίδα του εντέρου.  

Κεράσια

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα κεράσια έχουν τις πιο ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες από κάθε άλλη τροφή. Το κλειδί βρίσκεται στην ουσία που τους δίνει το πορφυρό τους χρώμα. Μπορούμε να τα πιούμε σε χυμό, να τα βάλουμε στο γιαούρτι, σε σαλάτες ή να φάμε μια γαβάθα μέχρι να σκάσουμε και να κοκκινίσουν τα χείλη μας.  

Διαβάστε για τις υπόλοιπες τροφές στο MadameGinger.com, κάνοντας κλικ εδώ.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.