Καλοκαίρι είναι θάλασσα, αλμύρα, αντηλιακό με άρωμα καρύδας, επιστροφή από το μπάνιο με τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα, ξεφλουδισμένη μύτη, κόκκινοι ώμοι, καρπούζι, τζιτζίκια, σαγιονάρες γεμάτες άμμο, παγωτά. Εξαιτίας της κατάστασης μου, θα σταθώ στο τελευταίο: τα παγωτά. Αυτή τη μαγεία, που λιώνει μέσα στο στόμα και που σε αφήνει στο ένα βήμα πριν πάθεις καρδιακό από την απόλαυση. Που σε δροσίζει, όταν όλα γύρω σου λιώνουν. Που σου δημιουργεί αυτή την ανάγκη να φας πολύ παραπάνω απ’ όσο αντέχεις. Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τα παγωτά τα λατρεύω, και επειδή θεωρώ πως δεν υπάρχει άνθρωπος σε τούτο τον πλανήτη που να μην τρέφει τα ίδια συναισθήματα με εμένα, θέλω να μοιραστώ μαζί σου τα 5 vegan παγωτά στην Αθήνα, που οφείλουμε όλοι να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε τις ζεστές αυτές αυγουστιάτικες ημέρες, όταν θα κάνουμε τις τσάρκες μας στην Αθήνα.

Η καρύδα στο Ice Queen Gelato (Μακρυγιάννη 9, Αθήνα)

Όσο και να φάω από αυτό το vegan παγωτό δεν το χορταίνω. Στη φωτό το βλέπεις να ποζάρει δίπλα στη vegan γεύση αγριοκέρασο, η οποία είναι μια χαρά για όσους τους αρέσει η γλυκόξινη γεύση του αγριοκέρασου. Αλλά την αλήθεια μου θα την πω, σαν τη καρύδα δεν έχει.

To ξυλάκι με λευκή σοκολάτα και καραμέλα στο Lime Bistro (Δεκελέων 23, Κεραμεικός)

Σαν βρεθείς στο Lime Bistro και γευτείς το νέο του μενού, για το οποίο έχω γράψει και έχω φάει πολλές φορές (ουπς), τότε για επιδόρπιο διάλεξε τα ξυλάκια παγωτού. Είναι πραγματικά ανεπανάληπτα. Η γέμισή τους είναι λευκή σοκολάτα και καραμέλα, ενώ η επικάλυψη είναι σοκολατένια. Σερβίρετε με νιφάδες καρύδας και τριαντάφυλλου. Εξαιρετίκ!

Το σορμπέ μαύρη σοκολάτας στο Sorolop (Ανδρέα Μεταξά 17, Εξάρχεια)

Το μαγαζί της γειτονιάς μου. Με πιάνει μια λιγούρα; Πού με χάνεις πού με βρίσκεις, μπροστά από τα παγωτά του Sorolop να παίρνω πάνω ένα μικρό κυπελλάκι με μία μπάλα σορμπέ μαύρης σοκολάτας. Αυτό το καλοκαίρι. Γιατί το χειμώνα παίρνω πάντα vegan τσουρεκάκι. Ανυπομονώ για το πότε θα φτιάξουν και vegan προφιτερόλ! Ρίχνω εγώ ιδέες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com