CU Restart
Tο CU και το BIOS Ρομάντσο διοργανώνουν για 5η φορά το διαγωνισμό CU Restart Up@Ρομάντσο που δίνει τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να αποκτήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση, επικοινωνιακή στήριξη & συμβουλευτικές υπηρεσίες για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.
 
Ο διαγωνισμός καλεί νέους δημιουργούς ή ομάδες νέων δημιουργών, 18-28 ετών, που ασχολούνται με το design, τον προγραμματισμό, τη φωτογραφία, τη μόδα ή με οτιδήποτε δημιουργικό και μοναδικό και χρειάζονται χώρο εργασίας για να εξελίξουν τις ιδέες τους, να συνδεθούν με άλλους δημιουργούς και να κάνουν το πιο δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους.
 
Έτσι ακριβώς, πέρυσι κάποιες ομάδες είχαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα όσα προσέφερε ο διαγωνισμός και τώρα μας μιλούν για τα projects που έχουν αναλάβει.

 
Code It Like A Girl2

Code it like a girl

Ποιά ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε και σας έκανε να δημιουργήσετε το Code it like a girlΜαθαίνοντας μόνες μας προγραμματισμό μέσα από διαδικτυακές πηγές και βιβλία, νιώθαμε συχνά ότι βαδίζουμε χωρίς κατεύθυνση και ότι ως αρχάριες στον τομέα αυτό δεν ξέραμε καθόλου από πού να ξεκινήσουμε. Δε θέλαμε να χρειαστεί να περάσουν και άλλες γυναίκες από τη διαδικασία αυτή, γι’αυτό και δημιουργήσαμε το Code it Like a Girl, το οποίο πλέον έχει ως στόχο να προσφέρει στις γυναίκες όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν στον χώρο της τεχνολογίας.

Για ποιό πράγμα είστε πιο περήφανες; Το Code it Like a Girl μεγάλωσε τόσο ώστε να μετράει 50+ εθελοντές που δίδαξαν βασικές γνώσεις προγραμματισμού σε περισσότερες από 250 γυναίκες στην Ελλάδα, τις οποίες εφοδίασαν με την έμπνευση και τις γνώσεις να διεκδικήσουν μία καριέρα στον χώρο της τεχνολογίας. Ο οργανισμός μας πολλές φορές έδωσε το θάρρος στις αποφοίτους των εργαστηρίων να αλλάξουν επαγγελματική σταδιοδρομία, να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε τεχνολογικούς τομείς και να επιτύχουν στην αναζήτηση εργασίας στον τομέα των ΤΠΕ.


 
The META Project

The Meta Project

Τι θέλει να πετύχει το project σας Meet the artistΓια εμάς το Meet The Artist είναι ένα μέσο δημιουργίας ενός κύματος καλλιτεχνών που σκοπό έχει να εμπνεύσει τους θεατές αλλά και εμάς. Συναναστρέφομαστε με ανθρώπους, μοιραζόμαστε γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Άλλωστε αυτό είναι η ζωή, ένα «πάρε-δώσε»!

Τι είναι το Meta Project για εσάς; Υπάρχει κάποιο ορόσημο στην μέχρι τώρα πορεία σας; Το MÉTA Project είναι οικογένεια, ταξίδι, περιπέτεια, όνειρα, δημιουργία, συνύπαρξη. Ορόσημο στην πορεία μας ήταν η δημιουργία του νέου, προσωπικού μας γραφείου στον χώρο του Ρομάντσο.


gamespace.gr1

Gamespace

Ποιό είναι το όραμα του GameSpaceΤο όραμα του GameSpace είναι να αποδείξει πως ένα χόμπι μπορεί να αναχθεί σε επάγγελμα και πως το Gaming, εκτός από διασκέδαση μπορεί να εξυπηρετήσει και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μέσα από εκθέσεις, τουρνουά και σεμινάρια, σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υγιές δίκτυο από ανθρώπους που τους ενώνει κάτι κοινό, η αγάπη για το Gaming.

Ποιά η σχέση των Ελλήνων με τα esportsΤα eSports για τους Έλληνες είναι περισσότερο θέμα ψυχαγωγίας, αν και μέσα στο 2016 υπήρξαν τρανά παραδείγματα που απέδειξαν πως τα eSports όπως και το Gaming γενικότερα, μπορεί να αναχθεί σε επάγγελμα. Το GameSpace, όπως τόσα χρόνια, βρίσκεται πάντα ενεργά στο προσκήνιο, δίπλα στο πλευρό των παικτών, προωθώντας την ευγενή άμυλα και στηρίζοντας κάθε προσπάθεια.


Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον 5ο γύρο του διαγωνισμού που έχει ξεκινήσει, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2017, χάρη της παράτασης, υποβάλλοντας το βιογραφικό τους και δείγμα δουλειάς τους. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή που αποτελείται από τους:

– Πάνο Χαραλάμπους – Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

– Δημήτρη Φακίνο – Εκδότη του περιοδικού +DESIGN και διοργανωτή των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ)

– Κωνσταντίνο Γουναρίδη – Διευθύνοντα Σύμβουλο της Σχολής Βακαλό Art & Design

– Βασίλη Χαραλαμπίδη – Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού BIOS

– Εκπροσώπους της Ομάδας CU

Ο διαγωνισμός CU Restart Up @Ρομάντσο είναι η πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε νέους, να κάνουν τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες πράξη. Στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, οι νικητές γίνονται μέλη μιας δημιουργικής οικογένειας, που τους βοηθά να αποκτήσουν εμπειρίες, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν. Γίνονται μέρος του μοναδικού οικοσυστήματος για δημιουργικά επαγγέλματα της πόλης που έχει ήδη εδραιωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.

Έως σήμερα ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί τέσσερις φορές, με τους 34 προηγούμενους νικητές να έχουν κάνει το δικό τους επαγγελματικό restart στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό και δήλωση συμμετοχής στο www.vodafonecu.gr/restartup.