poop-pills-c8a44bb5a03771bd9fd251d2b57d28c653f8fd2b-s900-c85

Οι θεραπείες αδυνατίσματος του μέλλοντος μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστικές αλλά πολύ πιο αποτελεσματικές. Ερευνητές του Massachusetts General Hospital αναζητούν άτομα για μια μελέτη με τη μεταφορά..κοπράνων υγιών ανθρώπων σε υπέρβαρους με σκοπό την απώλεια βάρους.

Μια πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα μικρόβια του εντέρου και του βάρους αφού οι ειδικοί πιστεύουν πως τα «καλά» βακτήρια του εντέρου μπορεί να επηρεάσουν θετικά την πέψη, την αποθήκευση λίπους, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και την ανταπόκριση στις ορμόνες της πείνας. Σε άλλη μελέτη επιστήμονες πήραν βακτήριο του εντέρου από διζυγωτικά δίδυμα, ένα παχύσαρκο και ένα αδύνατο, και τα μεταμόσχευσαν σε δύο υγιή ποντίκια. Τα ποντίκια που κόλλησαν το μικρόβια από το παχύσαρκο δίδυμο κέρδισαν περισσότερο βάρος από αυτά που πήραν το μικρόβιο από το αδύνατο δίδυμο. Έπειτα υπάρχει και η θεωρία μια υγιούς γυναίκας που η λοίμωξη της πό Clostridium difficile, ένα μικρόβιο που προκαλεί γαστρεντερίτιδα με έντονα συμπτώματα, θεραπεύτηκε έπειτα από μεταμόσχευση κοπράνων από την παχύσαρκη κόρη της. Σήμερα ερευνητές θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι γίνεται και το ανάποδο. Ότι τα μικρόβια αδύνατων ανθρώπων μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο να χάσει βάρος. Αρκεί βέβαια να βρεθούν άνθρωποι που θα τολμήσουν να δοκιμάσουν τα θαυματουργά χάπια! 

Η ομάδα ΜGH αναζητάει 20 ανθρώπους που θεωρούνται παχύσαρκοι σύμφωνα με τον δείκτη μάζας σώματος τους. Ξεκινώντας τον Μάρτιο όλοι οι συμμετέχοντες θα παίρνουν ένα χάπι την εβδομάδα για έξι εβδομάδες. Κάποιοι θα παίρνουν χάπια τα οποία περιέχουν μια μικρή ποσότητα από πολύ αδύνατους δότες, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι θα παίρνουν το placebo χάπι το οποίο θα είναι μια μίξη από σκόνη κακάο και ζελατίνη. Κανένας δεν θα ξέρει τι από τα δύο παίρνει. Οι ερευνητές θα μετράνε το βάρος, τα κιλά και την ευαισθησία στην ινσουλίνη κάθε τρεις μήνες, έξι μήνες και μετά από ένα χρόνο. Θεωρούν πως  τα μικρόβια των αδύνατων ανθρώπων θα αναπτυχθούν στα έντερα τους και μπορεί αυτό να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Εάν αυτό δουλέψει θα ξεκινήσουν στοχευμένες θεραπείες για την παχυσαρκία, κάτι που θα επηρεάσει το 35% των Αμερικανών. Μια περίεργη απόφαση για έναν άνθρωπο μπορεί να αποτελέσει ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα!