Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
POPTRIVIA

18 πράγματα στο σπίτι που ξεχνάς να καθαρίσεις

Γι' αυτή την επιφάνεια πάνω από το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου που έχουν αλλάξει χρώμα θα μιλήσουμε σήμερα.
Κείμενο: Άννα Χαλικιά

Μη σε αποσυντονίζει ο τίτλος του άρθρου: δεν σου κάνω παρατήρηση. Κι εγώ τα ξεχνώ. Συνέχεια, αγαπητέ αναγνώστη! Εκεί που νομίζω ότι έχω βρει το υπερ-σύστημα εβδομαδιαίας και καθημερινής (του 10λεπτου ψιλοπράγματα) καθαριότητας για να κρατιέται το μικρό μου σπίτι καθαρό ώστε να μην γίνομαι κουρέλι τη μία στο τόσο που θα θυμόμουν να καθαρίσω το χάος, πιάνω ένα κουτί που έχει μείνει μήνες πάνω στο ψυγείο και μαζί του, κατεβάζω ένα σύννεφο σκόνης (εννοείται κατευθείαν στο πρόσωπό μου).

Υπάρχουν βλέπεις κάποια σημεία και αντικείμενα στο σπίτι, που δεν σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε όσο συχνά θα έπρεπε. Διάβασε ποια είναι αυτά και την επόμενη φορά που θα αναλάβεις καθήκοντα καθαριότητας, το σπίτι σου θα είναι -πραγματικά- «λαμπίκο».

 1. Πόμολα και διακόπτες
Τα πιάνεις κάθε μέρα, άπειρες φορές. Δεν είπα να γίνεις μικροβιοφοβικός, αλλά ένα πέρασμα με ήπιο απολυμαντικό μια στο τόσο κακό δεν κάνει. Ειδικά οι διακόπτες πιάνουν μια σκούρα “μάκα” που όταν την αντιληφθείς, δεν μπορείς να την αγνοήσεις!

2. Κάδοι απορριμάτων
Μπορεί να βάζεις ανθεκτικές σακούλες σκουπιδιών ή ακόμα να έχεις ενισχύσει τους κάδους σου με άμμο για να αποφύγεις δυσάρεστες οσμές, όμως κανένας κάδος δεν μένει αλώβητος από τα σκουπίδια με τα οποία γεμίζει καθημερινά. Κι αυτοί θέλουν πλύσιμο μια στο τόσο.

3. Σκούπα, σφουγγαρίστρα και ο κουβάς της
Καλά, το ότι η σκούπα χρειάζεται πλύσιμο το καταλαβαίνεις αν την παρατηρήσεις από κοντά. Αλλά για την σφουγγαρίστρα μπορεί να σκέφτεσαι ότι αυτοκαθαρίζεται, αφού πλέει μέσα σε υγρό με απολυμαντικό. Κι όμως κι αυτή θέλει πλύσιμο και ο κουβάς της επίσης: πάντα πιάνει κατακάθια βρωμιάς στον πάτο.

4. Επιφάνεια πάνω από το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας
Μπορεί να έχεις βάλει το καθάρισμα του ψυγείου στη ρουτίνα σου, όμως μήπως -όπως κι εγώ- ξεχνάς την επιφάνεια που δεν βλέπεις/φτάνεις; Σκέψου πόση σκόνη πιάνει. Το ίδιο ισχύει για πάνω από τα ντουλάπια.

5. Λάμπες φωτισμού
Οκ, μπορεί μια στο τόσο να θυμάσαι να ξεσκονίσεις τα αμπαζούρ και τα φωτιστικά οροφής (με προσοχή παρακαλώ). Μην ξεχνάς τις λάμπες: αυτές κι αν σκονίζονται.

6. Το κάτω μέρος των συσκευών
Εδώ αναφέρομαι κυρίως στις συσκευές που βρίσκονται στον πάγκο της κουζίνας σου: καφετιέρες, μίξερ κ.λ.π. Αφού καθαρίζεις ευλαβικά τους πάγκους, πέρνα μία με το πανί τόσο το κάτω μέρος των συσκευών όσο και τα σημεία στα οποία ακουμπούν.

7. Στεγνωτήρας πιάτων
Έι, αυτός ο στεγνωτήρας πιάτων στον οποίο ακουμπάς τα φρεσκοπλυμένα σου πιάτα και ποτήρια καθημερινά, δίπλα στο νεροχύτη, θέλει πλύσιμο! Με τόσο υγρασία, σίγουρα πιάνει άλατα και σημεία μούχλας. Καλό τρίψιμο!

8. Αξεσουάρ μπάνιου
Τα χειρότερα σημεία: το ποτήρι/κούπα που φιλοξενεί τις οδοντόβουρτσές σου, η θήκη του σαπουνιού χεριών και το πιγκάλ (όχι μόνο το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό).

9. Κουρτίνα μπάνιου
Η κουρτίνα μπάνιου από την συνεχή έκθεση σε υγρασία πιάνει ένα γλιτσερό στρώμα βρωμιάς. Βάλτη στο πλυντήριο κι άστην να στεγνώσει κρεμόντας την κατευθείαν στη θέση της.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.