Το έτος 2017 λίγα πράγματα μπορεί να μας τρομάξουν όσο το να δείχνει 5% η μπαταρία του κινητού. Προσοχή όμως αυτό το σενάριο γίνεται ακόμα χειρότερο. Φανταστείτε μόνο να έχετε ξεχάσει και τον φορτιστή σας. Κάπως έτσι θα έμοιαζε η Αποκάλυψη του Ιωάννη αν γραφόταν σήμερα.

Ότι συσκευή και να έχετε, είναι πλέον άθλος το να μπορέσετε να έχετε μπαταρία όλη μέρα. Εμείς, όμως είμαστε εδώ για να σας γλιτώσουμε από τον εφιάλτη αυτό, αρκεί να ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Μην αφήνετε το κινητό να φορτίζει όλη νύχτα

Μπορεί να μην ακούγεται πολύ λογικό, αλλά είναι ένας από τους κύριους λόγους που χαλάνε οι μπαταρίες των κινητών. Αυτή η διαδικασία στρεσάρει την μπαταρία και την μικροφορτίζει συνεχόμενα όταν φτάσει στο 99-100%.

Να κλείνετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Υπάρχουν εφαρμογές που ξεζουμίζουν την μπαταρία του κινητού σας. Το facebook είναι μια από αυτές. Πλέον όλα τα iOS και Android κινητά έχουν τρόπο να βλέπετε πόση μπαταρία καταναλώνει κάθε εφαρμογή και έτσι μπορείτε να κρίνετε ποιές πρέπει να κλείσετε ή και να διαγράψετε εντελώς.

Να χαμηλώνετε την φωτεινότητα

Είναι σημαντικό να έχετε την φωτεινότητα στην αυτόματη ρύθμιση, έτσι ώστε να ρυθμίζεται μόνη της ανάλογα με το περιβάλλον και τον εξωτερικό φωτισμό, κάνοντας και την μπαταρία να διαρκέσει πολύ περισσότερο.


Απενεργοποιήστε τις δονήσεις

Οι δονήσεις καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία από έναν απλό ήχο γιατί το κινητό θα πρέπει και να κουνηθεί. Αν βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον όπου δεν μπορείτε να έχετε το κινητό δυνατά, τότε τουλάχιστον ρυθμίστε την δόνηση σε χαμηλότερη ένταση.

Μικρύνετε τον χρόνο που η οθόνη μένει αναμμένη

 Δεν σβήνουν όλα τα κινητά αυτόματα μόλις σταματάμε την χρήση τους. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε η οθόνη να κλείνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού αφήσουμε την συσκευή μας.

Απενεργοποιήστε το  Bluetooth

Σπάνια κάποιος θα σκεφτεί bluetooth ως επιβλαβές για την μπαταρία. Κι όμως είναι ένας από τους κύριους λόγους. Αν δεν το χρειάζεστε απενεργοποιήστε το.

Απενεργοποιήστε το GPS και τις άλλες ρυθμίσεις τοποθεσίας

Θα έχετε προσέξει ότι κάθε φορά που ανοίγετε μια εφαρμογή σας ρωτάει αν θέλετε να κάνει αισθητή την τοποθεσία σας. Αν και πολλές φορές αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, καταναλώνει πολύ από την μπαταρία σας, οπότε να είστε προσεχτικοί που το χρησιμοποιείτε.


Μην έχετε ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για κάθε εφαρμογή

Είναι απαραίτητο να ξέρουμε πότε μας τηλεφωνεί ή μας στέλνει μήνυμα κάποιος, παρόλα αυτά δεν χρειάζεται ειδοποίηση για όλες τις εφαρμογές. Καταναλώνει ενέργεια από το κινητό χωρίς λόγο.

E-mail

Όσο απαραίτητα κι αν μας είναι πλέον, κουράζει πολύ την συσκευή το να κάνει συνεχώς αναζήτηση για καινούρια e-mail. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να ελέγχετε οι ίδιοι κάθε κάποια συγκεκριμένη ώρα αν έχετε λάβει κάποιο καινούριο μήνυμα στο ταχυδρομείο σας.

Να κρατάτε την συσκευή δροσερή

Θα έχετε προσέξει ότι κάποιες φορές το κινητό σας είναι πολύ ζεστό. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχει υπερφορτιστεί, είτε ότι χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή που απαιτεί πολύ ενέργεια. Να έχετε στο μυαλό σας να μην το εκθέτετε σε πολύ ζέστη.


Επενδύστε σε έναν φορητό φορτιστή

Αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, τότε απλά αγοράστε έναν φορητό φορτιστή. Βέβαια, θα πρέπει να θυμάστε να τον παίρνετε μαζί σας και το σημαντικότερο να τον φορτίζετε.

Πηγή: Independent