popaganda-ios7-iPhone5-Apple-iPhone5s

To iOS 7 είναι ένα πανέμορφο λειτουργικό σύστημα. Καθαρό. Με χρώμα αλλά ακόμα περισσότερο λευκό και γνώριμο τρόπο χρήσης. Ήταν ακριβώς η ανανέωση που χρειαζόταν η πλατφόρμα για να προχωρήσει μπροστά. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που κάποιοι χρήστες θα ήθελαν να είναι διαφορετικά, όπως για παράδειγμα το μέγεθος της γραμματοσειράς, που είναι τόση λιτή που καμιά φορά γίνεται δυσανάγνωστη. Η λύση δεν είναι να μείνεις στην προηγούμενη έκδοση. Η λύση είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Μεγάλωσε τη γραμματοσειρά

Αν έχεις την τέλεια όραση του 20/20 μπορείς να περάσεις στο επόμενο βήμα. Για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς όμως, η λεπτή γραμματοσειρά του iOS 7 μπορεί να δημιουργήσει θεματάκια σε αρκετές περιπτώσεις. Για να αυξήσεις το μέγεθος της πας Settings>General>>Text Size. Εκεί θα βρεις ένα slider. Πηγαίνοντας τον δεξιά ή αριστερά αυξομειώνεις ανάλογα το μέγεθος.

Βold παντού για πιο εύκολο διάβασμα

Ένας άλλος τρόπος να κάνεις το διάβασμα πιο εύκολο είναι όχι μεγαλώνοντας τις στιγμές της γραμματοσειράς, αλλά κάνοντας τα πάντα bold ώστε να γίνουν πιο έντονα. Πως; Settings>General>Accessibility και γυρίζεις στο on το Bold Text.

Ενεργοποίησε τα On/Off Labels

Σε κάθε πλατφόρμα υπάρχουν οι χρήστες που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και θέλουν τα πράγματα όσο πιο λιτά γίνεται και οι άλλοι που όσο περισσότερη βοήθεια έχουν τόσο πιο εύκολο καταλαβαίνουν πως να αντιμετωπίσουν τα πράγματα. Για τη δεύτερη ομάδα αυτό πιστεύουμε πως θα είναι χρήσιμο. Στο iOS 7 το αν μια ρύθμιση είναι στο on ή το off, διαφοροποιείται από το χρώμα. Όταν κάτι είναι στο on είναι πράσινο. Στο off λευκό. Δεν είναι λίγοι αυτοί  που μπερδεύονται με αυτό. Αν ανήκεις σε αυτούς πήγαινε Settings>General>Accessibility. Εκεί θα βρεις το πεδίο On/Off Labels. Γύρισε το στο on. Τώρα εκτός από το χρώμα θα σου δείχνει και τα κλασικά διάδικα σύμβολα των υπολογιστών, το 1 και το 0. Το πρώτο όταν κάτι είναι στο on, το δεύτερο όταν είναι στο off.

Βάλε ένα απλό wallpaper

Η εμφάνιση της home screen, του dock, της lock screen αλλά και τα Control Center και Notification Center εξαρτώνται κατά πολύ από το wallpaper που θα επιλέξεις. Αυτό σημαίνει πως στο iOS 7 περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει σημασία τι φωτογραφία θα χρησιμοποιήσεις για background. Αν αυτό που αντικρίζεις σε κουράζει ή δεν σου επιτρέπει να διαβάζεις εύκολα τα γράμματα, χρειάζεσαι μια άλλη. Οι χρωματικές που ντεγραντάρουν δείχνουν υπέροχα στο iOS 7.